avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... puci in asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

puci in asociatie

Am fost anuntat acum de un membru al gruparii ostile mie din bloc ca joi va avea loc o adunare generala de alegeri si ca eu am fost demis in urma semnaturilor strinse. Nu am vazut decit un tabel cu o cerere de organizare de adunare generala, cerere adresata comitetului executiv.
Adunarea generala de care vorbeste nu a fost anuntata prin afis, prin nimic, convocator sau ceva si nimeni dn vecinii pe care i-am sunat nu stie nimic.
Nu cunosc ora de desfasurare si deci nu ma pot prezenta joi cind spune acest individ care oricum nu mi-ar zice ora daca l-as intreba.
Daca alegerile vor fi evdent ilegale - lipsa dovada convocare membri - ce pot s fac sa opresc? Nu pot da stampila decit unui presedinte ales in mod legal, nu?
Pina la instanta, ce pot face sa opresc ilegalitatile?
multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:13, 12 Februarie 2012
Eu sunt presedinte de 1 an doar si asociatia este de 3. Nu era sa descarc eu pe alti presedinti, nu?
Indiferent cum, trebuia data zapada, nu a facut=o nimeni cu toate ca li s=a solicitat.

Da, trebuia sa-mi spuna administratorul ca nu mai avea chitante, eu nu puteam sa visez ca le-a terminat.
Dar nu asta e subiectul aici.
Administatorul nostru care este si contabilul si casierul asociatiei pentru 350 de apartamente are un salariu lunar brut de 1200 lei. Cred ca ati comis un mare abuz acordandui admimisratorului pentru 70 de apartamente 2300 lei salar. Se si justifica revolta unora dintre proprietari fiindca sa jucat pe bani lor.:hugall::thumbdown::training:
@sanda64,
Observ ca abia v-ati inscris pe forum, desi cred ca ati mai lecturat ...
Noi am mai discutat ca in cazul in care chitantele folosite au toate datele de identificare ale asociatiei, sunt inseriate si numerotate, este trecut acolo numele platitorului si adresa, suma si ce reprezinta acea plata, semnatura casierului - stampila (cred ca faceti referire la stampila rotunda) nu mai este obligatorie. Uitati-va dvs. la toate chitantele pe care le primiti de furnizorii de servicii si utilitati; telefoane, internet, CATV, etc. Aveti stampila unitatii acolo? Nu sigur, poate o amprenta dreptunghilara/ovala/patrata in care poate apare numele casierului si CNP-ul acestuia - desi acest CNP pe mine nu-majuta cu nimic, ma rog, nu se stie...
Cu zapada, aveti dreptate, i-am comunicat si noi acelasi lucru. In mod normal pentru astfel de activitati nu asa ar trebui procedat. Din vre-o 70 de locuinte, poate s-or gasi 2-3 oameni gospodari sa faca un pic de miscare, sa inlature zapada - dar nu, proprietarii au devenit domni, nestiind sintagma ca "domn te nasti, nu devii". Asteapa ca cineva sa le faca acest serviciu. Daca asa s-a hotarat, atunci este in regula, angajezi pe cineva, dar pe care trebuie sa-l platesti.
Iar cu increderea acordata administartorului nu cred ca ar trebui sa-l necajim pe om. S-a ars, asta e, se mai intampla. Faza este sa nu persiste in greseala, ca devine prostie si poti sa platesti pentru asta! Insa trebuie sa observam si cealalta parte a medaliei: abuzul de incredere... Si asta merge, dar nu la infinit si te tranteste unul de-ti sar capacele si te lecuiesti...
ogra, asociatia a platit aceasta suma de bani din anul 2007 altor administratori, nu eu am introdus suma, gresit, eroare. Si nici macar nu eram eu presedinte sau nici macar membru de ce. Din nou te afli in eroare si parca ai o satisfactie sa dai in cap, esti si off topic. Contractele incheiate cu fostii administratori erau si mai sumare decit are asta si pe exact aceeasi suma. Daca nu cunoasteti, nu vorbiti!
Oricum l-am concediat si avem incheiat un contract cu alt administrator pe mult mai putini bani, datorita mie si fara influenta nimanui. Dar nici ca le pasa vecinilor mei, au stiu una si buna, sa ma dea pe mine jos.
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2012
Costica33, utilizator
Indiferent cum, trebuia data zapada
dar nu administratorul , el trebuie plateasca o persoana dupa ce are aprobarea presedintelui. Dar eu sunt cu intrebarile : cum de ati descoperit dupa un an ca platiti mult, nu erea obligatia dvstra ca sa studiati toate contractele si sa le prezentati asociatiei atunci nu acum cand vor sa va dea afara , pana la urma de ce va plangeti atat (aveti cel putin 100 de interventii pe aceasta tema ), daca au fost atat de putine pers la A.G. nu inseamna ca cei lipsa sunt cu dvstra ci sunt indiferenti , admin stie de aceasta discutie pe acest site ca sa-si spuna si el situatia, blocul este nou sau acum 3 ani vati facut asoc de propr., de 3 ani cand stiati ca asoc nu tine sedinte si nu se prezinta sit. economica cu ,"cunostintele " dvstra ati tacut din gura ?? In problema salariului facand un calcul :adm sal net 700 ,brut 1000, f serv net 600 brut 800 plus impozitele datorate de angajator cat fac ?? mai aveti pretentia sa va plateasca din aceasta suma si dezapezirea si mat gospodaresti, daca este firma trebuie si profit si eventual TVA ? Adevarul este ca multi presedinti sunt slab pregatiti , nu au studiat legislatia si situatia concreta si apuca sa zica si ei "acum eu sunt seful tau " (administratorului ).Administratorul si-a stiut valoarea si a profitat de naivitatea dvstra(ca ia-ti trecut multe sarcini ) si a solicitat salariul bun ptr el.
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2012
sanda64, utilizator

Alte discuții în legătură

Convocare a.g, , alternative gambette gambette Convocarea AG ordinara daca este facuta de presedintele axociatiei de proprietari inseamna ca nu a fost decisa in cadrul unei sedinte de comitet executiv si ... (vezi toată discuția)
Tabel nominal de vot ameliee ameliee Buna seara, Va rog frumos sa imi spuneti cu se intocmeste un tabel nominal pe baza caruia se voteaza presedintele ( in cazul in care sunt propuse mai multe ... (vezi toată discuția)
Altercatii cu administratorul de asociatie de bloc utilizator-1 utilizator-1 as dori informatii in cazul in care adminstratorul nu este de acord cu planificarea unei sedinte de asocatie la sugestia unui locator; sedintele se fac o data ... (vezi toată discuția)