avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amnistie sau gratiere colectiva
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amnistie sau gratiere colectiva

buna zioa poate cineva are informatii cu privire la amnistie sau gratieri colective poate sa indura presedintela sau parlamentul si de amarati de detinuti uni vinovati alti mai putin vinovati si care isi nenorocesc viata in penitenciarele din tara e gand de asa ceva pentru ca la codul penal mai greu sa ne asteptam la ceva va multumesc
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 17:26, 12 Decembrie 2012
nu doresc sa deranjez pe nimeni.daca v-au suparat cele scrise de mine imi cer scuze insa va spun ca stiu mult mai bine decat dvs ce mananca detinutii si care sunt conditiile din penitenciare si sunt in unele cazuri cu mult mai bune decat la spitalele din romania.
e normal sa fiti subiective dar incercati sa priviti lucrurile din toate punctele de vedere.
pana la urma sunt acolo pentru ca au incalcat niste norme de drept .
poate ca o sa va par rautacios insa eu consider ca viata la puscarie ar trebui sa fie mult mai aspra astfel incat sa se gandeasca de 10 ori inainte de a mai savarsi infractiuni.
nu e mai putin adevarat ca unii au ajuns acolo din gresala sau poate din teribilism insa marea majoritate chiar au savarsti infractiuni cu buna stiinta.
eu nu am spus ca nu aveti dreptate dar daca stiti ce se intimpla in pscariile din romania nu cred ca e normal pentru uni care sant amariti si din prea mult exces de zel la uni procurori si din cauza unora cu bani ajung sa faca ani grei de inchisoare eu am deschis acest subiect pentru ca am o ruda care e inchis aproape pe nedrept si felul cum sant eu tratata e ceva care ma pune pe ganduri cum e el tratat si nu e ceva mai greu sa fii trata ca un sclav e foarte greu si in spitalele din romania dar penitenciarele se autofinanteaza din munca detinutilor nu stiu ea bine ce se intimpla cu bani pe care ii iau de pe urma detinutilor dar ceva fac si ei nu stau degeaba eu spun de ruda mea ca de cand e inchis a iesit la munca.
Situatie e in felul urmator

1. Viata in inchisoare e buna pt adevaratii infractori, cati stau pe strazi si nu au nici macar acea apa cu zahar,tv, sau sunt tratati ca sclavi pe nu stiu ce vapoare.

2. Sunt destui condamnati pe nedrept, sau cu pedepse prea mari pt faptele lor, si asta e advarata problema.

Daca sustineti un punct pt cei care sunt cu adevarat infractori sa stiti ca se poate si mai rau, Iar daca inchisorile se autofinanteza, acei bani sunt pt utilitati si de ce nu salariile celor care ii pazesc. Apoi 40% le revin lor.
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2012
spike00spiegel, utilizator
cred ca va da-ti seama ca nu sustin infractori care intradevar merita sa stea dupa gratii eu imi sustin ruda care face puscarie in locul unuia cu bani si pile si va ami spun ceva afara e si mai multii infracori decat in puscarii .dar asa e in romania se ia banu si il bagi pe unul amarat ca nu are si uite asa itii traiesti viata linistit afara si mai faci alte infractiuni de daca are tata bani din partea mea tot ce vreau sa imi vina ruda acasa sa scape de infernul ala si fiecare sa plateasca pentru fapa sa da cei de care spuneti dvs e greu pentru ei afara dar mai greu cred ca e si inauntru nu stiu ce sa zi pentru ca daca nu vine nimeni sa te caute e jale .dar si afara ce sa faca dupa eliberare se intorc iar si iar acolo .cred ca e greu sa fii gardian intr-o inchisoare dar inainte de toate trebuie sa fii om pentru ca in momentul cand vorbesti cu un om cu aceleas drepturi ca tine e normal sa uiti ca nu vorbesti cu un detinut .
Si eu stiu care sunt conditiile in penitenciare ,facandu-mi practica pt.lucrarea de licenta nu de mult intr-un penitenciar si din pacate am avut ocazia si cu alte prilejuri sa intru si sa stiu ce este si cum este acolo .Iar conditiile,mancarea si comportamentul multori angajati de aici sunt mizere si .....Plus ca un o persona este privata de libertate si se afla in acest loc pentru pentru a-si savarsi o pedeapsa ,ca ulterior sa nu mai comita X sau Y lucru ,NU pentru a iesi nebuni din acest loc,bolnavi etc. Iar dupa savarsirea pedepsei cum se face integrarea sociala ? Nu exista asa ceva in Romania !!!! Cu cazierul curat nu gasesti un loc de munca ,dar mite cu cazierul...si daca mai iesi din penitenciar si bolnav sau cu psihicul...ce faci ? Nu zic , sunt oameni vinovati care sunt inchisi ,dar sunt si care nu sunt vinovati sau care au furat o gaina,o paine etc. Se intreaba cineva de ce au furat ? Cu siguranta se da raspuns " Sa mearga la munca " dar va intreb Unde ,sa munceasca ? Cand au fost condamnati s-a tinut cont de ce a furat ? Ore cand ies dc. tot nu au ce manca ,nu fura dinou ?

Alte discuții în legătură

Eliberare conditionata, o falsa iluzie melinaR melinaR pentru un detinut eliberare conditionata nu e decit o falsa iluzie pentru ca fiind la prima abatere si pentru prima data ai intrat intr o puscarie incerci sa ... (vezi toată discuția)
Amnistie si gratiere!!! Radhika Radhika Buna ziua! Uitati ce am gasit pe un site este adevarat Marea amnistie In pararel cu intrarea NOULUI COD in vigoare, saptamana viitoare Parlamentul ... (vezi toată discuția)
Nimic nou o lege favorabila pentru detinutii din tara melinaR melinaR Ce se mai scrie prin legile noastre se poate da una care sa mai scape din iadul numit penitenciar pentru ca e jale mai ales cu ce se intimpla pe probleme de ... (vezi toată discuția)