avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Somatie plata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Somatie plata

Buna ziua.Va solicit ajutorul,intrucat am primit o somatie de plata din partea asociatiei de proprietari. Am cumparat apartamentul in care stau in martie anul trecut.Fostul proprietar a cerut sa il mai las 2 luni in casa.Am semnat actul de vanzare cumparare in 22 martie,iar in act se specifica:"preluarea in fapt a apartamentului de catre noul proprietar se va face in 25 mai,vechiul proprietar avand obligatia de a avea cheltuielile cu intretinerea la zi."Conform actului,predarea cheilor s-a facut in 25 mai,insa ex-proprietarul nu a platit niciun sfant din intretinerea pe cele 2 luni(aprilie,mai).Acum sint eu somata sa platesc,desi nu am locuit acolo.Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: Keyla , utilizator 18:51, 2 Martie 2012
Faza cu acel contract de concediu, o fi valabil, insa eu va intreb, de cand incep autoritatile sa-si intre in paine, adica sa te taxeze la impozite si alte alea? Din martie sau mai?
Aici se discuta de fapt buna credinta a cuiva si bataia de joc a altcuiva. Doamna spune asa: pentru ca nu am putut sa ma mut pe proprietatea mea (atentie, proprietatea mea din 25 martie), a trebuit sa platesc chirie in alta parte doua luni, pentru a da dovada de ce, de omenie, buna credinta si intelegere. Pai daca l-ai prins pe cetatean la inghesuiala sa nu-l tratezi ca pe ultimul nemernic? Pai, nu, ca esti afurisit! Atunci da dovada de bunatate si esti prost - ca asta a rezultat de fapt. Rog sa ma scuzati!
L-am sunat pe ins acum,seara,i-am expus situatia.L-am somat sa plateasca in doua zile.Am senzatia ca fix i se rupe."da,da,doamna,sigur,aveti dreptate etc,etc".A spus ca se mira ca nu a primit el somatia, pentru ca are el o conventie cu administratoarea blocului(???-minte,probabil).Are o hartie,intr-adevar,cu care am fost la notar impreuna sa dovedim ca are cheltuielile la zi (pana in martie,evident)S-a minunat teribil ca eu sint somata pentru cheltuielile lui,recunoaste ca nu a platit si ca a plecat din casa in 25 mai si imi recomanda calduros ca nu cumva sa platesc vreo centima din datoriile lui."Vai,dar de ce nu m-a sunat d-na administrator pe mine,ca in prezenta ei am facut predarea si stie ca eu am datorii,nu dvs.,vai rezolvam eu cu administratora,ca avem o relatie buna...."Ce dragut! dar nici o vorba despre intentia lui de a plati! Desi nu e vreun sarman.S-a mutat la vila(ca deh,l-am pasuit cu mutatul ca sa termine casa) si mai are ceva apartamente inchiriate....In fine.Ce ma intriga e altceva.Ma cam scuturati pe mine pe aici ca nu am fost precauta,ca nu am cerut garantii.Am cerut,dar nu mi-a dat!Si ce puteam eu sa fac,femeie (martora-tot o femeie),la predarea cheilor?Sa il iau de gat ca nu a platit intretinerea?Sa ii dau in cap si sa il jefuiesc(el a avut grija sa vina cu inca un haidamac)?Repet,am semnat un act in fata notarului,am crezut ca e deajuns.Daca nu e,atunci ce rost mai are sa stipuleze actul diverse detalii de genul asta?Ca tot te stergi undeva cu ele.Nu admit ca am putut pune negru pe alb fraza -"intrarea in posesie in fapt se face la 25 mai,cu obligatia fostului proprietar de a avea cheltuielile la zi "-si NU ARE NICIO VALOARE!Este parte a contractului de vanzare-cumparare,incehiat in fata notarului,nu conventie separata intre mine si el! So,m-am razgandit si nu platesc nimic.Astept sa ma cheme la judecata.Ma si dezgusta aprecierile gen-vai,nu merita agitatia pentru suma asta! Deci fii bou si scoate banul,ca si asa nu e nu stiu ce suma,ca oricum ce ai semnat la notar e un rahat,notarul ti-a luat banii(se pare ca degeaba),tu ai picat de fraier.
O luam de la sfarsit catre inceputul mesajului dv.
Da, eu am pus intrebarea "daca merita", dar nu ca sa va demobilizez, ci ca sa judecati singura daca merita.
Clauza din contract are rostul ei, dar....in instanta intr-un proces intre dv. si vechiul proprietar.
Asa cum dv. nu va puteati lupta cu el si cu celalalt haidamac cand a predat cheile ca sa va dea banii, asa nici administratorul nu putea sa o faca.
Banii trebuia sa-i opriti la notar, cand i-ati platit casa, nu ulterior.

Aceasta problema este numai intre dv. si vechiul proprietar, de la care am senzatia ca n-o sa mai vedeti banii. Incercati sa va faceti dreptate intr-un loc gresit. Asociatia nu este implicata in tranzactie, nici in intelegerea dintre dv. si vechiul proprietar, asa ca asociatia va va cere dv. sa platiti. De asta sa fiti sigura, iar razbunarea pe vechiul proprietar implicand asociatia nu are niciun rost. Dar, ma rog, fiecare face asa cum crede!
Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2012
elga50, moderator
Multumesc pentru mesaje.Mai am o zi sa iau decizia finala.Macar dati-mi curaj si spuneti-mi ca am sansa sa castig daca ma judec cu ex proprietarul,pentru ca,daca platesc,sigur il dau in judecata...Cu actul notarial si martori(inclusiv administratoarea,in prezenta careia s-a predat cheia).
Opinia mea este ca daca achitati la asociatie restanta repectiva, il puteti da in judecata pe ex proprietar - chit ca un specialist in domeniu v-ar sfatui ca aveti sanse sa castigati procesul chiar fara sa achitati debitul respectiv, in conditiile in care as. prop. v-a si emis o somatie in acest sens. mai aveti ca argumente, contractul de v/c cu clauza respectiva, proba cu martori, eventual o inregistrare audio pe telefon...
Ca si doamna Elga, consider ca decizia va apartine - pentru ca nu se pune problema de valoarea debitului in sine, ci de atitudinea si dispretul ca care sunteti tratata - si-atunci chiar ca merita sa-l puneti la punct pe nesimtit, cu sau fara stres...

Alte discuții în legătură

Taxe restante ALICEL ALICEL Am cumparat un apartament prin programul Prima Casa.Inainte de incheierea contractului de v/c am avut nevoie de la vanzator de o adeverinta de la asociatie, ... (vezi toată discuția)
Restanta plata intretinere Catalin8902 Catalin8902 Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie asemanatoare. Am cumparat la data de 22.02.2016 un apartament. Fostii propietari au venit cu o adevetinta conform careia ... (vezi toată discuția)
O alta problema cu fondul de rulment clau220 clau220 In primul rand imi cer scuze ca deschid un nou topic, am vazut ca s-a mai scris despre acest subiect, dar nu am gasit nimic actualizat.(rog sa mutati topicul ... (vezi toată discuția)