avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plecarea peste granite fara acordul meu.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plecarea peste granite fara acordul meu.

Buna seara!daca copilul a fost incredintat catre mama prin hotarire judecatoreasca si mie m-i sa incuvintat un program de vizitarea copilului meu de 2 ori pe luna de vineri pina duminica si jumatate din fiecare vacanta ,ca copilul sa stea cu mine....mama poate sa scoata copilul din tara fara acordul meu? tin sa mentionez ca copilul este pe numele meu noi nefiid casatoriti... Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: adi_2010 , utilizator 23:27, 25 Februarie 2012
Ce scrie doamna avocat pe site ? Din ce a citat @ Alex_munteanu, nu reiese ca ce a scris Mirela ar fi fals
Doamna avocat daca are sentinta definitiva si irevocabila de incredintare a minorului se prezinta cu ea la vama, nu este nevoie de acordul celuilalt parinte. Acum e NCC autoritatea parinteasca exercitandu se in comun este nevoie de acordul celuilalt parinte. Insa dupa cum a expus userul sentinta este data inainte de NCC.
daca mai cititi odata o sa vedeti ca daca nu exista procura trebuie hotarare judecatoreasca de suplinirea acordului...prin urmare simpla hotarare de divort cu incredintare nu este suficienta. daca aveti dubii intrebati la Pasapoarte si veti vedea ca nu va da lasa nimeni sa iesiti cu minorul doar in baza unei hotarari judecatoresti si cu drept de vizitare...enumerarea este cumulativa ....in sensul ca iti trebuie si, si, nu ori, ori.
de altfel este si logic sa fie asa, deoarece, in mod logic, mai ales dupa noul cod civil , minorul are stabilit un anumit domiciliu , iar plecare din tara se incadreaza perfect in prev. art. 403 C civ de schimbare a imprejurarilor, mai ales ca este clar ca ingreuneaza ( daca nu face imposibil ) dreptul de vizitare al tatalui , care vrea nu vrea , trebuie sa se deplaseze si pana in Austalia sau pe unde o vrea mama ca sa-si poata vizita copilul.
Dupa NCC da! Insa pe vechiul Cod nu este nevoie!
L-ati uitat pe dupa caz, care e inaintea insiruirii :)
Este ori, ori - fara niciun dubiu.
Cu nuante, desigur - insa daca in hotararea de divort scrie ca minorul este incredintat unuia dintre parinti iar hotararea este definitiva si irevocabila (dupa vechiul cod) sau ca autoritatea parinteasca este exercitata numai de un parinte (dupa noul Cod) cum a precizat si mirela741, NU ESTE NEVOIE de declaratia acord a celuilalt parinte.
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
Ares-3, moderator

Alte discuții în legătură

Declaratia notariala blue-eyes blue-eyes Buna ziua!am o nelamurire cu privire la aceasta declaratie notariala a parintelui pentru iesirea cu un minor in afara tarii.....sunt divortata si am hotararea ... (vezi toată discuția)
Scoatere din tara minor daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna ziua ,as avea o intrebare : sunt divortata din 2010 si am o fetita de 7 ani si jumatate ; la divort fetita mi-a fost incredintata prin hotarare ... (vezi toată discuția)
Vacanta in afara tarii/divortata/de ce acte am nevoie sa scot copilul din tara Teodora77N Teodora77N Buna ziua Anul acesta vream sa plecam in vacanta in Bulgaria. Sunt divortata din 2007 iar copilul mi-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca def si ... (vezi toată discuția)