Buna ziua!Sotia mea e cadru didactic si pentru a-si exercita atributiile e nevoita sa faca naveta in alt oras la 30 km distanta cu microbuzul avand abonament in fiecare luna.Incepand din 15.09.2011 pana in prezent a inaintat in fiecare luna conducerii scolii actele necesare,facturile pentru decontarea nevetei dar i s-a raspuns ca nu sunt bani.S-a adresat si primariei in scris,cu nr de inregistare,insa au spus ca va primi acelasi raspuns ca nu sunt bani.Doresc sa stiu care sunt pasii necesari pentru a se adresa instantei si impotriva carei institutii trebuie deschisa actiunea?Scoala,Primarie sau Consiliul Local?Am studiat Instructiunea MECTS nr. 2/2011 privind decontarea navetei cadrelor didactice si legea 128/1997: art.104 alin.(3) insa sut in dubii.Va multumesc!
:offtopic:
Intrebarea imi era adresata mie,dupa cate am inteles,ori eu nu am facut decat sa-i raspund...
Utilizatorul va decide daca va lua sau nu in consideratie comentariul.Nu cred ca este cazul sa continui sa dau explicatii .
:offtopic:
Cred ca nu este cazul sa facem o discutie de fiecare data referindu-ne la Regulamentul de postare ...v-am spus deja asta de mai multe ori si se pare ca nu este de inteles.
Raspunsul dat a fost deja anterior postarii dvs ...
Deoarece primaria ne-a trimis noua, cadrelor didactice, o adresa prin care ne-a instiintat ca nu mai pot suporta cheltuielile de transport deoarece sunt plafonati la suma de 2.268 mii lei numai la plata personalului angajat, am depus o cerere catre primar pentru a transmite fundamentarea necesarului suplimentar al nivelului maxim al cheltuielilor de personal pe anul 2012 catre Directia Generala a Finantelor Publice Arges (aceasta recomandare venind chiar de la DGFP Arges). Au trecut 30 zile de cand am depus cererea si nu mi-au trimis nici un raspuns. Stiu ca asta incalca dreptul la petitionare prevazut in Constitutie si Legea contenciosului administrativ, incadrandu-se la "exces de putere". Pot acuza primarul pentru exces de putere in acelasi proces cu cel pentru decontarea navetei sau trebuie sa formulez o alta actiune legata de acest fapt si eventual sa cer si daune morale?
Trebuie formulata actiune separata .. intrucat cele doua actiuni au obiecte diferite , iar competenta materiala chiar daca a partine Tribunalului , este posibil sa cea teritoriala sa fie diferita ...iar apoi unul este litgiu de munca si celalata apartine de contencosul administrativ.
De asemenea, puteti formula plangere penala impotriva primarului pentru abuz in serviciu ...
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri, un forum extraordinar, cu oameni prompti si seriosi, In mare parte am clarificat situatia. Daca ati avea, totusi, o actiune formulata in legatura cu naveta as fi extrem de incantat. Daca nu aveti, nu-i nimic, oricum m-ati ajutat enorm de mult, doar ca mi-e un pic teama sa nu gresesc ceva deoarece pana acum nu am mai avut probleme pe care sa le rezolv in instanta.