avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Help copiii, copii sustin ca nu vor sa mearga
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Help copiii, copii sustin ca nu vor sa mearga

Va rog astept solutii nu mai stiu ce trebuie sa fac.
Am divortat in octombrie 2008 si s-a stabilit dreptul de vizita in prima si a 3 saptamana din weekend.
Divortul a durat din iunie pana in octombrie, toata vara nu am putut vedea copii, am incercat sa obtin drept de vizita prin ordonanta presedentiala pana la terminarea divortului, insa fara rezultat.
Cand au inceput scoala am fost la ei si nici macar nu au vrut sa vorbeasca cu mine.
Am uitat, copii au 7 si 5 ani.
Cand trebuie sa-i iau pe copii fosta sustine ca nu vor si spun si ei, atunci plec.
Nu am fost un tata iresponsabil, ci copii erau mereu pe primul loc si material si sentimental, numai cu timpul liber stateam mai rau, in sensul ca lucram 10 12 ore pe zi si uneori si simbata, duminica era lege dedicata numai familiei.
Sunt sigur ca copii sunt foarte influentati negativ, dar cum pot demonstra aces lucru?
Nu vreau decat sa am o relatie normala si civilizata cu copii, atat si numai atat.
Cand am dreptul de vizita sunt dispus sa merg impreuna cu un consilier specializat angajat, este posibil?
Vreau sa vad ce se intampla si daca asta este vointa lor am sa o respect , dar nu vreau sa fie traumatizati

Mii de multumiri anticipat
Ai vazut vreodata un prim raspuns de la Directia de protectie a copilului? M-ai innebunit cu astea 30 de zile... asta nu e o autorizatie de construire, primul raspuns nefiind nici important si nici edificator...
E ca si cum n-ar fi, e zero primul raspuns de la ei. Asa incat, degeaba ajunge in 30 de zile...
Iar daca ii dai in judecata primesti intre momentul citatiei si momentul termenului raspunsul... Ala care nu te ajuta la nimic... Si ce-ai castigat, ca scopul tau e ca Directia sa-si consume energia sa-ti evalueze psihologic copiii si nu sa te razboiesti cu ei fara sa castigi nimic...
E chiar o idee proasta sa-i dai in judecata, asta poate spune un om care nu stie ce contine primul raspuns al Directiei. Parerea mea.
De curiozitate, ce faci cu acel raspuns? Ca sa inteleg si eu logica ta de a-l obtine, chiar prin instanta?
Decat sa astepti un timp indelungat mai bine ii dai in judecata si aflii cand isi vor exercita atributiile conferite de lege.
In statele dezvoltate teama de judecata face institutiile statului sa functioneze normal.
In Romania daca nu ii da nimeni in judecata functioneaza anormal.
Pot fi mai multe capete de cerere si sa urgentezi si efectuarea consilierii psihologice sub sanctiunea de daune cominatorii si daune morale.Deci, nu doar sa astepti raspunsul.
Asa lucrurile vor decurge normal si sistemul va functiona.
In plus, jurisprudenta CEDO este favorabila pt astfel de procese.

avocat Claudiu Lascoschi
Eu nu stiu cate crezi tu ca afliiiiiii dintr-un raspuns de cateva randuri inerte... Cat despre consiliere, nu poti obliga psihologul sa dea un raspuns intr-o perioada data de timp, ca difera de la individ la individ timpul de analiza, perioada dintre sedinte, numarul lor etc.
Dar... vad ca vorbesc singura vorbe, ca daca aveai clara modalitatea in care functioneaza sistemul nu mai spuneai de datul in judecata. In plus, nu e o discutie productiva, caci nu raspunzi macar clar la intrebari.

Poate revine userul si ne spune ce a intreprins.
Psihologul este obligat sa isi faca treaba.Nu trebuie sa il oblig eu, il obliga legea.
Din punctul meu de vedere constituie o bataie de joc situatia in care un parinte este obstructionat in exercitarea drepturilor si libertatilor sale fundametale si se creaza anumite suferinte morale acestuia.Nu sunt de parere ca este o solutie buna ca acesta sa stea in pasivitate.
Statul are obligatia de a se ocupa de garantarea drepturilor si libertatilor fundamentale si in cazul in care un organism de-al sau isi ignora atributiile, instanta de judecata trebuie sa intervina.
Instanta de judecata are obligatia de a proteja drepturile si libertatile fundamentale ale omului in cazul in care este sesizata.

Intr-un fel ai dreptate.
Lucrurile vor lua viteza si nu vor astepta sa se pronunte instanta dar scopul userului nostru este tocmai acela de a mentine legaturi personale cu propriul sau copil.Deci, el obtine rapid ceea ce doreste ( exercitarea si respectarea drepturilor sale fundamentale ).
Minorul are si el la randul lui de castigat.Ocrotirea efectiva a interesului sau suprem...dreptul de a-si vedea tatal, de a sta de vorba cu el ...

avocat Claudiu Lascoschi
Nu am mai intreprins nimic, astept raspunsul.
Multumesc la toti pentru sfaturi iar prin actiunea care am intreprins-o nu vreau decat sa-mi aproprii copii.
Daca nu am sa reusesc am sa am grija de ei din "umbra".

Alte discuții în legătură

Drept de vizita minor Antoaneta2008 Antoaneta2008 Avem nevoie de sfaturile voastre, deoarece nu mai stim ce altceva sa facem. Va cer parerea in numele fratelui meu, deoarece el fiind destul de ocupat nu prea ... (vezi toată discuția)
Se poate ca tatal sa nu aiba deloc legatura cu minorii? Imparatul Imparatul S-a pronuntat divortul in Romania, dintre o romanca si sotul ei italian. Copiii au fost incredintati mamei, dar are dreptul si tatal sa-i ia cu el, de 2 ori pe ... (vezi toată discuția)
Vizitarea minorului mary1970 mary1970 In urma divortului, mamei ii este incredintat copilul minor, iar tatal are drept de vizita in week-end. Dupa diverse sicane pe care le face tatal cand afla ca ... (vezi toată discuția)