Buna ziua,
Am si eu o nelamurire, recunosc ca nu stiu, si va rog pe Dvs. sa ma lamuriti:
pe tabelul de plata afisat la avizierul asociatiei in dreptul coloanei - cota indiv-apar cu 3.73.
In extrasul CF apare urmatoarea inscriere:
Apartamentul nr. 27 situat la et. VII compus din 3 camere si dependinte, cu 1.13 % din partile comune indivize si din teren cu drept de folosinta 25/2182 mp cu 1.81% p.c. sc.A si B si 4.10 % p.c. sc.B.
Cum s-a ajuns la cifra de 3.73 afisata pe tabelul de plata?
Multumesc.
OK, pare de bun simt - expertiza la nevoie si gata.
In principiu impartirea bazata pe suprafata este cea mai usor de realizat - in felul acesta se poate oricand scoate din calcul suprafata spatiilor comerciale care nu participa la anumite cheltuieli, plus ca se poate oricand modifica suprafata in functie de schimbarille survenite.
Problema mea era daca cineva contesta aceasta impartire si spune ca, conf. legii, trebuia facuta pe cota indiviza din actul de proprietate - si tocmai am primit o solutie la aceasta.
Multumesc.
Depinde de situatie ,la noi scarile comunica si toti locatarii folosesc toate cele 3 lifturi,si daca sunt o singura asociatie de ce sa separe cheltuielile de reparatie lift?
Daca folosesc fondul special de reparatii nu va deveni foarte complicat?
Aveti dreptate . Dar de obicei fiecare scara are liftul sau lifturile ei. De aceea s-a discutat aici de repartizarea pe scara, pe suprafata. O scara poate avea 7 etaje , alta 10 etaje fiecare cu liftul ei, cu intrari separate, etc. Daca la dv sunt 3 lifturi pe care le folosesc toti proprietarii de la cele 3 scari e normal sa repartizati cheltuiala la toti. Daca un lift sau doua nu ar functiona o saptamana toti ar folosi liftul care mai functioneaza.
La a doua afirmatie poate reveniti cu amanunte. Asociatia poate avea fond de reparatii pe care-l foloseste pentru reparatii la partile comune alae condominiului.
Asociatia poate avea si fonduri speciale ( alte fonduri in afara de cel de reparatii, rulment si penalizari) alimentate din chirii, publicitate, donatii, sponsorizari, etc.
La ce fond va referiti si cum adica va deveni foarte complicat!?
Ma refeream la cazul in care mai multe scari dintr-un bloc formeaza o singura asociatie si au constituit un fond de reparatii prin contributia proprietarilor.Fac o reparatie,in cazul de fata la lift,consuma din fondul constituit si dupa aceea?Luna urmatoare alta scara poate avea aceeasi reparatie(sau alta care se refera numai la scara respectiva)
Noi de exemplu avem un bloc de 18 nivele si de la et 10 in sus avem un hidrofor comun cu alt bloc de 18 nivele,Nimeni nu si-a pus problema ca cei din primul nivel ar trebui sa nu participe la curentul consumat...
Aveti contor separat la hidrofor? Daca nu, nu puteti face aceasta diferentiere decat prin apreciere subiectiva, fara o masurare obiectiva pe vreun contor.