avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mutare actiune sau deschidere la alta instanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mutare actiune sau deschidere la alta instanta

Buna ziua,
Am o actiune in curs la o instanta A pentru un drept de munca.
1.In situatia in care imi va fi respinsa ce pot face in continuare:
-solicit rejudecarea la aceeasi instanta A?
-odata cu rejudecarea pot solicita reaudierea martorilor? pot aduce si alte probe?
2.Am fosti colegi de serviciu care doresc sa obtina acelasi drept ca mine, putem deschide o actiune comuna la instanta B unde locuiesc acestia? (ei locuiesc toti intr-o alta localitate B, acolo unde de altfel era si locul nostru comun de munca). Mentionez ca eu m-am mutat din acea localitate.
3. Actiunea mea poate fi rejudecata de instanta B din alta localitate si, in acelasi timp, sa se alature ca reclamanti si fostii mei colegi? Cum trebuie sa procedez in acest caz? Solicit in scris instantei A rejudecarea, mutarea la alta instanta si alaturarea colegilor, dupa ce aceasta prima instanta A emite sentinta?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: EugeniaG , utilizator 12:47, 11 Martie 2012
Multumesc
Doamna Eugenia,
Acum am citit si restl mesajelor dvs., si am dedus ca este vorba de actiunea pentru obtinerea unei adeverinte.
Eu zic sa ramaneti la instanta A, initial sesizata. Daca nu se va finaliza bine in prima instanta, aveti o sansa in recurs. Inteleg ca este frustranta durata procesului, insa tot va dura mai putin decat sa o luati de la capat in B (nici nu sunt sigur ca va puteti adresa instantei din B, de fapt).

Mult noroc va doresc!
smeagull a scris:

.......

p.s. Un proces prost inceput nu prea se mai poate drege pe parcurs.

Din contra , si un proces prost inceput se poate drege pe parcurs ... avem in vedere : dispozitiile art.132 C.proc.civ., prevederile referitoare la administrarea probelor, dreptul fundamental privind exercitarea cailor de atac impotriva hotararii promuntate de prima instanta ...
Va raman profund indatorata.
Am fost extrem de ravasita la ultima sedinta, a coincis data cu un eveniment foarte trist din viata mea, si parca am luat-o razna, si am facut cateva gafe, era cat pe ce sa primesc o sanctiune, in sfarsit, ...Nici nu am prea fost in sala de judecata, iar cand ajung acolo ma pierd... Toate astea, puse una langa alta... Va multumesc foarte mult.
@freeelis are deptate , mai ales ca litigiile de munca recursul este extins, in sensul ca nu se rezuma la motivele de recurs....prin urmare puteti sa solicitai probe noi si sa va sustineti cauza.nu puteti insa sa extindeti cadrul procesual cu alte cereri

Alte discuții în legătură

Dosar de munci - rejudecare suciu_diana suciu_diana Buna seara, poate aceasta intrebare era mai potrivit sa o adresez pe forumul avocatilor, dar incerc si aici. Sper sa poate sa imi furnizeze cineva o ... (vezi toată discuția)
Daca partea recurenta va castiga recursul, ce se va intâmpla? ... Narcisa_ Narcisa_ Daca partea recurenta va castiga recursul, ce se va intâmpla? Instanta de recurs ca retrimite spre rejudecare instanței inferioare? Recurenta a ... (vezi toată discuția)
Martor ContSters206369 ContSters206369 buna --- revin cu o intrebare ---- daca pot sa solicit instantei sa fie citat ca martor in proces . un vecin de parcela . care a vandut o sup de teren ... (vezi toată discuția)