avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Retinerea CASS din intreaga pensie a fost declarata ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Retinerea CASS din intreaga pensie a fost declarata neconstitutionala

Am inteles ca exista hotarari ale CURTII CONSTITUTIONALE de aplicare a impozitarii cu 5,5% doar pt. valoarea pensiei care depaseste 740 lei.
Pt. ca fiecare pensionar sa-si poate recupera diferenta, ce trebuie facut?
Petitia online are modele pentru Casa de Pensii si pentru Tribunal, de catre cei care au facut inca de anul trecut demersuri in acest sens. Din pacate, acest subiect nu s-a mediatizat deloc, desi pensionarii civili sunt o categorie chiar napastuita, puterea de cumparare a scazut rau de tot!

[ link extern ]

Dar cine a postat modelele aici, zice ca la Tribunal se face plangerea, dupa primirea unui raspuns nefavorabil din parte Casei de pensii...ori, daca se mai asteapta un asemenea raspuns...trece timpul si se publica in MOf....

Ultima modificare: Luni, 16 Aprilie 2012
ddd1dorin, utilizator
tulceanul nu este pensionar si daia vede cai verzi,culmea ca cei 8000 de pensionari din co0nstanta au dat acum statul in judecata ,dar noi suntem lasi,indolenti si chiar daca ne i-a toata pensia statul ne vaitam si atat,eu voi contacta avocatul poporului si incerc cu alte persoane sa ii dam in judecata, legea e clara :se impoziteaza 5.50% sanatate ce depaseste peste 740 ron , hai sa facem ceva , adica sa fim uniti nu calcati in picioare ,cu atat mai mult cu cat pensia conform legii nu este un venit ci un drept proprietate personala prin contributia din anii de munca, va astept sa mai vb
In sectiunea DOCUMENTE UTILE (in partea dreapta) am postat cele 2 decizii ala Curtii Constitutionale pentru studiu.
Scuze stimabile, dar [Editat]. La ce 640 roni te referi? Era un exemplu pentru calculul la o anumita valoare de pensie! Deci restituirile vor avea valori diferite in functie de valoarea pensiei( clar : aplicarea 5,5% se face la diferenta dintre valoare pensiei si 740. Aceea este val. care trebuia sa se retina. Urmeaza sa-si faca fiecare calculul scazand din valoarea care i-a fost retinuta-scrisa lunar pe cupon, aceasta noua valoare corect calculata: diferenta obtinuta se inmulteste cu 14 luni si se afla valoarea care-i va fi restituita)
Ultima modificare: Luni, 16 Aprilie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Aritmetica bat-o vina, e tare grea pentru unii. Stimabila tinnyturner, nu prea ati inteles despre ce a fost vorba, de cateva zile bune, in acest topic. Tuturor pensionarilor cu pensii mai mari de 740 lei li s-a oprit CASS pentru toata pensia si deci s-a retinut abuziv procentul de 5.5% corespunzatoar lui 740 pentru toti cei in cauza respectiv 40.7 lei pe luna adica pana acum 16*40.7=651.2 lei indiferent cat de mare este pensia.!!!!!!!!

Alte discuții în legătură

Calcul contributie sanatate din pensii dariad dariad Prin deciziile 223 si 224 pronuntate in 13 martie 2012, Curtea Constitutionala a constatat că \"dispoziţiile art.259 alin.(2) din Legea nr.95/2006 privind ... (vezi toată discuția)
Retinerea cass din intreaga pensie a fost declarata neconstitutionala CONSTANTINCINTAR CONSTANTINCINTAR Buna seara... De ceva timp, in orasul in care locuiesc, tot mai multi pensionari depun la Casa de Pensii cereri de restituire a CAS-ului aferent sumei de 740 ... (vezi toată discuția)
Decizii ale curtii constitutionale NOSTRAVRAMUS NOSTRAVRAMUS Au fost publicate, sau nu au fost publicate in Monitorul Oficial al Romaniei partea I, deciziile Curtii Constitutionale nr.223 si nr.224 pronuntate in data de ... (vezi toată discuția)