avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Somatie plata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Somatie plata

Buna ziua.Va solicit ajutorul,intrucat am primit o somatie de plata din partea asociatiei de proprietari. Am cumparat apartamentul in care stau in martie anul trecut.Fostul proprietar a cerut sa il mai las 2 luni in casa.Am semnat actul de vanzare cumparare in 22 martie,iar in act se specifica:"preluarea in fapt a apartamentului de catre noul proprietar se va face in 25 mai,vechiul proprietar avand obligatia de a avea cheltuielile cu intretinerea la zi."Conform actului,predarea cheilor s-a facut in 25 mai,insa ex-proprietarul nu a platit niciun sfant din intretinerea pe cele 2 luni(aprilie,mai).Acum sint eu somata sa platesc,desi nu am locuit acolo.Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: Keyla , utilizator 18:51, 2 Martie 2012
Bine,am inteles cum sta treaba. Am crezut ca actul notarial ma protejeaza de neplaceri de genul asta,de aceea nu am cerut garantii.S-a obligat in fata notarului sa plateasca intretinerea,mi-a fost de ajuns.Sigur ca pot plati suma impusa de asociatie,daca e musai( si se pare ca e).Dar am chef sa imi recuperez banii de la nemernic tocmai fiindca am facut destule concesii,i-am platit inclusiv o parte din taxele notariale,l-am tolerat 2 luni fara chirie(in timp ce eu plateam in fosta mea casa chirie ca nu am putut-o elibera la timp din cauza lui)Sper ca nu imi veti raspunde ca nici asa nu am sanse,daca il actionez in instanta,cu act semnat la notar si martori.Maine ma duc peste el si ii bag sub nas somatia si incerc sa scot banii.Daca nu reusesc,il dau in judecata.Reusesc asa sa recuperez banii?
Nu ati inteles.
Asociatia il poate da si pe el in judecata dar nu are sens sa procedeze asa.
Dvs. sunteti solvabil iar el probabil ca nu va fi de gasit.
Aveti dreptul de a va recupera banii de la el ulterior...dupa ce platiti la asociatie...restanta lui...
In opinia mea, cred ca este cea mai buna solutie. Mergeti peste el si ”fortati nota” cu instanta, chiar aveti argumente, insa trebuie sa cantariti bine situatia: merita toata osteneala, sau chiar pe acest lucru se bazeaza nemernicul? Cum vi s-a mai spus, dvs. aveti dreptate, dar acum discutam cam ce ati fi putut face: banii inainte... Facerea de bine, poate nu ati pati-to pana acum. Eu da, si inca de vre-o doua ori - si parca tot nu m-am invatat minte...
Incercati si o discutie cu un avocat.
E suficient ca are somatia de la asociatie si contractul cu clauza de plata a intretinerii.
E tot ce trebuie.

Ideea e daca merita timpul si nervii!
contractul a fost incheiat la 25 martie dar cu aplicare din 25 mai.
Valabilitatea unui contract intra in vigoare ,nu la data incheierii ci la data stipulata sa intre in executare. dau un ex ..acuma inchei un contract...si la vara ma duc in statiune..
Ultima modificare: Miercuri, 29 Februarie 2012
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Taxe restante ALICEL ALICEL Am cumparat un apartament prin programul Prima Casa.Inainte de incheierea contractului de v/c am avut nevoie de la vanzator de o adeverinta de la asociatie, ... (vezi toată discuția)
Restanta plata intretinere Catalin8902 Catalin8902 Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie asemanatoare. Am cumparat la data de 22.02.2016 un apartament. Fostii propietari au venit cu o adevetinta conform careia ... (vezi toată discuția)
O alta problema cu fondul de rulment clau220 clau220 In primul rand imi cer scuze ca deschid un nou topic, am vazut ca s-a mai scris despre acest subiect, dar nu am gasit nimic actualizat.(rog sa mutati topicul ... (vezi toată discuția)