mirela741 a scris:
Organizarea unui referendum se impunea imediat dupa asa zisa Revolutie din 1989, pentru ca forma de guvernamant Republica a fost impusa de regimul comunist instaurat dupa abdicarea MS Regele Mihai I al Romaniei. Asta este cel mai clar si de foarte mult bun simt, lasand la o parte considerentele de natura juridica. Asa se explica iuteala de mana a parintilor Constitutiei dupa anul de gratie 1989, la comanda regimului politic nou instaurat post revolutie si nebagarea de seama si nestiinta celor cu drept de vot.
Cum sa se faca referendum daca regele nu avea dreptul sa intre in tara in 1990... ?
Nu se dorea cu niciun chip asa ceva.
Dupa parerea mea, monarhia ar fi avut sanse mai reduse atunci decat astazi...
Astazi... cei cu burtile goale si cu credite la banci pot intelege mai bine ca oricand ca trebuie schimbat ceva pentru ca altfel tot asa vor ramane...cu burtile goale si cu credite la banci.Este prea evident acest lucru ca sa nu inteleaga...
Daca puterea de cumparare a leului nu se intareste nimic nu se poate schimba, iar pentru asa ceva este necesara increderea pe plan international in Romania...incredere care lipseste cu desavarire fata de Romania...astazi...
Pentru Cearls:
Domnii profesori de istorie nu au luat in calcul si imposibilitatea revizuirii constitutiei datorita restrictiei la revizuire a acesteia...
Ar fi interesant daca am adresa o petitie la presedintie pentru a avea raspunsul despre constitutionalitatea sau neconstitutionalitatea unei revizuiri a constitutiei pentru schimbarea formei de guvernamant.Ma refer la o interpretare facuta de institutia prezidentiala.
De abia apoi vom putea discuta despre referendum...dupa ce vom stii daca se considera neconstitutionala sau constitutionala o asemenea revizuire.
Dupa parerea mea, institutia respectiva va interpreta ca nefiind permisa conform constitutiei schimbarea formei de guvernamant din republica in monarhie.
Dvs. ce parere aveti?
Nu il intreb numai pe Cearls, ci pe toti cei care doresc sa isi expuna parerea.