Am fost anuntat acum de un membru al gruparii ostile mie din bloc ca joi va avea loc o adunare generala de alegeri si ca eu am fost demis in urma semnaturilor strinse. Nu am vazut decit un tabel cu o cerere de organizare de adunare generala, cerere adresata comitetului executiv.
Adunarea generala de care vorbeste nu a fost anuntata prin afis, prin nimic, convocator sau ceva si nimeni dn vecinii pe care i-am sunat nu stie nimic.
Nu cunosc ora de desfasurare si deci nu ma pot prezenta joi cind spune acest individ care oricum nu mi-ar zice ora daca l-as intreba.
Daca alegerile vor fi evdent ilegale - lipsa dovada convocare membri - ce pot s fac sa opresc? Nu pot da stampila decit unui presedinte ales in mod legal, nu?
Pina la instanta, ce pot face sa opresc ilegalitatile?
multumesc
Eu va spun parerea mea, sper sa nu ma colorati si dv. cu portocaliu, asa cum a facut un utilizator pe alt topic. Ca asa e la noi, nu-ti convine cand ti se spune altceva decat vrei sa auzi, arunci pe ala cu o culoare!
Deci:
- administratorul trebuie sa-si faca treaba de administrator in limita legislatiei si platit corespunzator.
- nu trebuia sa lasati la latitudinea administratorului sa-si tocmeasca femeie de serviciu, ci trebuia sa o angajeze asociatia, adica comitetul, adica dv., cu CIM si cu toate in regula.
- suma de 2300 lei este exorbitanta pentru 70 ap.
- administratorul nu da zapada, asociatia trebuie sa gaseasca oameni pe care sa-i plateasca exact si numai pentru asta, banuind ca nu se face munca voluntara acolo.
- administratorul nu-si cumpara hartie, pixuri, dosare sau alte materiale. Acestea i se achizitioneaza de catre asociatie si sunt incadrate in "cheltuieli administrative".
Deci, de la bun inceput, ati facut o mare greseala, i-ati pus in atributii si in cheltuieli o multime de lucruri pe care un administrator cu scaun la cap nu le-ar fi acceptat. Cu alte cuvinte l-ati condamnat sa va minta, acordandu-i un salariu enorm. In fata acestei sume de bani se topeste si ultimul dram de minte al unui incepator.
Cu multa compasiune pentru situatia din care va zbateti sa iesiti, va doresc sa reusiti, pentru ca se vede ca sunteti un om inimos, dar sa nu mai repetati aceasta greseala cu viitorul administrator.
Ii oferiti un salariu decent si ii cereti sa faca ceea ce stie si poate sa faca.
Amintiti-va ca v-am spus mai demult ca atributiunile, sarcinile pe care le-ati stabilit pentru administrator nu sunt, in mare parte, de competenta administratorului.
Acolo ati gresit in primul rand si nu faptul ca ati luat "acest om", asa cum spuneti. Nici un om nu putea sa indeplineasca sarcinile pe care i le-ati trasat.
Si sa nu amestecam lucrurile cu cei 23 mil de care faceti vorbire. Este adevarat ca sunt cam multi pentru o asociatie cu doar 70 de partamente, dar nu foarte mult daca din acesti bani trebuie sa se asigure salariul administratorului, al femeii de srviciu, al instalatorului, al contabiluluiu, al casierului..., daca din acesti bani trebuie sa se cumpere consumabilele de birou, formulare, chitante, materiale gospodaresti, maturi, detergent, becuri, vopsea...
La 70 de apratamente un administrator ce face admninistrarea tehnica, contabilitatea si casireria, poate avea un salariu net de 400-700 lei, ceea ce poate duce la o cheltuiala salariala de 700- 1200 lei pentru asociatie. Dar asociatia trebuie sa plateasca, de exemplu, curatenia separat atat ca materiale cat si ca manopera. Si asociatia trebuie sa plateasca toate celelalte servicii pe care dumneavoastra le-ati inclus in atributiunile administratorului.
Sigur ca este vina lui din moment ce a semnat contractul, a acceptat si-a promis ca va face toate cele prezentate de dumneavoastra, dar, realitatea este ca administratorul, oricine ar fi el, nu poate sa faca totul.
Nici pe departe nu i s-a cerut sa faca totul si nici macar ceva in afara legii. In legea 230 spune ca comitetul poate delega unele din sarcini catre un tert si astfel noi am delegat completarea cartii de imobil. De asemenea a mai avut ca sarcini suport la respectarea regulamentului blocului, lucru de bun simt pentru un administrator. N-a facut nimic. Nu, sub nici o forma, nu l-am pus sa faca ceva in afara legii. Nici macar nu stiu la ce va referiti!
Din insiruirea dvs. va pot spune ca el nu are decit o femeie de serviciu. Nu exista instalator si nici contabil. Cind a fost nevoie, noi am platit cheltuielile.
La curatenie nu a folosit decit apa chioara, platita tot de locatari!!!
Acum pe zapada asta nu a catadicsit la banii pe care ii ia sa vina sa dea o lopata.
Ce spuneti? Saracul de el... asuprit prin cerere de munca!
Orice formular, chitantier, becuri, consumabile etc. au fost cumparate pe banii blocului, separat de suma de 23 milioane!!!!!
Aseara lucrind cu cenzorul la raportul de descarcare de gestiune care s-a facut in premiera la noi in bloc, am constatat ca la 23 milioane pe care le ia, a pus la avizier o lista si in dosar alta lista de plata!!! Aceea pe care noi am semnat e cea de la avizier pe care nu ne-o mai da noua.
Nu i s-a cerut sa faca totul, sa faca ce revine in atributii administratorului insa n-ai sa vezi. Apropo, administratorul ce raport trebuie sa prezinte la finalul anului?
Ce pot sa fac in cazul in care el minte locatarii ca nu mai poate incasa pentru ca nu mai are chitante stampilate de presedinte, o minciuna gogonata? El nici macar nu mi-a cerut sa stampilez, habar nu am avut decit cind am aflat ieri, de la o doamna din bloc ce porcarii spune. Se prezinta la incasare fara sa incaseze deci, doar ca sa mai faca o mica birfa pe seama mea cu locatarii pe care ii instiga sa sara la gitul meu.
Ca eu sa plec si sa ramina el.
Om adus de mine!!!!!
Mare dobitoc am fost insa n-aveam de unde sa stiu ce caracter are.
domnule, de cand sunteti presedinte , de cand sunteti propr. al apartamentului , cum de abia acum va puneti problema descarcari de gestiune (de la infintarea asoc ???? ) , trebuie sa va spuna admin ca chitantele trebuiesc stampilate (cu stampila care erea la dvstra ) ?? Admin nu da cu lopata zapada, dvstra ii aprobati o suma de bani iar el angajeaza persoane (daca nu este prevazut in contract ca el da zapada ). la o interventie anterioara ai afirmat ca dvstra l-ati angajat , deci abia acum vedeti ca nu l-ati incheiat corect.
Tabel nominal de vot
ameliee
Buna seara,
Va rog frumos sa imi spuneti cu se intocmeste un tabel nominal pe baza caruia se voteaza presedintele ( in cazul in care sunt propuse mai multe ... (vezi toată discuția)