La notariat in Romania in nici un caz nu se poate semna, pentru ca nu este reglementat de legea noastra.
AVLIL, prima casatorie a lui a fost incheiata tot in Romania si a fost desfacuta prin divort in America, conform legislatiei americane, pentru ca am vazut sentinta.
Dupa cum spuneam, trebuia sa verific legea aplicabila, dar oricum nu o vedeam aplicabila pe cea americana...
Apoi, la notariat in Rolmania pot sa inchei orice act vrea muschiul meu, atata timp cat nu e ilegal... De exemplu, cointractul de prestari-servicii e ok ca si tip de contract in Romania, asta insa nu inseamna ca pot incheia la notar un contract de prestari-servicii de tip asasin profesionist...
In rest, atata timp cat nu contravine vreunei legi romanesti, pot incheia orice tip de contract... Pot sa inchei un "contract pentru a deveni extraterestru" daca vreau... NU conteaza ca acel contract isi produce efectele pe Marte, notarul roman mi-l va autentifica atata timp cat in Romania nu exista o norma care ar interzice astfel de contracte.
Caci... tot ceea ce nu e interzis e permis.
Asa incat, conform legislatiei, notarii romani pot autentifica astfel de documente.
Ca si J H, ma intreb ce efecte va produce...
Cunosc firme de avocatura in Romania care intocmesc astfel de contracte deja, incercand sa previzioneze legea viitoare... Problema nu e ca nu aveti unde incheia, problema e sa nu o faceti degeaba... :O
AVLIL..
aprob pozitiv ceea ce spui!
:)
NU POT SA CRED CEEA CE ATI SCRIS, AVLIL! :(( ATI CONSULTAT UN NOTAR INAINTE SA-MI DATI ACEST RASPUNS?
Sa consult un notar pentru ca sa ce? Ca un notar incheie un numar restrans de acte si eu inchei o gama mai variata si, pentru asta, sa ma invete el ce deja am invatat si eu la aceeasi facultate cu el?
Eu va spun cum e teoretic posibil.
Faptul ca, practic, niciun notar nu se incurca sa autentifice un act pe care nici nu stiu cum sa-l taxeze, inteleg din nou... insa nu asta era subiectul discutiei...
Daca va doriti un raspuns bun, trimiteti actul prin posta catre un notar cu o cerere de autentificare, precizati ca va veti prezenta la biroul sau in ziua de .. la ora ... pentru a vedea cand ati fost programati pentru semnarea actului... si sa vedem pe ce motiv va resping...
In mod clar ca depinde si de cuprinsul actului ala... Ce sa va spun? Ca am cunoscut notari care nu au vrut sa-mi autentifice un act care avea 3 parti... Da, pot sa spun, m-am certat cu ei... Altii imi fac o declaratie de primire in spatiu pentru domiciliu CI si apoi ma intreaba la ce o folosesc... Evident ca mi se intampla...
De aceea, examenul acela national pentru intrarea in avocatura poate ca va ajunge sa fie o regula de urmat si in notariate, judecatorii... ca poate mai creste nivelul.
Am spus ca daca acel contract nu incalca vreo norma de valabilitate si legalitate romaneasca, notarul nu are temei legal sa refuze incheierea lui. Ca puteti face plangere etc.
Dar... daca niciun notar nu v-a refuzat decat pe vorbe, probabil... evident ca v-au convins de modul in care vad ei lucrurile...
Daca doriti o abordare profesionala a subiectului, contactati un birou de avocatura ca sa va analizeze situatia de fapt, ce lege va e aplicabila etc. Ca asa, dupa ce-mi cereti o parere sa ma jigniti... nu stiu cat e de convenabil pentru ambele parti...
:offtopic: Va rog sa nu mai scrieti cu litere de tipar, bolduite etc. intreg mesajul. Cititi Regulamentul de postare in acest sens. Va multumesc pentru inte;legere.
Pagina 3 din 5
Du-te la pagina
1
2
3
4
5