avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cum se calculeaza cota parte indiviza?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cum se calculeaza cota parte indiviza?

Buna ziua,
Am si eu o nelamurire, recunosc ca nu stiu, si va rog pe Dvs. sa ma lamuriti:
pe tabelul de plata afisat la avizierul asociatiei in dreptul coloanei - cota indiv-apar cu 3.73.
In extrasul CF apare urmatoarea inscriere:
Apartamentul nr. 27 situat la et. VII compus din 3 camere si dependinte, cu 1.13 % din partile comune indivize si din teren cu drept de folosinta 25/2182 mp cu 1.81% p.c. sc.A si B si 4.10 % p.c. sc.B.

Cum s-a ajuns la cifra de 3.73 afisata pe tabelul de plata?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 01:29, 13 Octombrie 2010
Da , asa o sa fac, singura problema ramane cu semnatul la cei care se va mari cota parte indiviza si nu sunt putini , sunt 3 apt cu doua camere , 3 apt cu o camera dar SU mai mare si 4 apt la parter care nu au balcon. Deci 10 apt care posibil sa nu-mi semneze tabelul si atunci ce fac ???
In suprafata utila NU se includ balcoanele, asa ca un apartament de la parter va fi similar cu unul de la etaj.
Repet, daca nu m-am facut inteles, ca nu este nevoie de semnatura proprietarilor apartamentului. O comisie formata din membrii comitetului si cate un proprietar de la acele apartamente care se masoara, intocmesc un PV. Numai acestia semneaza ca au masurat si au constatat care este SU a catorva apartamente. Apoi toate apartamentele pe verticala vor fi trecute in lista de plata cu aceeasi suprafata.
Repet ca nu trebuie acordul nimanui acolo unde este evident stabilit de comisie prin masuratoare. Daca cineva contesta noua SU, o sa mergeti sa-i faceti masuratori si-i demonstrati care este realitatea. Si nu va mai legati de balcoane.
Dar ce spuneti de faptul ca la asociatia mea , cota parte indiviza e reprezentata de numarul de camere? Ai 2, inmulteste cu 2 , ai 3...tot asa. O zi buna!
E gresit! Si nu e o parere, e o certitudine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza cota parte indiviza? Nico4u Nico4u Buna seara,va rog sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare legata de cota parte indiviza pentru urmatoarea situatie: In scara noastra de bloc (constructie ... (vezi toată discuția)
Cota indiviza doina_dana doina_dana Este corect ca valoarea cotei indiviza sa aiba o suma fixa intr-o luna si sa fie inmultita cu numarul de camere? (vezi toată discuția)
Calculare cota-parte indiviza timpuriu timpuriu locuiesc intr-un bloc cu suprafete mici si o parte din vecini si-au facut extensii ,va rog ma puteti ajuta in calculare cotei/parte/indiviza rezultata din ... (vezi toată discuția)