Problema efectelor nici nu se pune in discutie. Sunt legi ale fizicii care actioneaza la nivel mondial, la fel, in anumite conditii date. Expertiza poate stabili eventual nivelul erorilor, in functie si de proportia debransarilor.
Faceti rost de articole de specialitate.
Au valoare de principiu. Avocatul nu are habar de ele. Ex:
“
Debranşarea apartamentelor din clădirile condominiale de la sistemele de încălzire centrală” - L. Dumitrescu, D. Constantinescu, Rev. Instalatorul, nr. 4/2004.
Mai specialisti de atat nu exista in Romania. Ei sunt si presedinti, membrii In Comisia de atestare a expertilor tehnici in instalatii si a verificatorilor de proiecte din Romania, au elaborat inclusiv Standardul 1907 privind necesarul de caldura.
„Adaptarea sistemelor centralizate de alimentare cu căldură la efectele debanşării unor consumatori şi la cerinţele modernizării”, pr. dr. ing. M. Beldiman, Fac. de Instalaţii U.T.C. Bucureşti (www.radet.ro/revista/RADET Buletin_de_Informare_2006_nr_1.pdf ).
”Studiu asupra implicatiilor induse de deconectarea consumatorilor de agent termic”- conf.dr.ing Sorin Burchiu, Fac de Instalații București, Rev Tehnica instalatiilor nr. 5/2006.
[ link extern ]
„Determinarea consumului de căldură şi a sumei de plată la apartamentele de bloc încălzite indirect” - ing. Balazs Istvan, Energomur SA Tg. Mures, Rev Instalatorul 8/2003 (www.artecno.ro/instalatorul/instal11-8)
Eventual apelati si la Asociația Inginerilor de Instalaţii din România, are filiala in Timisoara, parca de acolo sunteti. Probabil au si colectia de reviste Instalatorul, ei o editeaza.
Puteti formula cerere de ajutor public judiciar conform OUG 51/2008.