J H a scris:
Domnul Lascoschi, daca tot cunoasteti asa de bine CEDO n-ar fi rau sa amintiti si ca CEDO nu se adreseaza deloc raporturilor intre persoane private ci raporturilor intre stat (inalta parte a conventiei, vezi art 34) si persoane private. Astfel ca oricate drepturi fundamentale as incalca eu( sau dvs. sau oricare alta persoana privata), n-o sa fiu niciodata condamnat de cedo ci de instanta nationala, si condamnarea n-o sa fie pentru ca am incalcat Art 8 sau un alt articol, din CEDO ci pentru ca am incalcat dreptul material national!
Iar daca instanta nationala nu ma condamna, atunci cel impotriva care trebuie indrepata plangerea tot statul este (inalta parte la conventie) iar nu persoana privata! De altfel alin 2 al art. 8 din cedo este foarte clar!
In rest sunt de acord cu celel spuse!
JH, chiar si fiind vorba de parinti autoritatile nationale au obligatia de a asigura protectia persoanei.
Daca tatal ei are bani eforturile pot parea inutile la o prima vedere.
Insa, statul are obligatia e a actiona si a proteja persoana.
in punctul meu e vedere situatia se poate rezola in punct de vedere juriic in mod independent de banii tatalui.
Autoritatile nu se implica in astfel de cazuri si tocmai aici apare incalcarea drepturilor fundamentale pt ca statul nu protejeaza efectiv persoana, nu ofera garantiile la care obliga conventia.
De aceea BANII tatalui nu ii pot fi acestuia e mare ajutor daca se va pune presiune pe autoritati.
Este posibil ca e principiu, parchetul sa considere ca fapta nu prezinta pericol social si de aceea rolul avocatului este vital in astfel e cazuri.
Totusi, tatal ei poate sa inteleaga ca nu are dreptul e a-i incalca drepturile garantate e lege si situatia sa se rezolve amiabil dar e abia dupa ce acesta va intelege ca trebuie sa respecte drepturile celorlati.
Problema este ca nu se stie daca fata majora ar dori se se adreseze cu o plangere penala organelor juiciare.
avocat Claudiu Lascoschi