avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Interzicere drept de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Interzicere drept de vizita

Buna,am divortat in luna Iunie si casatoria a fost desfacuta din culpa comuna,iar copilul in varsta de 6 ani mi-a fost incredintat mie.Acum fosta sotie a inaintat actiune civila pentru program de vizita,desi ea nu a cautat copilul din luna ianuarie anul acesta pana in septembrie cand a mers in prima zi de gradinita la el.In urma acestei vizite copilul a a avut o depresie si a trebuit sa merg cu el la psiholog care ia prescris un tratament antidepresiv pe care il urmeaza si acum.In toata aceasta perioada in care nu a cautat copilul fosta sotie a dus o viata imorala umbland cu mai multi barbati insurati.Intrebarea este pot sa ii interzic dreptul la vizita in urma a ceea ce sa intamplat,mentionand ca nici copilul nu vrea sa o vada,la gradinita cand la cautat el nici nu a bagat-o in seama. Si inca o intrebare,in urma sentintei definitive si irevocabile sa stabilit ca ea sa revina la numele de fata si acum ea inca foloseste numele meu chemandu-ma in instanta cu acest nume,este legal? Va multumesc anticipat.
Nu am cum sa o iert,pentru suferinta care a provocat-o,poate o s-o ierte dumnezeu,dar eu niciodata.Faptele ei la musulmani se pedepsec cu moartea,eu nu ii doresc asta ,dar sa ne lase in pace si sa se duca in lumea ei depravata.
Sper ca pentru atitudinea asta sa nu se intample vreodata sa nu va poata ierta copilul dv...
Desi, sincer, slabe sanse...
Va inteleg suferinta si cred ca sunteti pe drumul cel bun.Se pare ca incepeti sa acceptati ca "fosta sotie" este asa cum este si ca nu aveti ce sa-i mai "cereti".
Atunci cand veti fi pregatit, cu siguranta ca o sa o si iertati.Se spune ca "timpul le rezolva pe toate".....
Va cred ca ati fost mintit, inselat, tradat si ca sunteti tare dezamagit iar suferinta dvs. este inca coplesitoare dar intr-o zi o sa va vindecati sufletul si o sa puteti sa depasiti cu adevarat problemele pe care le aveti si cum "ceea ce nu te omoara, te face mai puternic", nu pot decat sa va urez sa treceti cu bine prin aceasta experienta de viata!
Cea care "pierde cel mai mult" in aceasta "ecuatie", insa, este si mama copilului dvs. deoarece Si eu sunt mama si pot spune ca fetita mea este cel mai minunat dar pe care mi l-a facut viata iar experienta de a fi mama nu are grad de comparatie (nici macar cu experienta de a fi tata).Poate ca intr-o zi, cine stie, mama copilului dvs. va realiza ca a gresit si va dori sa-si repare "greseala/greselile"....si poate atunci va trebui sa o ajutati........Poate cererea de incuviintare program vizitare minor este un inceput...
Trecand peste aspectele relatate anterior, sa stiti ca orice copil are nevoie de ambii parinti si aveti datoria, cel putin morala, sa faceti tot ce va sta in putinta sa creati "o punte de legatura" intre dvs.-copil si fosta sotie sau macar sa nu-i induceti copilului faptul ca nu este iubit si dorit de mama sa.Ar porni in viata "infirm psihologic" cel putin...
Este inutil sa incerc sa mai argumentez de ce, cum si in ce fel, deoarece am observat ca inca nu sunteti pregatit sa faceti acest pas astfel ca nu-mi mai ramane decat sa va doresc sa va folositi "liberul arbitru" cat mai benefic pentru dvs. si copilul dvs.

Av. Cermak Iuliana


Buna,nu pot sa ii zic copilului ca mama lui il iubeste si ca il doreste,pentru ca asta ar insemna sa il mint si sa fac acelasi lucru ce il face si ea.In casa nu se discuta de ea numai cu o zi inainte si in ziua procesului,in rest nu se aminteste niciodata de ea.In casa este acelasi program care era si inainte de plecarea ei de acasa,singura schimbare este lipsa ei din camera seara,lucru cu care ne-am obisnuit si acum nu ii mai simtim lipsa,este ca si cum nu ar fi existat niciodata.Cand ea spune la lume ca ii pare rau ca are copil si ca este cea mai mare greseala a ei,cum as putea sa ii spun la copil ca este dorit de mama lui.Procesul pana in prezent decurge in favoarea mea,cu ajutorul sfaturilor primite de la dumneavoastra,care au dus-o la disperare pe avocata ei,care nu mai stie ce sa inventeze ca sa incline balanta spre ele,fapt pentru care va multumesc pentru ajutorul primit de la dumneavoastra:luck:
Buna,sa dat sentinta si ia dat fostei sotii dreptul la vizita in prima si a treia saptamana din luna,de smbata pana duminica,in decembrie 5 zile si in iulie 2 saptamani,in toate cazurile cu luarea copilului la domiciliul ei.Dar ia atras atentia ca copilul nu vrea sa o vada sau sa auda de ea si ca nu trebuie fortat sa faca ce nu vrea,asta dupa ce copilul a fost audiat

Alte discuții în legătură

Ce drepturi are tatal pe care nu il cunoaste? Alina_Meli Alina_Meli Buna ziua am un baiat de 12 ani pe care l-am crescut cu actualul meu sot, fiind divortata de mai bine de 10 ani (de fostul). A platit pensie pt minor la ... (vezi toată discuția)
Help copiii, copii sustin ca nu vor sa mearga sorin2008 sorin2008 Va rog astept solutii nu mai stiu ce trebuie sa fac. Am divortat in octombrie 2008 si s-a stabilit dreptul de vizita in prima si a 3 saptamana din ... (vezi toată discuția)
Vizitarea minorului mary1970 mary1970 In urma divortului, mamei ii este incredintat copilul minor, iar tatal are drept de vizita in week-end. Dupa diverse sicane pe care le face tatal cand afla ca ... (vezi toată discuția)