avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... puci in asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

puci in asociatie

Am fost anuntat acum de un membru al gruparii ostile mie din bloc ca joi va avea loc o adunare generala de alegeri si ca eu am fost demis in urma semnaturilor strinse. Nu am vazut decit un tabel cu o cerere de organizare de adunare generala, cerere adresata comitetului executiv.
Adunarea generala de care vorbeste nu a fost anuntata prin afis, prin nimic, convocator sau ceva si nimeni dn vecinii pe care i-am sunat nu stie nimic.
Nu cunosc ora de desfasurare si deci nu ma pot prezenta joi cind spune acest individ care oricum nu mi-ar zice ora daca l-as intreba.
Daca alegerile vor fi evdent ilegale - lipsa dovada convocare membri - ce pot s fac sa opresc? Nu pot da stampila decit unui presedinte ales in mod legal, nu?
Pina la instanta, ce pot face sa opresc ilegalitatile?
multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:13, 12 Februarie 2012
NU ma aflu deloc in acel moment si subiectul este legalitatea convocarii AG.
Sfaturile dvs. nu-mi sunt utile pentru ca aceasta cale a instantei e cunoscuta de noi toti si nu mai deschideam acest subiect daca stiam deja ce am de facut. Cu instanta dureaza nspe mii de ani si costa bani. Mersi de sfat insa nu mi se potriveste.
Imi pare rau proprietarii infractori ar trebui sa fie in puscarie. Trebuie sa intelegeti ca si proprietari au drepturi si 20% dintre proprietari pot ori cand sa convoaca o adunare generala extraordinara pentru a shimba conducerea asociatiei daca asa considera ei.:hugall::fight::dance:
Nu cunoasteti legea; 20% dintre membrii asociatiei, nu dintre proprietari.
Mai studiati, poate va foloseste cindva. Nu vorbesc de 20% ci de mai putini si nu vorbesc de convocare, nu ma mai faceti sa pierd timp sa va raspund daca nu cititi macar ce am scris.
Intr-o asociatie bine organizata de obicei proprietarii sunt si membri asociatiei.
@Costica33,
Parca dumneavoastra ati inceput aceasta gluma si-acum va suparati fara motiv.
Recititi mesajele si vedeti ca vorbiti despre vecinii dumneavoastra in termeni total nepotriviti ca: pucisti, grupare ostila, indivizi, adunare iliegala, simulacru de adunare, manipuleaza, disidenti, seful golanilor, batuti in cap, barfa, mahala, mediu infractional...
Eu cred ca daca vecinii dumneavoastra ar vedea cum va exprimati, nu v-ar fi deloc usor as le explicati si sa mai fiti reprezentantul lor ca presedinte.
Ati repetat de n-shpe ori ca vecinii nu respecta procedura de convocare a adunarii generale...
Dar oare nu vedem zilnic cum in toata lumea au loc fel de fel de manifestatii si cum cei aflati la conducerea firmelor, concernelor, institutiilor, satelor..., sustin ca acestea sunt ilegale, ca nu au fost autorizate...? Si ce daca sunt sau nu organizate ca la carte? Nu are nici o importanta cat de bine organiti au fost oamenii, ci important este efectul: firma a fost nevoita sa despagubeasca, sa falimenteze, prim-ministrul a demisionat, presedintele a scapat cu fuga sau uneori nu a mai scapat...
Efectele conteaza mai mult decat tabieturile si de aceea cei din fruntea unei entitati (familie, asociatie, firma, institutie, stat...) trebuie sa stie sa gestioneze situatiile de criza si nu sa se opuna pana la executare.

De o sapatamana de cand ne-ati spun noua de incercarea unor vecini de a convoca o adunare generala, ati avut suficient timp sa convocati dumneavoastra adunarea generala. Ca presedinte va lua poate mai putin de cinci minute sa afisati in casa scarii convocarea adunarii generale in data... la ora... cu urmatoarea ordine de zi. Si-apoi in urmatoarele 7 zile pana la data adunarii puteati intocmi o dare de seama, un buget, sa discutati cu cenzorul sa fie gata cu raportul ...

Asa ca luati masuri si nu va legati de chichite ca altii au patit-o rau insistand pe ideea ca nu rsapund decat in fata adunarii... Nu au mai apucat nici o adunare.

Alte discuții în legătură

Convocare a.g, , alternative gambette gambette Convocarea AG ordinara daca este facuta de presedintele axociatiei de proprietari inseamna ca nu a fost decisa in cadrul unei sedinte de comitet executiv si ... (vezi toată discuția)
Tabel nominal de vot ameliee ameliee Buna seara, Va rog frumos sa imi spuneti cu se intocmeste un tabel nominal pe baza caruia se voteaza presedintele ( in cazul in care sunt propuse mai multe ... (vezi toată discuția)
Altercatii cu administratorul de asociatie de bloc utilizator-1 utilizator-1 as dori informatii in cazul in care adminstratorul nu este de acord cu planificarea unei sedinte de asocatie la sugestia unui locator; sedintele se fac o data ... (vezi toată discuția)