avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pot primaria si politia constata legalitatea unei AG?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pot primaria si politia constata legalitatea unei AG?

Pot primaria si politia constata legalitatea organizarii unei adunari generale a membrilor asociatiei de proprietari?
Ce pot face ei? Ati fost in situatii de ilegalitate in AG si primaria a indreptat lucrurile?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mesterul61 , utilizator 16:05, 5 Martie 2012
ogra a scris:

Aveti cenzor ??? Cenzorul constata daca sunt indeplinite conditiile legale de intrunire a unui adunare generala.

Unde exista legal prevazuta aceasta obligatie in sarcina cenzorului?
Atributiile principale ale cenzorului/comisiei de cenzori sunt cele prevazute de art 33 din L nr 230/2007
@Costica33
Serviciul specializat din primarie are autoritatea si limita de competenta sa se pronunte asupra respectarii conditiior legal prevazute pentru convocarea adunarii generale
Totodata servciul specializat se poate pronunta asupra temeiniciei procesului verbal incheiat cu ocazia adunarii generale
Am avut numeroase situatii in care serviciul specializat din primarie ,legal sesizat si prezent la adunarea generala prin reprezentant ,ulterior a comunicat ca " Procesul verbal intocmit nu intruneste elementele legal prevazute pentru a fi considerat hotarare a adunarii generale si temei legal pentru impunere obligatii in sarcina proprietarilor"
Politia are limita de competenta a se implica si a trimite echipaj pentru mentinerea ordinii publice,la cererea asociatiei de proprietari sau ori de cate ori siatuatia din cadrul adunarii generale deviaza de la limitele normalului
Cenzorul nu are competenta sa se pronunte "daca sunt indeplinite conditiile legale de intrunire a AG"
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele acesteia care detine autoritatea si competenta sa aprecieze daca participantii la adunarea generala reprezinta cvorumul necesar intrunirii si desfasurarii adunarii generale,astfel incat hotararile adoptate sa reprezinte votul majoritatii proprietarilor
Presedintele ia numai decizii in cadrul asociatiei si in cadrul adunarilor iar cenzorul conform legii are obligatia sa verifice legalitatea deciziilor luate. Intr-o asociatie presedintele nu decide si conduce de unu singur.
La sedinta au luat parte o majoritate ?.
De regula la noi in asociatie, nu se intruneste cvorumul la prima convocare a adunarii generala, indiferent ca vorbim de o aduare generala anuala ordinara sau extraordinara.
De fiecare data adunarea se suspenda, se consemneaza intr-un PV si se reconvoaca proprietarii in maxim 10 zile, asa cum prevede legea.
Dar, daca e sa despicam firul in patru, niciodata nu putem respecta o prevedere din legea 230/2007:
art. 24(3) La adunarea generală reconvocată, dacă există dovada că toţi membrii asociaţiei de proprietari au fost convocaţi, hotărârile pot fi adoptate, indiferent de numărul membrilor prezenţi, prin votul majorităţii acestora.

Si daca cercetam poate mai gasim si alte chichite. L-as intreba pe oricare presedinte, inclusiv pe @Costica33, daca atunci cand a fost ales presedinte s-au respectat toate prevederile legislatiei si daca poate face aceasta dovada!:surrender:
Nu mai conteaza acum daca cineva in tara asta respecta toate prevederile legii, dupa parerea mea foarte bune, odata ce NIMENI nu contesta decizia adunarii generale adusa la cunostinta prin avizier si alte mijloace la instanta in 45 de zile.
Daca vrei sa gasesti chichite gasesti...
Pentru dl. Johnpescar: sedinta va avea loc in curind, cum zice si dl. tot mai mult ca sigur ca va fi reconvocata. Mai ales pe frigul asta nu vine lumea sa stea in frig sa discute ce? Care e urgenta unei AG extraordinare? Nu s-a precizat.
Dar suntem off topic: pot primaria si politia sa constate legalitatea?
Inteleg de la doamna Yno ca da si asta e foarte bine pentru ca mai stopeaza putin nebuloasa si anarhia. La noi la sedinte se ride, se birfesc vecinii care nu sunt de fata, nu se voteaza, nu s-a facut in 2 ani inaintea mea nici o sedinta de comitet, nu s-a votat vreun buget, nu s-a facut vreun raport de cenzor, presedinte. De administratori nu mai zic...
Ma intereseaza sa nu fiu singur cand voi spune ca e ilegala adunarea, vecinii mei necunoscind legea (chiar si cei de partea mea), nu sunt preocupati decit daca le arati mura in gura si asta am de gind sa fac.
Saptamina buna tuturor!

Alte discuții în legătură

Anulare indemnizatie presedinte simonadrg simonadrg In 2008 presedintele unei asocoatii de proprietari si-a stabilit salariul de 400 de lei/luna la o sedinta la care au participat doar 10 persoane din totalul de ... (vezi toată discuția)
Proces verbal anulat al adunării generale a asociației de proprietari - consecințe Carmen-D Carmen-D Bună ziua. Am câteva nelămuriri și mulțumesc anticipat dacă voi primi răspuns la întrebări. Este vorba tot despre asociații de proprietari. Un ... (vezi toată discuția)
Nulitate absoluta : pv ag vs. hotarare ag Username33 Username33 Buna tuturor! PV-ul unei adunari generale a fost incheiat fara a respecta conditiile generale de ordine publica prevazute in L230/2007 si HG1588/2007 privind ... (vezi toată discuția)