Buna ziua! M-am angajat de curand la un magazin de haine.Dupa 4 luni am facut inventarcare se face o data pe an,in februarie) si a iesit lipsa o suma colosala,pe care sefii nostri nu vor sa o discute in fata noastra,sau cu noi.Sefa de magazin nu are o evidenta a gestiunii,habar nu are ce marfa are in magazin sau cata,pentru ca nu are voie.Deja ni s-au luat bani din salariu,bineinteles acei bani care nu sunt trecuti in contract,si nu ne mai da zilele de concediu(ne facem cerere dar venim la lucru)Mie nu mi se pare corect sa platesc in aceeasi masura cu restul persoanelor care au lucrat tot timpul anului,dar nu am cu cine discuta ca nu ma asculta nimeni.As vrea sa ma ajute cineva,sa-mi spuna ce ar trebui sa fac,mai ales ca am observat ca nu se elibereaza bon fiscal la toata marfa vanduta.
Nu am incheiat act aditional,deci trebuie sa vin cele 20 de zile,inclusiv week-endul,in care lucrez cate 9 ore pe zi. Dar daca nu sunt de acord sa fac acele ore suplimntare pot sa-mi faca ceva?
Banii pe zilele de concediu ii voi primi la urmatorea zi de salariu care va fi dupa ce am plecat eu,sau cand vor ei?
In c.i.m. ce durata are preavizul? .. acesta este termenul de preaviz ..nerespectarea atributiilor stabilite prin fisa postului constituie abatere disciplinara si poate fi sanctionata ca atare.
Drepturile banesti le veti primi fie la data stabilita prin c.i.m. pentru plata salariului, fie la incetarea raportului de munca .. in principiu, plata se va face la data stabilita prin c.i.m. pentru plata salariului.
20 de zile este preavizul in contractul pe care l-am semnat eu.
Nu stiu daca are vreo relevanta dar eu in tot acest timp de cand lucrez aici,nu am semnat nici un stat de plata,nimic...banii sunt virati pe card si atat.
Atunci acela este termenul pe care-l trebuie sa-l respectati ... in cazul virarii pe card a salariului, nu se semneaza state de plata .. dovada platii salariului se va face prin prezentarea ordinului de plata a acestuia si cu extrasul de cont ...
Va multumesc pentru sfaturile pe care mi le-ati dat.Urmeaza sa imi dau demisia si vad atunci.Am sa fac si petitii si sesizari la Garda Financiara si la Politia - Serviciul de Investigare a Fraudelor.