avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... puci in asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

puci in asociatie

Am fost anuntat acum de un membru al gruparii ostile mie din bloc ca joi va avea loc o adunare generala de alegeri si ca eu am fost demis in urma semnaturilor strinse. Nu am vazut decit un tabel cu o cerere de organizare de adunare generala, cerere adresata comitetului executiv.
Adunarea generala de care vorbeste nu a fost anuntata prin afis, prin nimic, convocator sau ceva si nimeni dn vecinii pe care i-am sunat nu stie nimic.
Nu cunosc ora de desfasurare si deci nu ma pot prezenta joi cind spune acest individ care oricum nu mi-ar zice ora daca l-as intreba.
Daca alegerile vor fi evdent ilegale - lipsa dovada convocare membri - ce pot s fac sa opresc? Nu pot da stampila decit unui presedinte ales in mod legal, nu?
Pina la instanta, ce pot face sa opresc ilegalitatile?
multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:13, 12 Februarie 2012
desigur, ca organizate asa sunt multe in tara :tooth:....hai sa fim seriosi.... avem multi care sunt plecati din Romania, multi care au inchiriat si nimeni nu stie de ei nimic ca sa nu mai zic ca ii doare exact in cot de asociatia lu peste.... au treburi importante nu ca mine sa pierd timp cu blocul
domnule adrian, exprim ce gindesc si vecinii pot afla, fara probleme. Unul din ei a fost arestat ieri, nu stiu ce vreti sa spuneti.
desigur ca aveam timp si am in continuare sa organizez adunarea insa va ginditi asa cum am gindit eu si comitetul cam cum se va vedea situatia asta in bloc? Ca o tiganie cumva? Vi se pare normal sa fie adunari si adunari la adunari? Aici locuiesc oameni seriosi, cu functii importante care nu vin nici la ag anuala darmite cind vor vedea asa ceva?
Se pare insa ca nu am de ales dar situatia e ridicola. Azi adunarea lor, maine adunarea mea, samd....
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
Costica33, utilizator
ogra a scris:

Intr-o asociatie bine organizata de obicei proprietarii sunt si membri asociatiei.

va inselati, buna organizare tine de vointa membrilor asociatiei, dar ce faceti cu proprietarii care nu vor ei sa fie membri? daca nu vor, e dreptul lor, la alegeri nu e la fel? se duce cine vrea, cine nu vrea nu poate fi fortat ; la noi in bloc la constituire o scara intreaga nu a vrut sa semneze tabelul pt.ca cineva cu alte interese le-a bagat in cap sa faca asociatie separat (nu au mai facut-o), in final au semnat cam 60% din bloc;
in general nu sint de acord cu punctul dvs.de vedere, pt.ca hotarirea majoritatii legal constituite trebuie respectata, nu a unei "majoritati' cu semne de intrebare

@costica.. ati facut "inventarierea" membrilor asociatiei? aveti actele de inregistrare de acum 3 ani? ati mai primit dupa aceea adeziuni?
In locul dvs. as proceda asa: as pune un anunt la avizier , il aveti sub cheie, nu? astfel incit sa nu poata fi smulse anunturile.
In anunt as informa proprietarii ca :
-urmeaza sa se organizeze adunarea gen. anuala in februarie, la o data ce va fi anuntata ulterior sau puneti de ex. data de 25 - la dvs. nu se organizeaza simbata sau duminica? cine vine seara?
-in acest scop, pentru redactarea tabelului de participare si prezenta, conducerea a hotarit sa procedeze mai intii la reactualizarea evidentelor privind componenta asociatiei.
- din actele de inregistrare si din celelalte acte ulterioare, apar inregistrati ca membri proprietarii apartamentelor ... le insirati numerele eventual cu numele proprietarului , de ex. ap.2 popescu, ap.5 ionescu s.a.m.d.
- proprietarii apartamentelor care nu se regasesc in lista de mai sus, in situatia in care doresc sa devina membri ai asociatiei, sint invitati de urgenta la sediu in vederea depunerii cererii de adeziune, la care obligatoriu vor anexa in copie dovada calitatii de proprietar (act cumparare, mostenire, etc..)
- proprietarii sint instiintati ca participarea la adunarea generala cu drept de vot va fi permisa numai acelor proprietari care s-au inregistrat ca membri ai asociatiei, sau mandatarilor acestora care prezinta procura scrisa
- orice alta convocare de adunare generala nu emana de la conducerea actuala, este facuta de un grup de persoane care in majoritate nu fac parte din asociatie, care instiga la nerespectarea legii si care vor suporta consecintele, ceilalti proprietari fiind invitati sa nu dea curs acestei convocari
Cu asta gata anuntul, iar la adunare nu permiteti sa intre decit cei de pe lista pe baza de c.i., daca e nevoie chemati pe cineva de la politia locala sa asigure ordinea, mai chemati si de la primarie. Cu cei de la primarie discutati daca va pot ajuta sa va puna la dispozitie o sala, la noi e o scoala aproape si acolo se organizeaza, nu in hol.

Daca nu sunt membrii nu !!! voteaza si gata. Ce atata filozofie.
Mie mi se pare suspecta graba de a organiza alegeri in situatia in care oricum in perioada urmatoarea trebuie tinuta adunare generala pentru aprobarea:
- raportului comisiei de cenzori
- bugetului de venituri si cheltuieli
- bilantului Asociatiei pentru anul 2011 etc.

Activitatea asociatiei este condusa de adunarea geneala care alege si revoca comitetul executiv.
Ca sa alegi un nou comitet, inainte de expirarea mandatului comitetului in exercitiu (bun sau nu) prevazut in statut asociatiei, intai trebuie revocat vechiul comiet.
Initial acesti pucisti au cerut catre CE convocarea AG pentru votare de buget, raportari. Ca sa ma intelegeti mai bine: CE a reziliat contractul cu administratorul sustinut de ei si are, dupa el, dupa noi nu, 30 de zile termen de reziliere. Ei urmaresc sa ma schimbe pe mine si pe comitetul care i-a reziliat contractul, in aceasta perioada de 30 de zile, astfel incit sa ramina omul cu banul gras. Apoi, vazind ca noi am raspuns ca vom organiza AG in termenul legal, au pus alt afis in care a aparut formularea AG extraordinara dar fara a motiva care e urgenta sau situatia speciala. Ca doar n-or sa zica adevarul. Pucistii habar nu au de vreo legea, administratorul i-a invatat ce sa faca. Pe toata perioada contractului cu el, de cite ori ii ceream sa faca ceva, acest administrator, pe linga faptul ca refuza sarcinile scrise clar in contract, tipa la mine si ameninta. Cum isi permitea sa faca asta, om adus de mine? Pai pentru ca era in permanenta legat de pucisti cu care birfea comitetul de cite ori se vedea, doar pentru ca era pus la treaba.
Pucistii, intr-un an de cind sunt presedinte, nu au adresat vreodata vreo solicitare, vreo nemultumire catre CE. Putem fi revocati de AG, adevarat, insa nu ar fi fost normal sa stim si noi ce am facut rau, ce ilegalitati am facut? Nu, pentru ca in lumea lor, legea nu are nici o valoare, ei fac legea.
Deci, asta e urgenta maxima. Chiar s-au si exprimat la un vecin astfel, ca e urgenta dar nu au spus care e aia.
Imi pare nespus de rau ca trebuie sa fac o adunare generala dupa adunare generala (asta a lor), ca oamenii vor interpreta ca tiganie si vor fi confuzi la care AG sa mearga. Se pare insa ca nu am nici o alta varianta la alegere. As putea sa convoc Ag cind ne-ar fi bine noua (sa fie mai cald afara ca sa putem sta in hol, in alta parte nu vor merge, le e lene) insa ce te faci ca ei merg inainte cu adunarea lor, legala ori ba si poate ma trezesc ca zic ca au un nou presedinte.
Pina la instanta te maninca sfintii.

Alte discuții în legătură

Convocare a.g, , alternative gambette gambette Convocarea AG ordinara daca este facuta de presedintele axociatiei de proprietari inseamna ca nu a fost decisa in cadrul unei sedinte de comitet executiv si ... (vezi toată discuția)
Tabel nominal de vot ameliee ameliee Buna seara, Va rog frumos sa imi spuneti cu se intocmeste un tabel nominal pe baza caruia se voteaza presedintele ( in cazul in care sunt propuse mai multe ... (vezi toată discuția)
Altercatii cu administratorul de asociatie de bloc utilizator-1 utilizator-1 as dori informatii in cazul in care adminstratorul nu este de acord cu planificarea unei sedinte de asocatie la sugestia unui locator; sedintele se fac o data ... (vezi toată discuția)