Divortam dupa 6 ani de cas si avem un baietel de 5 ani si sunt si gravida aproape de termen. M-a dat afara din casa in miezul noptii fiind proprietarul apartamentului, baiatul a ramas acolo.... si acum nu reusesc sa il vad deloc; imi spune ca el ma lasa dar sa fiu in ton cu programul lor lucru care nu o sa fie niciodata. De cateva saptamani ma duc la usa si nu sunt acasa, nu imi raspunde la tel si cand imi raspunde imi spune ca baiatul e la plimbare........ In casa nu ma mai lasa sa intru sa imi iau lucrurile zicand ca mi le aduce el la ai mei....lucru care nu s-a intamplat.
Help: imi vreau copilul si vreau ca viitorul bebe sa nu fie pe numele lui, desi e al lui.
Cum trebuie sa procedez si unde sa merg? Va multumesc anticipat
Cam in cat timp considerati ca se va solutiona cauza in cazul in care optati pentru solutionarea in instanta de judecata?
Sunteti sigura ca sentinta pronuntata de instanta va fi solutia cea mai favorabila dumneavoastra si copiilor (va poate cineva garanta acest lucru)?
Cati bani considerati ca veti cheltui pana la solutionare?
Sotul dumneavoastra isi va angaja un avocat?
Care sunt sansele sa se pronunte o sentinta favorabila doar sotului dumneavoastra?
Va multumesc frumos de sfaturi, dar cu sotul meu nu mai este cale de discutat si de inteles... ma refer la mediere. El a ajuns sa ii ameninte si sa ii injure pe parintii mei numai ca m-au primit la ei...Cu un astfel de om nu cred ca se mai poate discuta.... Eu incerc zi de zi sa vorbesc cu el si cu copilul, si ba nu imi raspunde la tel, ba imi inchide tel si imi trimite sms-uri la 12 noaptea ca sunt mama denaturata ca nu ma intereseaza de copil....si eu am stat o saptamana zi de zi la usa sa imi vad copilul si el pleca mereu cu el de acasa.
Comunicarea intre dumneavoastra si sotul dumneavoastra in momentul de fata nu mai este posibila datorita conflictului aparut. Tocmai de aceea aveti nevoie de serviciile unui mediator autorizat, neutru, impartial si specializat in solutionarea conflictelor. Daca ar fi fost posibila comunicarea nu ati mai avea nevoie de ajutor din afara, v-ati intelege amiabil.
Incheiati un contract de pregatire a sedintei de mediere cu un mediator autorizat, nu va costa mai mult de 50 lei, in baza caruia mandatati mediatorul sa-l invite pe sotul dv. la sedinta de mediere si sa-l informeze despre procedura medierii si avantajele acesteia.
In cazul cand acesta va accepta medierea se va incheia contractul de mediere si se va fixa data, ora si locul sedintei de mediere. Daca nu va accepta sedinta de mediere se va incheia un proces verbal prin care se va arata ca acesta desi a fost invitat la mediere a refuzat aceasta procedura. Acest proces verbal va va ajuta in instanta pentru a demonstra faptul ca ati incercat solutionarea amiabila, demonstrand prin aceasta buna credinta.