Am fost anuntat acum de un membru al gruparii ostile mie din bloc ca joi va avea loc o adunare generala de alegeri si ca eu am fost demis in urma semnaturilor strinse. Nu am vazut decit un tabel cu o cerere de organizare de adunare generala, cerere adresata comitetului executiv.
Adunarea generala de care vorbeste nu a fost anuntata prin afis, prin nimic, convocator sau ceva si nimeni dn vecinii pe care i-am sunat nu stie nimic.
Nu cunosc ora de desfasurare si deci nu ma pot prezenta joi cind spune acest individ care oricum nu mi-ar zice ora daca l-as intreba.
Daca alegerile vor fi evdent ilegale - lipsa dovada convocare membri - ce pot s fac sa opresc? Nu pot da stampila decit unui presedinte ales in mod legal, nu?
Pina la instanta, ce pot face sa opresc ilegalitatile?
multumesc
Mai bine dati email si va informati exact cand v-a fi sedinta, pentru ca doriti si dvs. sa participati ca presedinte.
Cand ati fost ales in functie ati intrunit majoritatea, sau a fost o sedinta de aia reconvocata ?.
am fost ales din prima eu si comitetul, am intrebat pe seful golanilor cind e sedinta si de ce nu au afisat-o si mi-a spus ca azi (adica tot azi are loc si adunarea generala), va fi anuntata sedinta...
Bilci si nebuloasa...
Pai vezi , tot asta trebuia sa faci de la inceput : sa intrebi.
Daca atunci cand ai fost ales a fost intradevar majoritatea, aceiasi alegatori au dreptul acum sa se razgandeasca si sa aleaga din nou. Oricum , trebuie sa intelegi ca daca acolo se aduna o majoritate care hotaraste ceva, trebuie sa respecti acea hotarare, ca sa nu iti faci dusmani.
De unde stiti ca nu am intrebat?
Vom vedea ce majoritate se aduna
Chiar si majoritatea de care spuneti trebuie s respecte legea si sa anunte pe toti de sedinta
Presupun ca ii vor lua de la usa pe cei care intra in incinta si pusi sa semneze si daca aia sunt batuti in cap si semneaza... asta e
Oricum eu convoc saptamina viitoare o adunare si vedem atunci ce si cum, intre timp voi face si un raport de activitate.
Orice adunare se organizeaza, pt. a fi legala si pt. a nu fi lovita de nulitate trebuie respectate formele de procedura prevazute de lege privind convocarea , anuntarea proprietarilor, existenta cvorumului, reconvocarea daca e cazul.
Trebuie sa existe un tabel de prezenta la adunare intocmit inainte, acest tabel nu poate sa contina decit membri ai asociatiei - persoane care sint proprietari si au aderat la asociatie, nu au ce cauta chiriasii;
acei membri ai asociatiei care vor participa la sedinta vor semna in tabel, ei personal sau mandatarii lor terte persoane care prezinta o imputernicire scrisa .
@adam grecu v-a dat pe larg sfaturi f.utile in acest sens.
Cautati mai intii in arhiva actele de inregistrare, tabelul cu proprietarii care au semnat tabelul la constituire, eliminati-i pe cei care au plecat intre timp, adaugati-i pe acei proprietari mutati in bloc dupa constituire, dar numai pe aceia care au aderat la asociatie, cautati acte in arhiva, adeziuni cu cerere inregistrata si aprobata de c.ex.; proprietarii care nu au solicitat aderarea, nu au ce cauta la sedinta (cel mult invitati fara drept de vot), daca vor sa participe si sa si voteze, sa intre mai intii in asociatie cu cerere de adeziune la care anexeaza copia actului ce dovedeste calitatea de proprietar.
Incepeti mai intii o actiune de "inventariere" a membrilor asociatiei si primirea de adeziuni a proprietarilor care nu sint dar vor sa fie membri.
Apoi organizati o sedinta legala cu respectarea procedurii.
In ceea ce-i priveste pe pucisti, ceea ce fac ei este foarte departe de lege, este anarhie.
Asa-numita lor adunare nu are valoare, este nula de drept, pe linga lipsurile de procedura privind convocarea,cum vor intocmi ei tabelul de prezenta? cum vor sti cine este in asociatie si are drept de vot, cine nu?
Eu va sfatuiesc sa mergeti doar sa asistati sa vedeti ce se intimpla, nu in calitate de presedinte, ci doar sa ii instiintati ca considerati adunarea lor nelegala . Nu predati stampila, nici alte acte, nici cheile de la sediu daca le aveti.
va continuati presedentia indiferent de ceea ce "hotarasc " ei, daca nu le convine sa va dea ei in judecata, daca vin peste dvs. la sediu si iau stampila cu forta sau altele .. chemati politia si faceti-le si plingere penala. Nici politia nici cei de la primarie nu sint abilitati sa-si dea cu parerea asupra legalitatii adunarii, ci doar instanta de judecata.
Dvs. sa fiti preocupat doar de organizare de alegeri legale.
Si intr-adevar, daca ne uitam inlege numai pt. situatii extraordinare, ceea ce nu este cazul dvs., se convoaca adunarea de catre 20%..., dar eu zic ca si in acest caz, acei 20% ar trebui sa prezinte tabel cu semnaturile lor la c.ex., iar c.ex. organizeaza, anunta data, etc.., este poate o lipsa de claritate in formularea art. de lege: Art.23 (3) Adunarea generala ordinara se convoaca fie de presedintele asociatiei de proprietari, fie de comitetul executiv.
(4) Pentru situatii speciale sau de maxima urgenta, adunarile generale extraordinare ale asociatiei pot fi convocate oricand de catre comitetul executiv sau de catre cel putin 20% din numarul proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari.
Tabel nominal de vot
ameliee
Buna seara,
Va rog frumos sa imi spuneti cu se intocmeste un tabel nominal pe baza caruia se voteaza presedintele ( in cazul in care sunt propuse mai multe ... (vezi toată discuția)