Am citit procedura programului...
De aici trag concluzia ca suma maxima pentru finantare e 23.000 eruo...
Pai banii astia ii iau daca imi vand masina, eu ma gandeam la o finantare mult mai mare, am specificat mai sus, as vrea sa cumpar un teren, sa fac o constructie in regim propriu, pentru un restaurant, coafor, spalatorie auto, as fi vrut un complex mai mare, dar minim un restaurant as vrea sa fac... deci finantarea de care am nevoie se ridica undeva la 200.000 euro minim as spune
Poate si un club la ultimul etaj cuprins intr-un un penthouse de lux, tavan detasabil de sticla, orizontul nu este limitat, ma pot reprofila foarte usor, dar pentru o finantare de 23.000 pur si simplu nu merita efortul
Finantarile se fac doar pentru un cod caen.
Ceea ce doriti dvs se incadreaza in mai multe coduri caen deci nu le puteti face decat pe rand prin finantare nerambursabila, fie prin programe europene fie prin programe nationale.
Daca aveti garantii suficiente incercati un credit.
Dar din cate am inteles firma este infiintata in 2011.Banca tine cont daca ati avut activitate/ profit.
1. A obtinut cineva finantare *nerambursabila de 1 mil euro ? 500.000 euro ? pentru a cumpara/construi punctul de lucru in zone de maxim interes ? ultracentral ?
2. As putea obtine finantare pentru o spalatorie auto, [ cumparare teren ] + constructia aferenta ? *spatiu de lucru, sala asteptare clienti, birouri ?
^sunt acceptate finisajele de lux ? sau trebuie aleasa una din cele mai necostisitoare variante... am vazut ca trebuie sa vii cu 3 oferte si se va alege cea mai ieftina....
^bun, si daca vizezi un anumit sector de clienti ce faci ?
Trebuie tinut cont de faptul ca majoritatea programelor acorda finantari de maxim 70% din valoarea eligibila a proiectului.Restul de 30% se suporta din contributia proprie.Contributia proprie poate fi credit sau din fluxul de numerar, sau amandoua.
1- sunt societati care au obtinut prin proiecte finantari la nivelul la care faceti referire.Pentru astfel de proiecte fie se realizeaza parteneriate intre mai multe firme, fie firma aplicanta are o sustinere financiara solida.Cumpararea de teren se deconteaza in maxim 10% din valloarea eligibila a proiectului.Trebuie sa mai tineti cont de faptul ca aceste finantari se solicita pentru rambursare doar dupa ce dvs ati facut cheltuiala. Sfatul meu este sa faceti mai intai un plan de afaceri bine consolidat si justificat, sa vedeti care ar fi valoarea totala a investitiei.In functie de aceasta puteti cauta parteneriate. Dar trebuie sa convingeti prin:
- Relevanţa proiectului
- Calitatea şi coerenţa proiectului
- Maturitatea proiectului
- Sustenabilitatea proiectului.
- Capacitatea instituţională a solicitantului
2- Referitor la cumpararea terenului v-am spus mai sus.Constructia se deconteaza in proiect.
Tebuie sa tineti cont de ceea ce inseamna o constructie:avize, proiectare,organizare santier,racordare la utilitati,licitatie pentru firma de constructii, etc.Pretul cel mai scazut nu inseamna ca nu trebuie sa respecte anumite standarde de calitate, mediu.Ce ar putea insemna finisaje de lux?Autorizarea functionarii este conditionata de cerinte de calitate superioara.
Pentru mine totul este relativ simplu, sunt broker imobiliar de 2 ani, tatal meu exceleaza in imobiliare de 15 ani, iar despre constructii, am lucrat foarte mult in ultimii 2 ani sub antrepriza ANL, vile, blocuri, nu prea as vrea sa ma las pe mana altei firme de constructii...
Deci, terenul si constructia aferenta sunt de o mare simplitate, sa nu mai spun de autorizatii, proiect, utilitati, aceste aspecte nu constituie o amenintare, mai mult ma ingrijoreaza birocratia, acesta fiind un domeniu necunoscut pentru mine...
Sunt student la drept de 2 ani, am ceva notiuni, deci, consider ca am interpretat perfect ceea ce vreti sa imi explicati.
Cu toate ca acum 2 zile imi taiasem elanul, ati reusit sa imi captati atentia din nou, deci urmatorul pas ar fi planul de afaceri/proiectul...
Acum am vazut ca internetul e plin de anunturi de la persoane care fac "Proiecte" pentru fonduri nerambursabile la diferite sume... Totusi nu spune nimeni ca aceasta suma se va achita dupa aprobarea proiectului. Nu cred ca se arunca toata lumea cu miile de euro pe proiecte...
Exista posibilitatea de a apela la o persoana abilitata in vederea finalizarii calitative a proiectului, insa, onorariul acesteia sa fie achitat doar in cazul in care proiectul este aprobat ?