Buna ziua!Sotia mea e cadru didactic si pentru a-si exercita atributiile e nevoita sa faca naveta in alt oras la 30 km distanta cu microbuzul avand abonament in fiecare luna.Incepand din 15.09.2011 pana in prezent a inaintat in fiecare luna conducerii scolii actele necesare,facturile pentru decontarea nevetei dar i s-a raspuns ca nu sunt bani.S-a adresat si primariei in scris,cu nr de inregistare,insa au spus ca va primi acelasi raspuns ca nu sunt bani.Doresc sa stiu care sunt pasii necesari pentru a se adresa instantei si impotriva carei institutii trebuie deschisa actiunea?Scoala,Primarie sau Consiliul Local?Am studiat Instructiunea MECTS nr. 2/2011 privind decontarea navetei cadrelor didactice si legea 128/1997: art.104 alin.(3) insa sut in dubii.Va multumesc!
Nu este niciun copy/paste,este opinia celui ce reprezinta in instanta scoala respectiva,(nu sunt eu persoana respectiva,este chiar avocatul angajat sa reprezinte angajatii scolii)
Parerile sunt impartite, chiar daca s-ar aduce ca dovezi o serie de hotarari judecatoresti in care Scoala sau ISJ nu sunt parti in astfel de litgii , insa se va invoca practica judiciara neunitara existenta.