avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum pot sa-l decad din drepturile parintesti pe tatal ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum pot sa-l decad din drepturile parintesti pe tatal copilului?

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti cum pot sa-l decad din drepturile parintesti pe tatal fiului meu?Suntem divortati,nu vine sa-l vada,nu-i plateste pensia alimentara,nu vrea sa am de a face cu el,e o rusine pt.mine si fiul meu,in varsta de 5 ani.V a rog sa-mi dati toate detaliile.Daca il decad din drepturile parintesti pot sa trec baiatul pe numele meu de fata? Mai pot sa-l oblig la plata pensiei alimentare si mai are vreun drept asupra copilului?Pot sa-l scot din tara fara semnatura lui? Ma santajaza ca nu semneaza sa-l scot din tara daca va fi cazul,ca plec eu si copilul ramane.Mentionez ca mai are 2 copii din 2 casatorii anterioare,care sunt plecati in grecia si tunisia,la care nu le plateste pensie alimentara.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adi_2010 , utilizator 18:38, 10 Octombrie 2012
Da, aveti nevoie de acordul tatalui. Daca nu vi-l da, apelati din nou la instanta
Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti si mie daca pot parasii tara cu copiii minori in conditiile in care
sunt divortata,am 3 copii minori de 17,15 si respectiv 2 ani.Mentionez ca am o hotarare definitiva care dispune exercitarea autoritatii parintesti cu privire la minori exclusiv de catre mine si stabileste domiciliul lor tot la mine.Tatal le plateste pensie alimentara si are dreptul la vizita
2 weekend-uri pe luna la domiciliul meu pentru cel mic,iar pe cei mari ii poate vedea si in afara domiciliului,cu conditia sa-i aduca acasa seara..
Da, puteti parasi tara fara acordul tatalui. Va trebui sa-l instiintati unde se vor afla copiii si sa stabiliti impreuna cum isi va vedea copiii in viitor, avand in vedere distanta. Daca nu va intelegeti, se va apela la instanta.
Va trebui sa va interesati si la autoritatile tarii unde doriti sa va stabiliti, de ce acte aveti nevoie pt a le face copiilor resedinta
buna ziua !!
daca se poate sa imi explicati mai detaliat ce inseamna EXERCITAREA DREPTURILOR PARINTESTI EXCLUSIV DE CATRE MAMA ?......banuiala mea ar fi .ca am custodia totala a copiilor ......si cu ocazia asta as vrea sa va multumesc ...faceti o treaba buna .daca se poate o sugestie ...pentru acest site ...ar fi fost minunat un chat .inca o data ...va multumesc .
Da, in mare sunteti singura care decide pt copii si singurul care raspunde , dvs sunteti reprezentantul legal al copiilor.

Alte discuții în legătură

Drept civil alexmada alexmada buna ziua,scoaterea minorului din tara fara acordul celuilalt parinte (mentionez ca tatal nu este de gasit)este posibila/?cu multumiri (vezi toată discuția)
Am nevoie de acordul tatalui pentru a iesi cu minorul din tara? tina.cris74 tina.cris74 am nevoie de semnatura tatalui pt a scoate din tara un copil pentru care am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila de incredintare?fetita ... (vezi toată discuția)
Copil minor - unul din parinti doreste sa plece definitiv din tara.. andei_c andei_c Buna ziua, As dori si stiu si eu cum este legislatia romana in cazul unui copil minor cand unul din parinti doreste sa-l ia si sa-si stabileasca domiciliul in ... (vezi toată discuția)