avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... In fata carei autoritati trebuie semnat un contract ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

In fata carei autoritati trebuie semnat un contract prenuptial pt. a fi recunoscut in America?

Am doi prieteni care doresc sa se casatoreasca in Romania. El cetatean roman/american, trecut printr-un divort lung, epuizant si costisitor, ea cetatean roman. El doreste sa semneze un contract prenuptial. Desi i-am explicat ca nu e reglementat de legea romana, insista sa il semneze pentru a fi recunoscut in America. La notariat nu se poate semna ca nu avem baza legala. Dar unde ar putea fi semnat. Presupun ca nu are nici o valoare in America daca e doar un inscris sub semnatura privata. E mare graba, pentru ca pe 20 dec. va fi cununia civila. El mi-a trimis mie contractul in engleza si ar trebui sa fie tradus, presupun, ca ea sa il poata intelege si sa stie ce semneaza. Sau i se poate traduce actul de un interpret la momentul semnarii? Va multumesc mult pentru orice sfat!
Cel mai recent răspuns: c_claudia , utilizator 12:40, 10 Decembrie 2008
Chiar daca este de natura legislatiei lor? Dar nu credeti ca ar merita incercat?
Incercarea moarte n-are :)
:):):) Asa zic si eu! Va multumesc!
Doriti contract prenuptial? Incheiati casatoria in America.
Pentru ca legea aplicabila casatoriei e legea locului in care se incheie ea... Asa incat, chiar daca se va divorta in America, se va divorta conform legii romanesti, fara a da vreo putere acelui act... fie el incheiat si in America...
Parca asa imi amintesc, legea care guverneaza casatoria e legea locului incheierii ei... care, in cazul de fata, nu da putere contractelor prenuptiale...
Am sa ma uit zilele astea sa caut, insa recomand ca indiferent unde e incheiat actul prenuptial, casatoria sa fie incheiata intr-un stat a carui legislatie da putere acestor acte.
Pot sa inteleg ca cineva care a iesit sifonat dintr-un divoirt din statele unite sa vrea un contract prenuptial. Insa s-ar putea sa aiba surpriza sa vada ca acest contract nu produce nici un efect.

Atat in dreptul international romanesc, cat si in majoritatea drepturilor internationale europene, legea aplicabila este in primul rand legea comuna a sotilor (ambii sunt cetateni romani, deci ar fi legea romana). Nu cunosc exact cum o fi in statele unite, insa n-ar fi exclus sa fie asmenator, caz in care chiar si in cazul unui divort in state, s-ar aplica legea romana astfel ca acest contract n-are efecte.
Doar pentru cazul in care partile n-au cetatenie comuna, exista norme alternative (domicliul comun, etc).

Pe de alta parte forma contractului prenuptial, valabil conform legislatiei americane, este dictata de legislatia americana. Asa ca ar trebui intrebat in Statele Unite (mai concret in statul in care se incheie casatoria, pentru ca exista diferente mari intre diferitele state) care sunt conditiile de forma ale unui astfel de contract, iar apoi se poate incerca sau la Ambasada american (e greu de crezut ca veti rezolva pana pe 20.dec.) sau la un notar din Romania.

Alte discuții în legătură

Casatorie in legea americana mihaelapetrescu63 mihaelapetrescu63 care este diferenta intre casatorie in legea romaneasca si cea in legea americana? (vezi toată discuția)
Casatorie in fairfax county, virginia, america Gratiela S Gratiela S Buna ziua. Matusa mea este casatorita in America, Fairfax County, Viriginia. Ea are dubla cetatenie, iar sotul ei este american, Ambii stiu ca nu au nici un ... (vezi toată discuția)
Transferare bunuri ana_ola ana_ola Buna ziua As dori sa știu ce modalitate legală se poate găsi pentru ca viitorul meu soț sa îmi poată lasă moștenire un apartament. Urmează sa ne ... (vezi toată discuția)