avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executare silita program vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executare silita program vizitare minor

Buna ziua.

Cum se procedeaza cu executarea silita a programului de vizitare a unui minor in cazul in care se constata ca insusi minorul refuza?
Minorul are 6 ani dar este probabil invatat de mama sa planga, dar si stresat de situatia conflictuala dintre parinti.

Care este procedura legala de executare, care sunt etapete, cine plateste si cat?
Dispun de o hotarare definitiva dar nu si irevocabila deocamdata (urmeaza sa se judece recursul), hotarere pe care am legalizat-o si investit-o cu titlul executoriu.

Avand in vedere noul cod proc civ, care urmeaza sa intre in vigoare in septembrie, este mai indicat sa se inceapa acum executarea sau sa astept pana in septembrie?

Va multumesc.
Stimata doamna, nu stiu daca ati inteles bine situatia mea, nici nu aveati cum.

Pe scurt: abuz dovedit, rea-credinta, probleme grave de ordin psihic la mama copilului, parintii mamei si ei cu probleme psihice si chiar cu tentative de suicid in trecut, minciuni, denigrari, dorinta expresa de razbunare.

Ceea ce sustineti poate fi partial adevarat insa nu e cazul copilului meu.

O seara placuta.
D-LE IONITA ,
Din cate ati explicat situatia dvs cu a mea seamana 100%.
Partea asta cu abuzul psihic si emotional asupra copilului e acceptata ca exista de toata lumea, dar nimeni nu vrea sa-l constate sau sa-l combata ptr ca se spune ca e f greu de dovedit. Deasemenea toate mamele care isi abuzeaza emotional copilil si il denigreaza continuu pe tata in scopul de al indepartta pe copil de acesta, spun acelasi lucru:
NU VREA COPILUL SA VINA LA TATA . EU CA MAMA DORESC SA-L LAS DAR .... CE SA-I FAC ,NU-L POT OBLIGA PE COPIL SA PLECE CU TATAL SAU... etc, etc.
Oare daca intr-o buna zi copilul nu mai vrea sa mearga la scoala din nu stiu ce motive ,oare ce va face mama sa ,va accepta sa ramana analfabet bietul copil sau va incerca si insista sa-l convinga ca e misai sa mearga la scoala . Ce va face daca copilul e bolnav si refuza sa mearga la doctor ,va accepta ca acel copil sa stea sa moara pe motiv ca nu are ce-i face ???
Aveti dreptate ca unele constrangeri financiare poate sa determine mama copilului dvs sa renunte macar partial la campania sa de indepartare si spalare a creierului bietului copilas.
Eu sunt in faza de executare silita a programului de drelatii personale si sper ca macar cheltuielele de executare 500-600 lei la fiecare deplasare a executorului sa o determine sa se conformeze sentintei.
Incercati si prin plangeri depuse la politie ptr incalcarea art, 307 alin 2 din codul penal doar ca trebuie sa dovediti cu martori ca ati mers dupa copil si nu a vrut mama sa vi-l dea.
Repet : doar daca suntem uniti avem sanse de castig si de a fi tratati ca parinti egali in drepturi cu celalalt parinte( poate fi mama sau chiar tata). Cunosc si un tatic care se comporta cu fiul lui exact ca mama copilului dvs.
Din ce oras sau judet sunteti ?

Pai si cum putem noi tatii sa ne vedem copiii daca cite o mama nu ne lasa ?Si eu sant in divort si tot asa sant oprit sa imi vad copiii si chiar am si auzito pe nevastamea si pe o matusa de a ei cind le spunea la fete sa nu vina la mine ca eu am sa le fur....cum poate o femeie sa se foloseasca de un copil ca sa tina un barbat linga ea!!!!!!!!!!
Buna seara tatici
Ma alatur si eu discutiei pentru ca si eu trec prin situatie similara, fetita mea nu mai vrea sa vina la mine . Am incercat toate variantele, la executor nu am ajuns pentru ca avocatul m-a invatat sa stau in banca mea ca nu fac bine, fac mai rau cu executarea silita.
Mi-a spus ca arunc banii pe niste hartii pe care le intocmeste executorul si nu rezolv nimic si agravez foarte tare relatia mea cu fetita.
Daca de buna voie nu vrea fetita sa vina la mine, cu forta nu o voi obtine, ma va indeparta si mai tare de ea. Actuala mea sotie a trecut prin momentele acestea si fostul ei sot nu a reusit sa faca nimic cu forta, a abandonat ideea fortarii minorului si dupa vreo 2 ani si ceva juniorul a inceput sa-si caute tatal. Ce variante ma sfatuiti sa adopt?
O seara placuta !
Depinde foarte mult de varsta fetitei. Sfaturile cu referire la un copil de 1an sunt foarte diferite de cele referitoare la unul de 10 ani!

Alte discuții în legătură

Program vizitare minor 13Florin 13Florin In urma sentintei actiunii judecatoresti de divort ,am obtinut dreptul de a vizita si de a lua acasa copilul minor insa mama minorului imi refuza dreptul de ... (vezi toată discuția)
Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Executare silitã program vizitã minori Martonze Martonze Există un program de vizită minor de sâmbătă pănă duminică. În urma refuzului copilului, tatăl cere executarea silită. Conform art. 909 NCPC, ... (vezi toată discuția)