avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Interzicere drept de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Interzicere drept de vizita

Buna,am divortat in luna Iunie si casatoria a fost desfacuta din culpa comuna,iar copilul in varsta de 6 ani mi-a fost incredintat mie.Acum fosta sotie a inaintat actiune civila pentru program de vizita,desi ea nu a cautat copilul din luna ianuarie anul acesta pana in septembrie cand a mers in prima zi de gradinita la el.In urma acestei vizite copilul a a avut o depresie si a trebuit sa merg cu el la psiholog care ia prescris un tratament antidepresiv pe care il urmeaza si acum.In toata aceasta perioada in care nu a cautat copilul fosta sotie a dus o viata imorala umbland cu mai multi barbati insurati.Intrebarea este pot sa ii interzic dreptul la vizita in urma a ceea ce sa intamplat,mentionand ca nici copilul nu vrea sa o vada,la gradinita cand la cautat el nici nu a bagat-o in seama. Si inca o intrebare,in urma sentintei definitive si irevocabile sa stabilit ca ea sa revina la numele de fata si acum ea inca foloseste numele meu chemandu-ma in instanta cu acest nume,este legal? Va multumesc anticipat.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
La intrebarea ta Avlil pot raspunde mamele.
Tatii imorali nu prea isi iubesc copii in egala masura cu mamele imorale.
Discutile pot fi foarte lungi.


Claudiu, incalci regulamentul de postare cu discriminari nefondate, neargumentate etc.
Ai mai fost atentionat si altele... am incercat sa-ti spun frumusel, pe ocolite, sa nu fiu pusa in situatia de a te avertiza. Din pacate, nu a functionat.
Te rog sa incetezi cu afirmatiile neargumentate (incalcarea 1) si cu discriminariile pe orice tip de criterii (incalcare 2).
Multumesc si sper sa nu se mai repete...
Se pare ca nu ati inteles ce v-am spus.
In mod natural mamele isi iubesc copii mai mult decat tatii.Asta este un adevar si o regula valabila.Si in caz de imoralitate acest lucru este valabil.
Este si motivul pt care au castig de cauza in instanta daca ambii parinti sunt imorali.

Daca nu intelegeti ce scriu sau interpretati gresit e problema voastra.Nu vad care e discriminarea.Adevarul?
Sau poate ca ati vrut sa spuneti ca discriminarea exista in instanta si tatii sunt discriminati pentru ca sunt prezumati imorali chiar daca nu sunt imorali si nu exista dovezi ?In acest caz exista discriminare dar ii priveste pe tatii care nu sunt imorali.
Chiar spuneam ca imi pare rau ca nu am timp si procese suficiente ( platite, nu gratis) pentru a pune capat acestei discriminari din instante.
E un adevarat dezastru ce se intampla in procesele de dreptul familiei.Este strigator la cer ce se intampla daca ai calitate de observator obiectiv.

avocat Claudiu Lascoschi
Mamele iubesc copii mai mult decat tatii?

Hm... as fi curios cum s-a constat asta...

Eu as zice ca mamele isi iubesc copii altfel decat tatii...
Se poate spune si asa dar din punctul meu de vedere mamele isi iubesc mai mult copii decat tatii.Aceasta este o regula.
De aici rezulta si atatasamentul reciproc deosebit intre minor si mama.Copilul isi iubeste parintele care il iubeste mai mult ca urmare a faptului ca minorul simte afectiunea.Minorul vede daca un parinte este mai putin interesat de el si raspunde ( de cele mai multe ori) cu aceeasi moneda.

La nivel de afectiune intensitatea este cea care face diferenta si nu felul in care il iubeste ( adica altfel).
Se poate discuta despre o afectiune diferita atunci cand este vorba de afectiunea dintre mama si copil pe de-o parte, si afectiunea dintre sotia acestuia si acea persoana ( atunci cand este major) pe de alta parte.

Sentimentele materne si paterne sunt aceleasi, insa intensitatea face diferenta.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Martie 2009
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
In afara de cele aratate initial,important este faptul ca indiferent de starea conflictuala existenta intre parintiii naturali ai unui minor,aceasta nu trebuie amplificata de catre nici unul dintre acestia.Inducerea unor astfel de tensiuni in sufletul unui minor,poate da nastere-si de obicei da nastere-in timp la repercusiuni nebenauite din punct de vedere psiho-somatic.Aceste stari,indiferent cat de acute ar fi,nu trebuie repercutate asupra copilului,ele trebuie ascunse cu grija pentru a evita astfel urmari.Acestea sunt situatii de criza,existente doar intre adulti.Candva,un presedinte de instanta intreba partile inaintea unui divort cu copii daca au avut in copilarie langa ei ambii parinti.Ar trebui si dvs.sa va puneti aceeasi intrebare si sa va raspundeti cu sinceritate la ea,macar in forul dvs.intim.Trebuie intotdeauna-si noi romanii nu prea avem inca aceasta capacitate-sa gandim pe termen mediu si lung.Odata,trebuie sa invatam acest lucru,gestionarea acestei situatii constituie un test de realism si de maturitate pentru orice parinte#-o
PS.Nu voiam sa mai raspund la aceasta problema,dar amploarea pe care a luat-o,parerile unor juristi priceputi,m-au determinat sa lansez acest mesaj de bun simt,care impreuna cu celelalte, poate constitui cel putin,un motiv de adanca reflectie pentru cei implicati,daca exista dragoste adevarata fata de copil si daca nu doresc ca acesta sa devina un "obiect" de dispute interminabile si de ambitii personale ,in mod subiectiv,nesatisfacute.Atentie parinti !!!

Alte discuții în legătură

Ce drepturi are tatal pe care nu il cunoaste? Alina_Meli Alina_Meli Buna ziua am un baiat de 12 ani pe care l-am crescut cu actualul meu sot, fiind divortata de mai bine de 10 ani (de fostul). A platit pensie pt minor la ... (vezi toată discuția)
Help copiii, copii sustin ca nu vor sa mearga sorin2008 sorin2008 Va rog astept solutii nu mai stiu ce trebuie sa fac. Am divortat in octombrie 2008 si s-a stabilit dreptul de vizita in prima si a 3 saptamana din ... (vezi toată discuția)
Vizitarea minorului mary1970 mary1970 In urma divortului, mamei ii este incredintat copilul minor, iar tatal are drept de vizita in week-end. Dupa diverse sicane pe care le face tatal cand afla ca ... (vezi toată discuția)