avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pot primaria si politia constata legalitatea unei AG?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pot primaria si politia constata legalitatea unei AG?

Pot primaria si politia constata legalitatea organizarii unei adunari generale a membrilor asociatiei de proprietari?
Ce pot face ei? Ati fost in situatii de ilegalitate in AG si primaria a indreptat lucrurile?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mesterul61 , utilizator 16:05, 5 Martie 2012
Daca ai fost prezent, ai semnat p.v. sau convocatorul , nu te poti prevala de excceptia de neconstitutionalitate , in parte, a art.26.
Aici pe forum cat si in alte ocazii s-a mai discutat faptul ca semnarea unui convocator sau informarea prin avizier a membrilor as. prop. nu inseamna ca toti membrii au fost prezenti la AG. Apoi, procesul verbal al Ag nu mai este semnat de catre toti poarticipantii, ci de catre toti membrii com. executiv...
Constat cu aceasta ocazie cat de important este sa se stie exact cine a fost prezent in sala, de aceea un fost presedinte al as. noastre, pe tabelul convocator, membrii asociatiei semnau de doua ori, pe o coloana pentru informare (convocare0 si o a doua coloana pentru participare efectiva la lucrari... Asta era o data, acum actualul presedinte nu mai procedeaza asa. Apoi avand in vedere ca asociatia noastra este mare, niciodata nu am trimis comunicari nominale membrilor cu hotararile luate in AG, insa de fiecare data se intocmeste o informare pentru membrii care au lipsit de la AG in care este facut un rezumat al AG si hotararile luate. Aceasta informare este afisata la toate scarile. Acolo unde este loc, informarea ”sta” un tip mai indelungat, dar acolo unde avizierul nu permite, aceasta informare este luata cu ocazia afisarii urmatoarei listei de plata... La sediul asociatiei aceasta informare ramane si 2 ani!
...............
Cu privire la neconstitutionalitatea, in parte, a art. 26 - dupa lecturarea materialului Curtii de la Bacau, eu nu am inteles ca o hot. a AG poate fi contestata oricand. Ma gandesc la un timp rezonabil, dar oricand inseamna cu totul altceva, in sfarsit...
Adevarul este ca cine vrea, poate - vorba unei reclame... Daca nu ai putut participa la AG, vii si te informezi frate. Citesti PV, citesti informarea, stai de vorba cu oamenii si daca da, constati o ilegalitate, actionezi, dar nu oricand, ci asa cum am zis mai sus, intr-un termen rezonabil. Cata cuprindere are acest termen - rezonabil, nu ma pot pronunta...
Putem discuta si-acest termen de 45 de zile daca este prea mic sau este suficient, dar, indiferent ca vorbim de termenul de 45 de zile sau si de multe luni dupa acest termen in care un proprietar poate contesta in instanta, acestuia i se poate admite actiune daca intruneste si alte conditii.
In Legea 230/2007, asa cum apreciaza si Curtea, se prevede ca proprietarii care nu au avut cunostinta de adunarea generala a asociatiei de proprietari si nici de faptul ca s-a adoptat o hotarare a acesteia, prin care au fost afectati... pot actiona in instanta.
Observati ca, in afar de cele 45 sau nustiucate zile, actioanrea in instanta este admisibila daca se intrunesc inca trei conditii:
- proprietarul sa nu fi avut cunostinta de convocarea AG
- proprietarul sa nu fi avut cunostinta de faptul ca s-a adopatat in AG o anumita hotarare
- ca acea hotarare contestata l-a afectat pe proprietar...

Mai remarcati si faptul ca in instanta nu se contesta adunarea generala ci o hotarare luata in adunarea generala, hotarare cale l-a afectat pe proprietarul ce o centesta.
Nu vad cum schimbarea, alegerea, realegerea unui membru in comitet, fie acesta si presedinte, poate sa-l afecteze pe un proprietar in asa fel ca acesta sa castige ceva in instanta. Dar, cine stie poate ca or fi si oameni afectati in orgoliu.
Da, asta e situatia mea. Cei citiva care s-au unit si vor sa ma demita sunt oameni cu care eu de un an am avut discutii civilizate (eu, ei au injurat, sarit la bataie) referitoare la folosirea proprietatii comune. Sunt oameni care desi admit ca exista un regulament de ordine interioara votat de proprietari, refuza sa-l respecte si, daca le atragi atentia, asa cum am facut eu civilizat, nu te uita pina mor si uite, vor sa te schimbe. Este culmea lipsei de rusine.
Inca un exemplu: in grupul acesta exista o femeie care a fost timp de 2 ani vicepresedinta, care nu a avut in 2 ani nici o activitate (comitetul nu s-a intrunit niciodata, nu exista PV in caiet, nu au luat nici o decizie, nu au facut nimic) si care s-a pretat sa ia spaga de la un furnizor de cablu. Ea cere mereu cu tupeu sa facem noi, noul comitet, scrie pe forumuri jigniri la adresa mea, e plina de ura si desigur pe alaturi de drum. A sarit la bataie pentru ca eu m-am oferit sa ii duc la ghena punga de gunoi lasata la usa, fapt care se sanctioneaza de catre regulament. Cind a venit la mine in casa am surprins-o cautind prin casa cind eu nu eram in incapere deci va dati seama ce educatie NU are. Nu ma iarta pina moare ca am descoperit intamplator ca a luat spaga.
Nu inteleg de ce acesti oameni nu vor sa admita ca nu se comporta civilizat, nu isi respecta vecinii, incalca legea si tot ei au tupeu si vor ca altii sa faca, altii sa dreaga.
Pai daca de un an aveti necazuri, nu inteleg dde ce nu v-ati dat demisia pana acum, de ce nu ati convocat adunarea generala mai repede...?
Cum puteti suporta un asemenea tratament? Aveti indemnizatie de occident?
Puteti sa intretineti bunele relatii cu vecinii de-ati invitat la dv acasa o domna, asa cum spuneti:
Costica33 a scris:

Cind a venit la mine in casa am surprins-o

Daca intrebati si dv pe cei mai cu experienta poate aflati mai din timp ca trebuia sa o rugati sa va tina de urechi pentru a nu va baga mana in buzunar cat timp va faceati treaba!:love2:

Alte discuții în legătură

Anulare indemnizatie presedinte simonadrg simonadrg In 2008 presedintele unei asocoatii de proprietari si-a stabilit salariul de 400 de lei/luna la o sedinta la care au participat doar 10 persoane din totalul de ... (vezi toată discuția)
Proces verbal anulat al adunării generale a asociației de proprietari - consecințe Carmen-D Carmen-D Bună ziua. Am câteva nelămuriri și mulțumesc anticipat dacă voi primi răspuns la întrebări. Este vorba tot despre asociații de proprietari. Un ... (vezi toată discuția)
Nulitate absoluta : pv ag vs. hotarare ag Username33 Username33 Buna tuturor! PV-ul unei adunari generale a fost incheiat fara a respecta conditiile generale de ordine publica prevazute in L230/2007 si HG1588/2007 privind ... (vezi toată discuția)