avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poate inceta un contract de munca fara nici un motiv?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poate inceta un contract de munca fara nici un motiv?

Am lucrat la un supermarket si pe 2 martie am primit un frumos martisor ce nu-l voi uita sigur niciodata! Ne-a chemat la sedinta si ne-a dat o hartie in fata si ne-a spus sa o semnam ca ne inceteaza contractul?! si atat,motive nu semneaza si du-te! Este legal asa ceva?Daca am semnat mai pot face ceva!MULTUMESC, DANA!
In opinia multor angajatori, acel act poate insemna o decizie de incetare a muncii... Am intalnit multi angajatori care nu stiu cum sa intocmeasca corect o decizie de incetare.
Nu semnati nimic.
Nu este mai greu sa va dea afara pe motive care tin de dvs. sau de faptul ca nu av indepliniti atributiile. Are nevoie d eprobe. Acestea se pot ataca in instanta.

Cereti ca daca nu isi mai permite financiar sa tina acele persoane in firma, sa va desfaca contractul avand ca motiv desfiintarea postului.
In felul acesta dvs. veti beneficia de somaj, dar angajatorul nu are voie sa angajeze in acel post alte persoane o perioada de timp. Le poate angaja schimband denumirea functiei (Asa fac multi).

Daca semnati incetarea contractului prin acordul partilor, sau "acord expres al angajatului" nu veti beneficia de somaj, etc. Nu este in avantajul dvs.

Si...da... daca nu iti dai demisia au angajatorii metode sa te faca sa nu iti mai doresti sa lucrezi acolo.
Deaceea, cel mai bine este sa vorbiti cu angajatorul, sa ii explicati cu calm si rabdare legea si ceea ce este in avantajul dvs si al lui.
Cel ma probabil nu stie prea bine legea. Daca va vedea ca stiti legea... nu cred ca isi mai bate capul si o sa fie in favoarea dvs.
Copiati din codul muncii partea cu desfacerea contractului de munca, sau incetarea. Pe baza acestora discutati.

O spun din experienta mea cu angajtorii pana acum.

in cazul in care semnezi ca esti deacord cu decizia de incetare a contractului de munca... te poti hotari brusc ca nu ai stiut ce semnezi? Inainte sa semnezi, citesti. Daca nu esti deacord, nu semnezi.
Daca semnezi inseamna ca ai fost deacord. Daca esti deacord de ce te mai adresezi Tribunalulu?

p.s. Interventie moderator
Nu ne dorim sa postati mai multe mesaje consecutive in aceeasi discutie, cata vreme exista posibilitatea sa editati mesajul anterior (in cele 30 de minute cat puteti edita mesajul).

Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Martie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
daca mi s-a incheiat C.I.M. pe 01.04.2012, si ma angajez la alta firma in aceeasi zi pentru o luna, as putea beneficia de somaj, dupa?
angajandu-va, ati pierdut dreptul la somaj!
fie va angajati si pierdeti somajul, asta insemnand o angajare legala, cu contract fie beneficiati de somaj fara insa a va angaja!
nu se poate si una si alta decat daca munciti la negru!
DACA pe 1.08.2010 am venit din somaj si m-am angajat la lidl, c.i.m. se incheie pe 1.04.2012, ma angajez la alta firma in aceeasi zi si stau o luna pot beneficia de somaj? multumesc mult
Puteti fie sa va angajati in alta parte , fie sa beneficiati din nou de somaj cu conditia sa indepliniti cerintele legii pentru acordarea acestuia.

Alte discuții în legătură

Despre concediere - reorganizare firma allessandra allessandra La firma unde este angajat sotul meu se fac concedieri pe motiv de reorganizare. Se desfiinteaza anumite posturi, se scot la concurs alte posturi in diverse ... (vezi toată discuția)
Incetarea cim prin acordul partilor ramona_vasiliu ramona_vasiliu Buna ziua! Am si eu o problema si am mare nevoie de ajutorul vostru: pana astazi am fost angajata unei societati comerciale avand functia de casier, din ... (vezi toată discuția)
Demisie; somaj SweetGirl SweetGirl Sunt asistenta medicala, in urma cu doua zile am fost chemata din concediu sa-mi depun demisia deoarece cadrele cu contract pe determinata nu mai pot fi ... (vezi toată discuția)