elga50 a scris:
@mihaisorin3
Mai uitati-va o data cu atentie in contracte. Este imposibil sa nu fie trecuta suprafata utila si cota-parte indiviza. Nu se poate sa existe un contract fara aceste elemente.
Ca ele sunt diferite de la un apartament la altul, apartamente similare asezate unul sub altul, asta este alta chestiune si poate fi reglata, in vederea folosirii elementelor de suprafata in calculele cheltuielilor, de comitetul executiv, prin calcularea mediei acestor suprafete si recalcularea cotei-parti indiviza, astfel incat suma acestor cote-parti sa dea 100 pe fiecare scara de bloc.
Blocul este format din doua scari sc. A + B. Acum doua luni ne-am despartit de sc .B ca si asociatie.
Am CF-ul extenso al blocului si scrie asa (la ambele scari) :
- apt 1 - 2,24 - apt. la parter fara balcon.
- apt 2 - 2,24 - apt la parter fara balcon.
- apt 3 - 2,24 - apt la parter fara balcon.
- apt 4 - 2,24 - apt la parter fara balcon.
- apt 5 - 2,44 - apt la et 1 cu balcon.
- apt. 6 -2,44 -apt la et 1 cu balcon.
- apt. 7 -2,94 -apt la et 1 cu balcon.
- apt. 8 -2,44 -apt la et 1 cu balcon.
- apt. 9 -2,44 -apt la et 2 cu balcon.
- apt. 10 -2,44 -apt la et 2 cu balcon.
- apt. 11 -2,94 -apt la et 2 cu balcon.
- apt. 12 -2,44 -apt la et 2 cu balcon.
- apt. 13 -2,44 -apt la et 3 cu balcon.
- apt. 14 -2,44 -apt la et 3 cu balcon.
- apt. 15 -2,94 -apt la et 3 cu balcon.
- apt. 16 -2,44 -apt la et 3 cu balcon.
- apt. 17 -2,44 -apt la et 4 cu balcon.
- apt. 18 -2,44 -apt la et 4 cu balcon.
- apt. 19 -2,94 -apt la et 4 cu balcon.
- apt. 20 -2,44 -apt la et 4 cu balcon.
Tin sa precizez ca in realitate situatia sta asa:
- apt 1, 2, 3 ,4 sunt la parter si fara balcon ;
- apt 5, 8, 9, 12, 13, 16, 17, 18, 19 , 20, sunt la fel ca si configuratie ca si cele de la parter dar au balcon;
-apt 6, 10, 14 sunt cu balcon si au in plus fata de cele anterioare un mic coridor la intrare pe care eu il estimez ca fiind de 1,5 mp.
-apt 7, 11, 15 sunt cu doua camere si balcon.
Eu pe forum am gasit asa :
Cota-parte indiviza de proprietate reprezinta raportul procentual dintre suprafata utila a apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta si suma suprafetelor utile ale tuturor apartamentelor si spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta din condominiu.Prin suprafata utila a apartamentului (locuintei) se intelege suma tuturor
suprafetelor utile ale incaperilor. Ea cuprinde: camera de zi, dormitoare, bai, WC,
dus, bucatarie, spatii de depozitare si de circulatie din interiorul locuintei. Nu se
cuprind: suprafata logiilor si a balcoanelor, pragurile golurilor de usi, ale
trecerilor cu deschideri pana la 1 metru
Pai eu deja de la parter vad ca e o greseala ca ele sunt fara balcon dar si cota parte este mai mica , ok mergem la apt 6, 10 , si 14 care fizic sunt mai mari cu 1,5 mp dar cota parte este aceasi cu celelalte de format mic , plus ca la ap 19 care este de format cel mic ptr ca la etajul 4 este uscatorie in locul celei de-a doua camere si ii sa aplicat o cota ca si la cele cu doua camere.
Scuze de mesajul lung dar sincer sunt intr-o ceata toatala .
Poate ma ajuta cineva sa iau o decizie corecta.