Buna ziua!Sotia mea e cadru didactic si pentru a-si exercita atributiile e nevoita sa faca naveta in alt oras la 30 km distanta cu microbuzul avand abonament in fiecare luna.Incepand din 15.09.2011 pana in prezent a inaintat in fiecare luna conducerii scolii actele necesare,facturile pentru decontarea nevetei dar i s-a raspuns ca nu sunt bani.S-a adresat si primariei in scris,cu nr de inregistare,insa au spus ca va primi acelasi raspuns ca nu sunt bani.Doresc sa stiu care sunt pasii necesari pentru a se adresa instantei si impotriva carei institutii trebuie deschisa actiunea?Scoala,Primarie sau Consiliul Local?Am studiat Instructiunea MECTS nr. 2/2011 privind decontarea navetei cadrelor didactice si legea 128/1997: art.104 alin.(3) insa sut in dubii.Va multumesc!
Sunt pe legea veche forumulate. Oricum multumesc.
In legatura cu cealalta problema sesizata (nesolutionarea cererii in termen de 30 zile) sigur se incadreaza la abuz in serviciu sau la neglijenta in serviciu? Deoarece am inteles ca pentru acuzatia de abuz in serviciu trebuie sa demonstrez ca fapta a fost facuta "cu stiinta" ceea ce este mai greu de demonstrat. O alta intrebare: in ce conditii pot cere daune morale pentru problema cu naveta si/sau problema cu nesolutionare?
Nu conteaza ca sunt pe legea veche , dvs puteti lua motivarea actiunii si inlocuiti articolele din legea veche cu cele din legea noua.
Daunele morale acordate in litigiile de munca sunt cam greude btinut ... Obligarea angajatorului la plata daunelor morale a fost reglementata expres prin Legea nr. 237/2007 privind modificarea alin. (1) al art. 269 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii.
Pentru a fi angajata raspunderea patrimoniala pentru daune morale este necesar sa se dovedeasca elementele raspunderii civile, respectiv fapta ilicita a angajatorului, prejudiciul si legatura de cauzalitate
Se poate incadra la neglijenta in serviciu ... Sub aspectul laturii obiective, neglijenţa în serviciu constă, în încălcarea unei îndatoriri de serviciu prin neîndeplinirea acesteia sau prin îndeplinirea ei defectuoasă, încălcare care a produs una din urmările prevăzute în textul legii.