avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... puci in asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

puci in asociatie

Am fost anuntat acum de un membru al gruparii ostile mie din bloc ca joi va avea loc o adunare generala de alegeri si ca eu am fost demis in urma semnaturilor strinse. Nu am vazut decit un tabel cu o cerere de organizare de adunare generala, cerere adresata comitetului executiv.
Adunarea generala de care vorbeste nu a fost anuntata prin afis, prin nimic, convocator sau ceva si nimeni dn vecinii pe care i-am sunat nu stie nimic.
Nu cunosc ora de desfasurare si deci nu ma pot prezenta joi cind spune acest individ care oricum nu mi-ar zice ora daca l-as intreba.
Daca alegerile vor fi evdent ilegale - lipsa dovada convocare membri - ce pot s fac sa opresc? Nu pot da stampila decit unui presedinte ales in mod legal, nu?
Pina la instanta, ce pot face sa opresc ilegalitatile?
multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:13, 12 Februarie 2012
Am noutati in piesa de teatru: joi cind au spus ca fac adunare generala pucistii au lipit peste tot afise in care spuneau ca 20% dintre LOCATARI au convocat adunarea generala si pentru ca nu s-a luat nici o decizie o anunta ei ca extraordinara in data de 9 februarie.
Tabelul pe care l-au dat nu contine convocator ci doar o CERERE catre comitetul executiv de organizare a adunarii generale ceea ce e bineinteles cu totul si cu totul altceva. El este semnat asa cum am mai spus de membri, putini si de chiriasi din bloc.
Ne-am consultat in comitet daca e cazul sa organizam si noi o adunare generala si am convenit ca ne vom folosi de a lor. Toata "urgenta" vine de la administratorul demis pe care pucistii, cu vadite interese, il sustin. Nu exista nici un motiv, absolut nici unul de adunare generala extraordinara. Dar nu asta e important ci modul de convocare care nu a fost respectat.
Dupa parerea mea ei ar trebui s-o ia de la capat cu convocarea legala a AG.
Ce spuneti?
Multumesc.
Dvs. trebuie sa urmariti convocarea standard a AG - ordinara. Daca aveti timp pana pe 09.02.2012, este bine. Pana atunci, este absolut necesar ca dvs. sa convocati in prealabil membrii com. ex. pentru a tine o sedinta pregatitoare AG ordinare. Explicati acelor membri ai com. ex. care nu mai vor sa activeze, ca acum este momentul schimbarii, deci un punct pe ordinea de zi va fi - completarea com. ex. cu x membri. (atentie si la perioada pentru care a fost ales com. ex. inclusiv presedintele).
In AG, presedintele comisiei de cenzori, la inceput face prezenta membrilor prezenti. Cum am mai spus, acum este momentul sa ”puneti piciorul in prag” - ai actele aduse la asociatie, esti recunoscut ca membru cu drepturi depline. Esti chirias, dar te dai proprietar, poti sa o incurci.
Cenzolur sa prezinte raportul de activitate pe anul 2011. Faceti si un proiect al BVC - pe baza cheltuielilor facute in 2011 la care mai adaugati un 10-15%. Aprobati in AG tot ce aveti de aprobat, notati in PV.
Puteti pune in discutie si dorintele pucistilor. Cine sunt ei si ce doresc?
Administratorul - am inteles ca este PFA, Care este rolul sau in puci? Daca deranjeaza si nu va intelegeti cu el - vitezoi, frate!
Ehe.... administratorul a fost trimis deja la plimbare, i s-a reziliat contractul de prestari servicii si EL este in spatele pucisitilor. Nu au vreun motiv de convocare AG extraordinara decit ca el sustine (admin) ca are preaviz de 30 de zile si astia vor sa-l salveze. Acest administrator face parte din grupul lor si ma miram eu de ce odata cu venirea lui nu s-au mai respectat anumite reguli in bloc de catre seful pucistilor. De nenumarate ori a stat la birfa si mahala, chiar eu l-am prins de 2 ori vis a vis de mine cu pucistii.
Ei doresc sa ma dea la o parte pe mine si sa-l mentina pe acest administrator care era platit foarte bine si nu facea treaba. Eu am trimis tuturor membrilor asociatiei, inclusiv pucistilor o notificare prin care pe 2 pagini jumate le aduceam la cunostinta nerespectarea, cu detalii, a obligatiilor contractuale de catre acest administrator. Intre timp am semnat contract cu o firma mare de administrare care ia mai putini bani si cu care avem un contract mai bun. Vechiul admin se afla la prima lui asociatie, de-abia a terminat scoala (nu a prezentat la asociatie atestat...) si numai de prostii si manipulari se tine pentru a-si pastra contractul gras.
Deci, nu au scris nicaieri care e urgenta adunarii generale extraordinare si nu au respectat procedura de convocare. S evede din afisele lipite peste tot ca habar nu au pucistii pe ce lume sunt, scriu de asociatie de locatari cind noi suntem de 3 ani de proprietari. Unul dintre pucisti nu a participat vreodata la vreo AG si din cauza birfelor lui in bloc a demisionat cenzora, a trebuit sa muncesc eu sa repar, sa caut alt cenzor, bataie de cap.
Am vorbit la primarie si le-am dat un raspuns la avizier la cererea de convocare catre ce facuta de pucisti. In cererea asta nu era scris AG extraordinara, dupa aia s-au mai gindit ei si au modificat. AG va fi convocata de catre CE conform legii, in primul trimestru al anului.
Urgenta lor consta in faptul ca nu vor sa plece administratorul care i-a si invatat ce si cum sa faca insa i-a invatat prost.
Nu exista tabel convocator si comitetul lor de initiativa a facut o cerere de organizare a AG (ceea ce nu e tabel convocator), cerere pe care au semnat si chiriasi si nemembri de asociatie. aiurea....
E buna ideea cu prezenta membrilor de asociatie.
Ca sa fie tacimul complet, administratorul sustinut de pucisti nu vrea sa predea gestiunea, zice ca pleaca cind vrea el interpretind dupa bunul plac contractul incheiat si mai ales refuza predare banilor in contul nostru de la banca. Desi i-am cerut prin e mail din 25 ianuarie sa depuna cei 60 milioane incasati in contul nostru de la banca, refuza sa faca asta.
El ma si vede deja plecat din functia de presedinte si sfideaza. Asa a facut pe tot parcursul contractului, stiindu-se sustinut de pucisti. Care pucisti sunt vreo 6 din total membri.
Mutlumesc foarte mult tuturor.
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
Costica33, utilizator
:offtopic: Interventie moderator

Pe forumul Avocatnet se discuta ideea si nu persoana. Un comportament civilizat pe acest Forum impune combaterea ideilor exprimate anterior si nu a persoanelor care le-au postat.
De asemenea, mesajele off-topic trebuie evitate sau purtate prin intermediul mesajelor private.

Va adresez rugamintea de a reveni la subiectul acestui topic si de a nu mai devia acest subiect.

Freelis.Discutam idea si nu persoana.Legea asociatiilor de proprietarii este clara.Daca majoritatea nu te vrea pleci si nu cauti tot feluri de chichite.

Alte discuții în legătură

Convocare a.g, , alternative gambette gambette Convocarea AG ordinara daca este facuta de presedintele axociatiei de proprietari inseamna ca nu a fost decisa in cadrul unei sedinte de comitet executiv si ... (vezi toată discuția)
Tabel nominal de vot ameliee ameliee Buna seara, Va rog frumos sa imi spuneti cu se intocmeste un tabel nominal pe baza caruia se voteaza presedintele ( in cazul in care sunt propuse mai multe ... (vezi toată discuția)
Altercatii cu administratorul de asociatie de bloc utilizator-1 utilizator-1 as dori informatii in cazul in care adminstratorul nu este de acord cu planificarea unei sedinte de asocatie la sugestia unui locator; sedintele se fac o data ... (vezi toată discuția)