In conditiile actuale ar vrea poporul sa fie intrebat daca doreste sau nu schimbarea formei de guvernamant din republica in monarhie?
Ce ar raspunde poporul la aceasta intrebare vitala si fundamentala?
La un sondaj relativ recent am observat ca poporul roman ar dori sa fie intrebat cu privire la acest apect de o importanta deosebita pentru natiunea romana.
1.Cat de democratic ar fi daca ar fi imposibil de a se formula aceasta intrebare poporului roman printr-un referendum?
2.Cat de democrati am fi daca presedintele actual ar fi de acord sa ridice aceasta intrebare poporului printr-un referendum, dar ar fi imposibil din ratiuni pur juridice si nu din ratiuni de fapt?
(Aceasta intrebare imi apartine mie in mod exclusiv si nu implica absolut deloc o intrebare adresata anterior unei autoritati de stat sau in mod direct presedintelui Romaniei-este doar o intrebare oarecum retorica, dar la care se poate raspunde de orice persoana care doreste sa raspunda)
Ca precizare suplimentara intrebarea se poate formula si altfel:
Cat de democrati am fi daca presedintele viitor al Romaniei ar fi de acord sa ridice aceasta intrebare poporului printr-un referendum, dar ar fi imposibil din ratiuni pur juridice si nu din ratiuni de fapt?
(Ma refer la un alt viitor presedinte al Romaniei)
Adica daca poporul ar vrea sa fie intrebat...si nu ar putea fi intrebat din anumite motive independente de vointa presedintelui ar fi sau nu democratic?
Ma refeream la Putin! Insa nu la influenta pe care ar avea o la noi ci la el in Tara! Sarim de la izmene....la chiftele....ne indepartam de scopul topicului.....si uitam de vointa poporului.....:) care deocamdata pare a fi netrezita......
Candva, in Romania se spunea ca nimic nu se poate daca nu vor rusii...
De aceea, este greu de spus daca ne-am indeparta sau nu de la discutie...
Poate ca si constitutia de la aceea vreme este in aceasta forma actuala este asa deoarece a fost dorita de vecinii de la rasarit de la acea vreme ( ma refer la art. 152...evident...)
Poporul nu stie ce vrea.
Vrea altceva dar nu stie ce anume vrea...
Vrea sa ii fie mai bine.Doar atata vrea...si are dreptate...
V-am spus ca massmedia nu are deloc un rol informativ in aceasta problema...deoarece vor tot presedinti pentru a se tot face schimbul de putere...si a da vina unii pe altii...
Aici de acord cu dvs! Insa ce solutii sunt? E dificil sa faci cultura civica si politica unui popor debusolat si care are burta goal a! La aceasta adaugam si lipsa de interes a clasei politice, a factorilor decizionali sociali si economici.....