avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Interzicere drept de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Interzicere drept de vizita

Buna,am divortat in luna Iunie si casatoria a fost desfacuta din culpa comuna,iar copilul in varsta de 6 ani mi-a fost incredintat mie.Acum fosta sotie a inaintat actiune civila pentru program de vizita,desi ea nu a cautat copilul din luna ianuarie anul acesta pana in septembrie cand a mers in prima zi de gradinita la el.In urma acestei vizite copilul a a avut o depresie si a trebuit sa merg cu el la psiholog care ia prescris un tratament antidepresiv pe care il urmeaza si acum.In toata aceasta perioada in care nu a cautat copilul fosta sotie a dus o viata imorala umbland cu mai multi barbati insurati.Intrebarea este pot sa ii interzic dreptul la vizita in urma a ceea ce sa intamplat,mentionand ca nici copilul nu vrea sa o vada,la gradinita cand la cautat el nici nu a bagat-o in seama. Si inca o intrebare,in urma sentintei definitive si irevocabile sa stabilit ca ea sa revina la numele de fata si acum ea inca foloseste numele meu chemandu-ma in instanta cu acest nume,este legal? Va multumesc anticipat.
Va multumesc pentru sfaturi.Fosta sotie are 28 de ani si locuieste in gazda,cu un individ,dar nu la adresa pe care a dat-o.Pana acum si-a schimbat de trei ori domiciliul de cand a plecat de acasa.Parintii ei stau la tara(circa 40 km).Firma unde lucreaza ii trimite copilului 290 lei pensie suma care reprezinta 50% din salariul ei,pensia fiind stabilita la suma de 247 lei(dupa terminarea procesului de divort si-a schimbat locul de munca).Eu cred ca nu se poate intretine un copil cu aceasta suma din care trebuie sa plateasca gazda,taxe si alte cheltuieli.La proces cu motivele acestea m-am gandit sa ma duc:domiciliu instabil,venituri insuficiente pentru intretinerea copilului,persoane straine pe care nu le vreau in preajma copilului,ea lucreaza in trei schimburi si cand este la serviciu copilul cu cine ramane.
Eu zic ca e o aparare buna.
Mai ales pe domiciliul instabil sa puneti accent si pe faptul ca nu are cu cine sa stea copilul cat timp este la serviciu.
Cu banii instanta poate avea in vedere ca daca il incredinteaza ei veti plati pensie.Deci, veniturile se vor echilibra.
Cu persoanele pe care nu le vreti in preajma va trebui sa dovediti care sunt motivele si e posibil sa nu va lase instanta, sa va puna bete in roate.
Dar, sa nu uitati un lucru.Fata de care dintre parinti este mai atasat moral copilul ?
Este un aspect deosebit de relevant care va fi la concurenta cu domiciliul instabil.

avocat Claudiu Lascoschi
Domiciliul este adresa in baza careia s-a eliberat actul de identitate – toate celelalte adrese unde locuieste fosta sotie sunt resedinte, iar pt a face dovada resedintei trebuie sa obtina asa-numita „viza de flotant”, o „primire in spatiu”... Daca nu are o resedinta fixa incercati sa dovediti acest aspect si sunt destul de mari sansele sa obtineti dreptul dansei la vizitarea copilului numai la domiciliul dv (si al copilului, implicit) si / sau numai in prezenta dv.
Cat despre acele persoane pe care nu le doriti in preajma copilului ar trebui sa aratati ca acestea ii sunt total necunoscute acestuia si, o fire emotiva fiind copilul, aspectul il poate afecta, mai ales daca trebuie sa ramana singur cu aceasta persoana necunoscuta (chiar si pt dv) cand mama este la lucru.... Nu e tocmai firesc sa ia copilul in timpul vacantelor si sa il lase in grija unui strain (care, poate, nu doreste un copil in casa lui) – cereti, eventual, ca acest barbat sa vina si sa declare ca e de acord sa gazduiasca acest copil in timpul vacantelor.

Pt nimic in lume sa nu cereti interzicerea totala a dreptului la vizita – veti avea numai de pierdut. Si copilul ar avea de pierdut prin aceasta despartire totala de mama. In acest sens, pt sufletul copilului, pt linistea dv, lasati lucrurile in ordinea... aproape fireasca.... Daca mama chiar nu e interesata de copil si copilul nu o doreste in preajma, legatura se va destrama incet, dar sigur. Dar nu e bine. Cred (de fapt, am convingerea) ca ar fi benefic, atunci cand copilul refuza sa isi vada mama, sa il incurajati sa o intalneasca, fiind si dv prezent la aceste intalniri, chiar daca stati ceva mai la distanta. Oferiti ocazia copilului sa isi cunoasca mama. Instinctele sunt puternice la copii – ei simt ceea ce adultii incearca sa ascunda... Acest copil cred ca e foarte atasat de dv, deci nu trebuie sa va temeti ca veti "pierde” dragostea lui daca se intalneste cu mama.
Fosta dv sotie era destul de tanara cand a devenit mama si, probabil, responsabilitatea a speriat-o – se mai intampla, dar aceasta nu inseamna ca nu isi iubeste copilul, ci doar ca se teme de responsabilitati.
Va doresc noroc si puterea de a intelege motivele atitudinii acestei femei care ba isi abandoneaza copilul, ba vrea sa pastreze relatii apropiate cu el...
Omul se teme poate de reintoarcerea mamei intrucat aceasta poate sa ceara si reincredintarea minorului.
Dar, eu cred ca din moment ce copilul s-a intrainat de ea ar fi mult prea greu sa obtina ea reincredintarea minorului.
E bine sa aveti martori de fata ca sa vada cum reactioneaza copilul cand isi vede mama, cum se comporta.
Nu este deloc exclus ca mama sa vina peste ceva timp cu o cerere de reincredintare a minorului in justitie si daca astazi nu ar avea sanse (presupun) peste un an, doi lucrurile s-ar putea schimba.
Instantele pot fi imprevizibile la astfel ce cerereri de reincredintare din partea mamei.

avocat Claudiu Lascoschi
La Multi Ani.La procesul din 22 decembrie,autoritatea tutelara a dat acelasi raspuns ca nu este de gasit la adresa data de fosta si ca nici vecini nu o cunosc.Judecatoarea a intrebat-o raspicat daca ea are contract de inchiriere si ea a spus ca proprietarul nu vrea sa o tina cu acte.judecatoarea ma intrebat daca sunt de acord sa il cheme pe proprietar ca martor si eu mi-am dat acordul.Inainte de infatisare fosta si-a schimbat buletinul si in cel nou apare adresa parintilor ei,acest lucru a enervat-o foarte tare pe judecatoare,deoarece la prima infatisare ea a spus ca nu si-a schimbat buletinul deoarece certificatul ei de nastere este la mine,judecatoarea cerandumi sa il duc la urmatoarea infatisare.Avocata ei a explicat acest lucru spunand ca ia cerut sa il declare nul pe cel din posesia mea,pentru ca nu credea ca eu o sa il duc.Judecatoarea ia spus ca asa ceva nu se face si a amanat procesul pe 2 februarie cu audierea proprietarului.Avocata ei a cerut ca instanta sa il cheme pe proprietar pentru ca ele nu stiu adresa lui,nici numarul de telefon.Mentionez ca proprietarul apartamentului este primar intr-o comuna invecinata,fosta nestiind sa zica nici in ce comuna este primar proprietarul,eu i-am spus judecatoarei unde este ,stiind acest lucru de la autoritatea tutelara.Acum astept sa vad ce se mai intampla.Va multumesc

Alte discuții în legătură

Ce drepturi are tatal pe care nu il cunoaste? Alina_Meli Alina_Meli Buna ziua am un baiat de 12 ani pe care l-am crescut cu actualul meu sot, fiind divortata de mai bine de 10 ani (de fostul). A platit pensie pt minor la ... (vezi toată discuția)
Help copiii, copii sustin ca nu vor sa mearga sorin2008 sorin2008 Va rog astept solutii nu mai stiu ce trebuie sa fac. Am divortat in octombrie 2008 si s-a stabilit dreptul de vizita in prima si a 3 saptamana din ... (vezi toată discuția)
Vizitarea minorului mary1970 mary1970 In urma divortului, mamei ii este incredintat copilul minor, iar tatal are drept de vizita in week-end. Dupa diverse sicane pe care le face tatal cand afla ca ... (vezi toată discuția)