avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizita minori-exercitarea autoritatii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizita minori-exercitarea autoritatii parintesti

Buna seara!Sunt divortat din luna mai 2011.Prin cererea reconventionala am solicitat in mod concret un program de vizita minori(in prima si a trei-a saptamana din luna de Sambata ora 10 pana Duminica ora12,a doua zi de paste si de craciun,doua saptamani in luna August).Desi si-a exprimat acordul de principiu in fata instantei de fond,impotriva sentintei civile a depus apel reclamanta(cu scopul de a-mi restrange programul de vizita in mod nejustificat),solicitand un program de zi la domiciliul meu.Sedinta a avut loc exact in data de 3 Octombrie(imediat odata cu intrarea in vigoare a N.C.C).Cu doi aparatori bun angajati,iar eu singur am castigat in sensul ca apelul a fost respins ca nefondat si lipsit de temeinicitate.Impotriva deciziei civile a depus recurs apelanta.Nu mi-am permis sa angajez un aparator si...culmea nici nu m-am putut prezentat in sedinta.Am depus doar Intampinare la termen.Am pierdut in recurs,astfel in cat programul de vizita se v-a exercita...culmea...la domiciliul recurentei.Nici o instanta nu a facut nici o referire la prevederile noului cod civil.In prezent fosta sotie(nu are un domiciliu propriu),locuieste impreuna cu cele doua minore la parintii sai,acestia sunt caracterizati ca niste oameni agresivi,nu pot sa-mi vizitez copii in conditiile impuse.Mi-a obstructionat de fiecare data orice modalitate de a a vea relatii personale cu cele doua minore.Am fost la camin,m-am interesat de copii,m-am izbit de reticenta doamnelor educatoare,culmea astea in conditiile in care sunt un parinte exceptional pentru copiii mei.Intr-un an de zile mi-am vazut copiii doar de cateva ori,atata timp cat am avut acea hotarare definitiva(a trebuit sa o investesc in formula executorie) ca sa-mi exercit dreptul de vizita.Ce oare mai pot sa fac?O iau din nou de la capat sa trec prin toate fazele procesuale?
Cel mai recent răspuns: julian75 , utilizator 10:38, 8 Septembrie 2012
Insa noul cod de procedura nu este inca in vigoare.
Am mentionat si eu ca "este recent amanata"
Daca nu era amanata, azi era in vigoare si este contrara hotararii Curtii Constitutionale.
O singura intrebare:
Cine este raspunzator pentru trauma psihica provocata de vizitatorul insotit de politist, venit la poarta copilului pentru a-l lua, copil care in viata lui nu a plecat nicaieri fara mama?
De 2 saptamani, copilul refuza sa iasa pe poarta si , la fiecare sonerie , se ascunde sub pat.
Masura ordonantei e vremelnica, efectele, din pacate, nu...
Dar cine este raspunzator/e pentru trauma psihica provocata acelui minor care este 'limitat prin comportametul mamei' sa-si vada si celalalt parinte. De ce tot timpul scrieti numai la extremele unei asemenea situatii... Vreti sa nu mai fi-ti deranjat/a? Sau de fapt ce vrezi sa lamuriti? Situatii in care la un moment dat fiecare face dupa cum ii taie capul? Pai da, de accea se ajunge in situatii de genul. Incapatanarea, reaua vointa, ignorarea oricarei sentinte definitive etc, pentru ca sunt anumite scapari de care unii sau altii se folosesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imi iau minorul? Imparatul Imparatul Dupa codurile vechi exista reincredintarea copilului minor. Acuma, dupa noul cod civil, cum as putea sa-mi iau copilul inapoi sa-l cresc eu? Acesta printr-o ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor- autoritate parinteasca exclusiva prin acord baubau1608 baubau1608 Buna ziua. Am si eu cateva nelamuriri si as dori cateva explicatii de la oameni de specialitate. Eu si sotul meu ne vom desparti. Suntem parinti, motiv ... (vezi toată discuția)
Situatia copilului din concubinaj ralucaflori ralucaflori Buna ziua, am un prieten drag cu o situatie deloc usoara, are un copil rezultat in urma concubinajului iar mama copilului ii interzice vizitarea acestuia. Ar ... (vezi toată discuția)