avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recuperare bani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recuperare bani

Am plecat in italia in urma cu 3 ani deoarece nu reuseam sa mai platesc creditele
am trimis banii sotului pentru platirea lor .El a ramas cu copilul acasa neavand servici .Dupa un an m-am intors in concediu .El era cu alta ramanand in urma cu ratele.A intentat actiune de divort copilul ramanand la mine. Am plecat din nou in italia .Am convenit ca copilul sa stea macar cu un parinte..Pe scurt a ramas la el si a stat si cu mama mea. Am continuat sa-i trimit bani pt copil si credite .Acum valoarea creditelor e mai mare decat inainte de a pleca.Mi-a promis ca ne vom reimpaca dar nimic.Acum da bir cu fugitii .De curand am ramas acasa cu copilul.
Nu mai am puterea de a o lasa singura sunt obosita psihic si fizic. suntem de doi ani divortati mi-a cheltuit banii si nu a platit niciodata pensie alimentara. Cum pot sa-mi recuperez banii de la el +pensia copilului din urma. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 22:14, 5 Mai 2012
Stiu ca suntem intr-o tara saraca dar el nici acesti bani nu i-a dat. Acum munceste .banuiesc ca pensia poate fi marita in raporyt cu veniturile lui actuale
Da, a profitat mult...

Cazul dvs. este complicat deoarece daca copilul va era incredintat dvs. dar era la el, desi sub aspect juridic era obligat de a plati pensia catre dvs. se poate naste ideea ca de fapt i-ati platit acei bani pentru intretinerea minorului.Desi instantele din Romania nu prea par sa considere asa.
Suma ar fi prea mare pentru o pensie de intretinere.
Depinde cat castigati dvs. in strainatate.

Scopul pentru care el a primit acei bani primit constituie o mare problema de interpretare din partea instantei de judecata.
Conteaza enorm cum va veti apara fiecare.
Daca banii au fost platiti pentru rate ar trebui sa iesiti bine in proces.
Depinde de probe...
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Mai 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Doar ca acum vrea sa plece,sa se mute din oras.Vrea sa=si refaca viata dupa ce mi-a distrus-o pe a mea si a copilului.
Parerea mea este ca avocatul dvs. ar trebui sa se orienteze pe partaj.
Ceea ce ati trimis in tara se poate lua in seama de instanta.

Faptul ca v-a distrus viata poate conta la proces dar nu se va vedea nicaieri.
Depinde de avocatul dvs. cum va pune problema in instanta ca sa conteze fara insa a se vedea...
Am gresit eu mult pt simplul fapt ca nu am vrut ca acest copil sa sufere dupa amandoi.Ii trimiteam bani ca sa nu-i lipseasca nimic copilului inclusiv imbracaminte, incaltaminte absolut tot. Din pacate nu mai recupar nimic de la e sau mai nimic.

Alte discuții în legătură

Nu mi se pare corecta decizia instantei- alocatie obtinuta in strainatate yzabela yzabela Buna ziua, un an de zile m am judecat cu fostul sot pt alocatia copilului care a luato din strainatate, am adus dovezi clare chiar prin comisie retrogratorie ... (vezi toată discuția)
Partaj gena_b gena_b Va prezint situatia prietenului meu: el a cumparat impreuna cu sotia un apartament ,prin banca. Intre timp,aceasta s-a separat de sot(legal dupa legea din ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort si accesorii nesatisfacatoare din cauza avocatei brotac brotac Buna seara.Multumesc anticipat celor ce isi vor dedica momente din propriul timp liber citind si dandu-mi un eventual consiliu in aceasta situatie ... (vezi toată discuția)