Ati intrat pe acest forum sa obtineti informatii, sa fiti indrumata, ceea ce s-a si intamplat. Dar este firesc sa respectati si regulile de dialog. Ati postat mesaje consecutive, la cateva minute unul dupa altul fara sa asteptati sa va raspunda cineva. Ati deschis discutia despre calorifere si debransari in mai multe topicuri. Verificati si amintiti-va de acestea accesand lincurile:
www.avocatnet.ro/content/for...
Este greu de urmarit informatiile postate de dumnaevoastra daca le postati in acest fel. Continuati discutia despre calorifere si problemele legate energia termica in acelasi loc pentru a putea dialoga si obtine informatiile dorite.
Sper ca ati inteles de ce a fost sters acel topic nou deschis de dumneavostra intitulat "Caloriferul din baie calculat ca teava comuna de catre asociatia proprietari" postat vineri, 18 Mai 2012, la ora 18:33.
Pentru linistea dumneavoastra postez aici mesajul intreg, asa cu l-ati postat in care chiar de la inceput spuneti ca reveniti pe aceeasi tema:
Revin cu intrebari- tot caldura. O noutate pentru mine este informatia primita de la firma prestatoare servicii (citit repartitor) si unde am facut reclamatie in scris, ca la cererea AP calculeaza caloriferul din baie cu repartitor ca o ....."teava ingrosata". In consencinta se calculeaza la cost individual. Eu nu am primit nici o orientare de la AP in acest sens si costurile caldurii le-am descoperit in luna mai (2012).
AP justifica cererea ca fiind o solutie justa si argumenteaza: Din constructia blocului apartamentele de la parter etjul 4 si capetele blocului au fost prevazute cu calorifere. Firma nu trebuia sa puna repartitoare si robineti pe caloriferele de la baie de la ultimul etaj deoarece persoana respectiva daca nu vroia caldura la baie si inchidea robinetul ceilalti de sub el ramaneau la baie fara caldura.Baile din interiorul blocului sunt prevazute cu o serpentina pe care nu se poate monta repartitor si acestia erau defavorizati pentru ca li se calcula caldura pe parti comune si plateau mai mult, si astfel s-a luat masura sa nu se mai citeasca repartitoarele de pe caloriferele de la bai si sa li se calculeze si lor tot la parti comune in functie de numarul de elementi ale fiecarui calorifer.
Repet, masura nu mi-a fost prezentata sub nici o forma cu toate ca avea consecinte nejuste pentru un apartament nelocuit permanent. Nu sint informata cine a luat masura si cu aprobarea cui, cine este responsabil, nimic.
Intrebari:
1. Ce lege da dreptul AP-ul de a NU informa toti proprietarii cind se iau "masuri" care influenteaza negativ si dramatic factura caldurii ( in acest ex.) ptr. unii proprietari care nu locuiesc?
2. Cu ce drept si de catre cine ia masuri atit de dezavantoajoase si dezechilibrate in momemtul in care unii proprietari au in dotare: imobile cu central termica, calorifere echipate cu repartitoare inclusiv in baie,
calorifer debransat numai in baie ( toti care aduna scamele de pe presedintele asociatiei si admina nu au calorifer in baie), calorifere fara nici un repartitor?
3."Masura" AP-ului suna solidara si umana numai ca la solidaritate lipsesc: cei cu CT (se intelege) si cei care au debransat caloriferul in baie ( adica baietii destepti si prietenii). Pe ce baza legala a foat luata aceasta masura?
4. Eu am platit facturile si am cerut banii claculati pe "teava groasa" sa fie inapoiati. Raspunsul: "nu putem sa luam de la oameni". Sa inteleg ca eu nu fac parte din categoria "oameni" si trebuie sa accept sa mi se bage mina in buzunar?
5. De ce nu sa semnalat nimeni pina acum de aceasta angoasa tehnica vs. serpentina, luind in calcul vechimea presedintelui in functie si a adminei a carei mama lucreaza ca sefa cenzorilor? Ce legatura este intre Ordinul 343/2010 si cererea AP?
Am banuiala ca aceast sistem exista de multi ani si era practicat fara cunostinta si acceptul unor proprietari, si cei in cunostinta de cauza au debransat caloriferul din baie, dar Ordinul 343/2010 a constrins activitatea de prosteala.
Stiu, sint intrebari grele si multi administratori le doresc maturate sub covor, folosind cartonasul "raspunsurile evazive" .
Apreciez toate raspunsurile concrete si sincere
Oare nu este acelasi calorifer de care ne-ati povestit in precedentele trei discutii!?
:offtopic:
Am rugamintea sa respectati partenerii de dialog, sa nu va mai descarcati supararea pe cei care va raspund si sa va abtineti de la consideratii cu privire la moderatori.
Multumesc!