avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poate inceta un contract de munca fara nici un motiv?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poate inceta un contract de munca fara nici un motiv?

Am lucrat la un supermarket si pe 2 martie am primit un frumos martisor ce nu-l voi uita sigur niciodata! Ne-a chemat la sedinta si ne-a dat o hartie in fata si ne-a spus sa o semnam ca ne inceteaza contractul?! si atat,motive nu semneaza si du-te! Este legal asa ceva?Daca am semnat mai pot face ceva!MULTUMESC, DANA!
Este un act care nu cuprinde temeiul de drept al incetarii raportului de munca ... seamana mai mult cu o incetare cu acordul partilor ....
sa o semnez si mentionez ca nu sunt de acord cu pc.3 ,deoarece angajatorul daca concediaza este obligat sa-mi acorde somaj? dupa aceea voi face contestatie la tribunal!VA MULTUMESC!Este bine ce fac?
pct.3 este lovit de nulitate absoluta , iar ceea ce s-a dat la semnat nu este decizie de incetare a raportului de munca si nici a instiintare de preaviz ...
La c.i.de munca in situatia data beneficiem de masuri de combatere a somajului si salarii compensatorii? MI S-A PARUT CEVA IN NEREGULA LA PCT.3 CUM POT SA RENUNT LA SOMAJ! tOT RESPECTUL SI VA MULTUMESC MULT! Pot face contestatie daca sunt fortata sa-l semnez duminica!
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Nu trebuie sa renuntati la somaj, decat daca va angajati in alta parte.

Puteti contesta decizia de incetare a c.i.m. indiferent de felul zilei cand vi se comunica (zi lucratoare sau nelucratoare) .. termenul este de 45 de zile de la data comunicarii deciziei.

Alte discuții în legătură

Despre concediere - reorganizare firma allessandra allessandra La firma unde este angajat sotul meu se fac concedieri pe motiv de reorganizare. Se desfiinteaza anumite posturi, se scot la concurs alte posturi in diverse ... (vezi toată discuția)
Incetarea cim prin acordul partilor ramona_vasiliu ramona_vasiliu Buna ziua! Am si eu o problema si am mare nevoie de ajutorul vostru: pana astazi am fost angajata unei societati comerciale avand functia de casier, din ... (vezi toată discuția)
Demisie; somaj SweetGirl SweetGirl Sunt asistenta medicala, in urma cu doua zile am fost chemata din concediu sa-mi depun demisia deoarece cadrele cu contract pe determinata nu mai pot fi ... (vezi toată discuția)