avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Interzicere drept de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Interzicere drept de vizita

Buna,am divortat in luna Iunie si casatoria a fost desfacuta din culpa comuna,iar copilul in varsta de 6 ani mi-a fost incredintat mie.Acum fosta sotie a inaintat actiune civila pentru program de vizita,desi ea nu a cautat copilul din luna ianuarie anul acesta pana in septembrie cand a mers in prima zi de gradinita la el.In urma acestei vizite copilul a a avut o depresie si a trebuit sa merg cu el la psiholog care ia prescris un tratament antidepresiv pe care il urmeaza si acum.In toata aceasta perioada in care nu a cautat copilul fosta sotie a dus o viata imorala umbland cu mai multi barbati insurati.Intrebarea este pot sa ii interzic dreptul la vizita in urma a ceea ce sa intamplat,mentionand ca nici copilul nu vrea sa o vada,la gradinita cand la cautat el nici nu a bagat-o in seama. Si inca o intrebare,in urma sentintei definitive si irevocabile sa stabilit ca ea sa revina la numele de fata si acum ea inca foloseste numele meu chemandu-ma in instanta cu acest nume,este legal? Va multumesc anticipat.
Felicitari.

Cu siguranta ca o sa mai aveti procese daca ea isi iubeste copilul cu adevarat.
Felicitari... cred...
Daca aceasta femeie chiar nu si-a dorit copilul e probabil ca nici nu se va grabi sa il ia la ea...
Destul de greu va fi pentru copil... Si nici dv n-o sa va fie usor – dar cred ca stiti aceasta deja.
Sanatate si intelepciune!
Eu sunt de parere ca se va putea descurca chiar daca nu este mama.
Exista tati care se pot descurca cu proprii copii daca ii iubesc.
Usor nu e nici pt mame.
Cresterea unui copil presupune sacrificii si cred ca userul este dispus la asa ceva.

Este un motiv suplimentar sa il felicitam.

avocat Claudiu Lascoschi
Fara indoiala ca se poate descurca singur - nu e primul tata si nici ultimul in aceasta situatie. M-am referit la faptul ca nu e usor sa fie parinte unic... practic. Nu e usor pt femei si nu e usor nici pt barbati. Tot... practic, nu e usor sa cresti, sa educi, sa protejezi copii... Cei mai multi sunt ca argintul viu; au multe necesitati etc s.a.m.d.
:luck:
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

florin_sebi a scris:

La proces autoritatea tutelara a spus ca a efectuat ancheta sociala numai la domiciliul meu si la ea nu,pentru ca nu a gasit-o si proprietarul apartamentului a spus ca acolo nu sta nimeni si nici nu o cunoaste,dar avocata ei a cerut refacerea anchetei sociale,sustinand ca ea locuieste in acel apartament.Ea a cerut copilul in toate vacantele si in prima si a treia saptamana,la intrebarea judecatoarei daca sunt de acord cu acest program am spus ca nu sunt de acord si procesul sa amanat la o data ulterioara pentru a se reface ancheta sociala,mentionez ca m-am prezentat singur fara avocat.Ce sanse am sa ii interzic sa viziteze copilul si ce ma sfatuiti sa fac in continuare.Va multumesc


Sanse de a interzice vizitarea copilului nu aveti.
Nici mama si nici tatal copilului nu are cum sa obtina printr-o hotarare judecatoreasca obtinerea acestui drept decat in conditii extraordinare si/sau eventual pe o perioada determinata in raport de cauza care a generat aceasta situatie de fapt care ar putea fi impotriva interesesului suprem al minorului.
Nici daca ati avea avocat angajat situatia nu s-ar prezenta in mod diferit.

Pentru minor ar fi recomandabil sa-si vada mama.Modalitatea concreta in care sa aiba loc exercitarea dreptului nu o putem aprecia intrucat nu avem suficiente elemente de fapt care sa ne poata duce la o concluzie.

avocat Claudiu Lascoschi


Nici o lege nu interzice mamei sa isi exercite dreptul de a vizita minorul,indiferent de viata sa de dupa defacerea casatoriei.Orice mama cat de imorala ar fi se presupune ca isi iubeste copilul ,ca poate avea o contributie la cresterea si ingrijirea sa.Restul sunt probleme ce tin de intimitatea fiecaruia.Daca dupa vizita mamei,astfel cum afirmati,copilul a suferit depresii sau alte stari care sa ii altereze starea de sanatate sau dezvolarea sa psihosomatica,demomstrati acest lucru cu acte medicale confirmate de medici de specialitate sau solicitati o expertiza medico-legala asupra minorului(daca daunele suferite de sanatatea minorului sunt serioase si demonstrabile).Aceste probatorii pot fi solicitate in cadrul unei eventuale cereri reconventionale in care invocati motive medicale serioase si demonstrabile.Dar si in aceasta situatie,daca motivatia si probele nu sunt serioase,sansele sunt minime.In general,o astfel de cerere,desi in principiu adisibila,creaza o anume imagine.In privinta schimbarii numelui astfel cum este prev.de art.40 al3 c.fam. faceti o o sesizare insotita de hotarea atestata ca definitiva si revocabila catre Directia de Evidenta Informatica a Presoanei,competenta teritorial.Pentru cererea reconventionala este necesar aportul unui avocat.

Alte discuții în legătură

Ce drepturi are tatal pe care nu il cunoaste? Alina_Meli Alina_Meli Buna ziua am un baiat de 12 ani pe care l-am crescut cu actualul meu sot, fiind divortata de mai bine de 10 ani (de fostul). A platit pensie pt minor la ... (vezi toată discuția)
Help copiii, copii sustin ca nu vor sa mearga sorin2008 sorin2008 Va rog astept solutii nu mai stiu ce trebuie sa fac. Am divortat in octombrie 2008 si s-a stabilit dreptul de vizita in prima si a 3 saptamana din ... (vezi toată discuția)
Vizitarea minorului mary1970 mary1970 In urma divortului, mamei ii este incredintat copilul minor, iar tatal are drept de vizita in week-end. Dupa diverse sicane pe care le face tatal cand afla ca ... (vezi toată discuția)