Am citit articolele dvs. rugamintea mea este cum sa procedez la intretinere pt ca administratorul vrea sa treaca o persoana la intretinere desi noi numai locuim din februarie in apartament, fiind plecati pt o perioada mai lunga din tara. Din articole reiese ca ai dreptul sa te treci la intretinere doar daca stai 15 zile consecutiv in apart. Alta situatie daca pleci cu familia o luna de zile ii scoti pe toti de la intretinere, de ce nu sunt aceleasi reguli pentru cel care pleaca pt un an din apartament?administratorul vrea sa treaca o persoana la intretinere, implicit la nr de persoane se plateste si gunoiul.Am inteles ca tb platite doar cheltuieli administrative care sunt pe apartament, dar el trecand o persoana la intretinere apar si cheltuieli pe nr de persoana. Normal trebuie sa treaca 0 persoane si lunar sa am decat salariul femeii de serviciu si administrator, nu? In sedintele comitetului de scara niciodata nu s-a votat acest lucru sa fie trecuta la intretinere o persoana care nu locuieste, dar administratorul sustine aceasta minciuna, i-am cerut o copie dupa procesul verbal in care locatarii au fost de acord cu trecerea la intretinere o persoana, dar nu mi-a trimis deoarece nu are asa ceva. Va rog lamuriti-ma cum sa procedez, va multumesc mult pt ajutor!
Tocmai pentru ca dureaza 3 saptamani, ceea ce inseamna mai mult de jumatate de luna, legisltia prevede ca trebuie trecut la intretinere.
Nu are importanta ca area sau nu mutatie, ca intentioneaza sau nu sa se mute..., important este ca locuieste sau desfsoara activitati in acel apartament.
In aceste 3 saptamani, meseriasul sau meseriasii, comsuma la comun energia electrica pe casa scarii sau lift, produce gunoi si consuma gaz daca acesta este la comun. Acestea sunt cele 3 cheltuieli importante care se repartizeaza pe numar de persoane. Iar adesea meseriasii consuma sau beneficiaza de acestea chiar mai mult decat o familie ce locuieste permanent in apartament.
in cazul meu apartamenul a fost trecut cu 0 persoane dar trebuie sa platesc in jur de 10-11 RON pe fiecare luna in condiitile in care pentru apartamentul meu (1 singura persoana) platesc 15-16 RON pe luna.
Ambele apartamente sunt pe aceeasi scara la etaje diferite
DAR
- noi facem singuri reparatiile pe scara
- noi ne platim femeia de servici
- apa calda si caldura nu avem
- avem contor pe scara de apa rece si contor pe fiecare apartamente.
- la gaze si curent contor separat pe apartament
Din cate am inteles la asociatie sa plateste canalizarea si curentul pe scara.
In aceste conditii de ce trebuie sa platesc pentru un apartament unde nu sta nimeni?
Eu ma duc in acel apartament doar sa mai deschid geamu din cand in cand.
Cei 10-11 lei pe luna pe care ii platiti la ambele apartamente sunt cheltuieli care se repartizeaza pe cota-parte indiviza de proprietate si se platesc indiferent daca apartamentul este locuit sau nu.
Diferenta pentru apartamentul locuit, pana la 15-16 lei, o fac cheltuielile repartizate pe numar de persoane sau consum.
Buna... locuiesc la bl. Et. 4/4 Am probleme cu izolată. De 2 ori am facut reparații pe cont propriu. Asociația nu ma ajuta da din umeri ca locatari nu vor sa dea pt lucrare. Am un vecin care si a facut o anexă deasupra lui. Nu stiu daca e pe cale legală acest lucru. Eu in acest bl nu am nici un drept de parca as fi un chiriaș. M am saturat sa scot bani din buzunar pt reparațiile pe cont propriu pt izolare. Vreau sa stiu daca acest vecin care urca si coboara întruna deasupra bl daca e legal ce a făcut. Ma gandesc ca poate el din dușmănie imi distruge izolată. Multumesc!
Este valabil si acum in 2018?De fapt noi suntem din 2007 plecati din tara si administratorul nostru baga 1 Persoana.I-am zis ca nu ma intereseaza sa platesc curent pe scara ca nu comsum ,femeie de servici,gunoi si altceva.In ultimii 3 ani nu am fost in tara si m-i s-au strans datorii de 400€.Pentru curent ,gaz si apa avem ceas.Cu toate astea administratorul baga pierderile de apa de pe scara si la noi.Imparte cum ar venii.Si de fiecare data cand am fost in tara si am plecat a trebuit sa lasam citirea la ceasul de apa ,si aia au fost calculati si bagati la plata.
In astia 3 ani nu am consumat nici unstrop de apa ,sunt curioasa cati metri a calculat in acesti 400€.
Imobil nelocuit
nicki
Sunt proprietarul unui apartament in care nu locuiesc, fiind plecat din tara. Din cand in cand, pe acolo, mai trece mama mea pt. a verifica apa, curentul, etc. ... (vezi toată discuția)