ondino a scris:
@ionica 86,
Actionati si scoala angajatoare,alaturi de CL.Scoala,prin director(manager)este ordonator tertiar de credite.
Asa este, de la 1 ianuarie 2012 si scoala a devenit ordonator de credite, de anul acesta scoala a primit banii de la primarie pe baza unui proiect de buget si si-i gestioneaza asa cum doreste (in conditiile stabilite de lege). Aveam acest dubiu cu privire la scoala (in sensul ca ar trebui si ea actionata) si de aceea am apelat la acest forum, mai ales ca si in art. 106 din Legea nr. 1/2011 a educatiei nationale se specifica faptul ca finanțarea de bază și finanțarea complementară
se realizează pe baza contractului de management încheiat între directorul unității de învățământ preuniversitar și primarul localității, iar cheltuielile pentru naveta cadrelor didactice se asigura din finantarea complementara conform art. 105, alin. 2, lit. f) din Legea educatiei nationale.
As mai avea, insa, cateva mici nelamuriri, daca ma puteti ajuta:
1) Noi am primit raspuns de la primarie ca nu mai au bani de naveta. Putem da CL in judecata in conditiile in care noi nu am primit raspuns de la ei, ci de la primarie? Sau ar trebui si primaria inclusa in actiune?
2) Din cate am inteles aici
[ link extern ]
Instructiunea nr. 2 din 17 februarie 2011 nu prea o pot invoca in instanta sau daca o invoc nu ar avea valoare. Ce parere aveti despre asta?
Va rog, daca puteti, sa ma mai lamuriti si cu aceste probleme, pentru ca nu doresc sa gresesc in momentul in care voi actiona deoarece acesta reprezinta ultimul pas pe care il mai pot face in vederea rezonvarii problemei.