avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plecarea peste granite fara acordul meu.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plecarea peste granite fara acordul meu.

Buna seara!daca copilul a fost incredintat catre mama prin hotarire judecatoreasca si mie m-i sa incuvintat un program de vizitarea copilului meu de 2 ori pe luna de vineri pina duminica si jumatate din fiecare vacanta ,ca copilul sa stea cu mine....mama poate sa scoata copilul din tara fara acordul meu? tin sa mentionez ca copilul este pe numele meu noi nefiid casatoriti... Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: adi_2010 , utilizator 23:27, 25 Februarie 2012
Intr-adevar, am verificat la evidenta populatiei si apare ca a recunoscut copilul, dar daca eu nu sunt obligata prin instanta, am hotarare de incredintare a copilului dar si de respingere a cererilor lui, nu vad cum as putea si, mai ales, in baza a ce, sa fiu impiedicata sa plec in vacanta, peste hotare, cu minorul.
Nu am nici o urgenta acum, dar ma gandesc la viitor.
Oricum, tatal biologic este o persoana care traieste din placerea de a sicana, deci nu ma astept la ceva bun din partea lui (solicita vehement schimbarea numelui copilului, dar refuza sa-si onoreze obligatiile, si anume acelea de a plati pensia alimentara in cuantumul si de la data stabilita de instanta), dar este o alta poveste.
Alex_Munteanu a scris:

La starea civila oricum apare tatal si din cate stiu cei de la pasapoarte au acces direct la datele lor


Daca certificatul este cu liniuta in dreptul numelui tatalui, nu au niciun motiv sa verifice.
Si daca sa zicem, se duc si declara 2-3 ...barbati ca sunt tatal copilului meu, fara a avea o hotarare judecatoreasca in acest sens?! Glumesc, evident, dar consider ca mi s-ar incalca drepturile,mie si copilului, daca am fi impiedicati sa iesim din tara, in situatia pe care am prezentat-o.

Repet, nu am respins cererea de a fi trecut in locul liniutei, insa, pe baza probelor depuse de mine, asa a hotarat instanta.
Nu am stiut ca asa a hot instanta, am crezut ca dvs nu v-ati dus sa-i schimbati certificatul in urma hot.
Nu cred sa aveti probleme cu pasaportul si iesirea din tara in nicio varianta.. fie ii schimbati pasaportul in baza vechiului certificat , fie va folositi de hot de incredintare.
Recunoasterea sau stabilirea paternitatii nu e urmata intotdeauna de schimbarea numelui, dar sa nu i se schimbe certificatul de nastere pt a fi trecut si celalalt parinte, e prima data cand aud
Chiar eu am fost surprinsa, dar cu siguranta probele, inscrisurile, interogatoriile, atitudinea tatalui in cei doi ani de proces, au dus la aceasta hotarare.
Cu siguranta va face si recurs,nu stiu ce sanse va mai avea, eu nu tin decat ca numele copilului sa ramana acelasi. In rest, vom vedea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia notariala blue-eyes blue-eyes Buna ziua!am o nelamurire cu privire la aceasta declaratie notariala a parintelui pentru iesirea cu un minor in afara tarii.....sunt divortata si am hotararea ... (vezi toată discuția)
Scoatere din tara minor daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna ziua ,as avea o intrebare : sunt divortata din 2010 si am o fetita de 7 ani si jumatate ; la divort fetita mi-a fost incredintata prin hotarare ... (vezi toată discuția)
Vacanta in afara tarii/divortata/de ce acte am nevoie sa scot copilul din tara Teodora77N Teodora77N Buna ziua Anul acesta vream sa plecam in vacanta in Bulgaria. Sunt divortata din 2007 iar copilul mi-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca def si ... (vezi toată discuția)