avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi salariale

Buna seara va rog sa_mi spuneti cine ar trebui sa plateasca cursul de igiena daca ni se cere la institutia unde lucrez :angajatorul sau angajatul' In alte institutii se plateste de catre angajator. DAR analizele anuale pentru personalul din alimentatia publica cine suporta costul analizelor. va multumesc
Cel mai recent răspuns: cucuvea , utilizator 21:31, 29 August 2012
freeelis a scris:

Unde este prevazuta obligatia angajatorului de a suporta chletuielile acelui curs ? .. Codul Muncii reglementeaza aceasta psoibilitate numai in situatia in care participarea la cursurile sau stagiile de formare profesionala este initiata de angajator - art.197 alin.1 C.mun.

salariatul nu-i obligat sa suporte nimic din buzunarul sau! daca angajatorul nu asigura finantarea necesara atunci conditia referitoare la formare trebuie sa se considere indeplinita de catre angajat....daca statul schimba conditiile de studiu referitoare la 'mentinerea pe piata muncii" atunci e obligatoriu sa asigure si fondurile corespunzatoare pentru re-calificare!Cel putin asta inteleg eu din Carta sociala europeana in materie ....ratificata si de Romania!

e lucrator adult...are contract de munca...asadar e pe piata muncii....deci...statul trebuie sa plateasca!

b) masuri speciale în vederea recalificarii profesionale a lucratorilor adulti,
necesare ca urmare a evolutiei tehnice sau a unei orientari a pietei muncii

Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Mai 2012
arhontele, utilizator
Buna seara as mai avea ceva neclaritati va rog sa_mi spuneti la un spital de stat cu un efectiv de 80 de paturi cit personal administrativ prevede organigrama unui astfel de spital .Si va mai rog sa imi spuneti daca este nevoie de jurist Va multumesc anticipat
1.Pt. spitale cu 80 de paturi,in cf.cu Ordinul1224/2010,normativul TESA este urmatorul:

Total posturi 11 din care:

-RUNOS .......... ............. 2
- Financiar-contabilitate................. 2
- Arovizionarere,transport, admin......2
-Achizitii publice-contractari...............1
-juridic.......................................1
-Compart.tehnic..................................1

- Compartimentul securitatea muncii,
PSI, protectie civila si situatii de urgenta.................................................1
-Compart.de informatica......................1

2.Normativul de personal prevede si un compartim.juridc incadrat cu un jurist.
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2012
ContSters136493, utilizator
Buna seara .As dori sa imi mai spuneti care este normarea la asistente,infirmiere pe schimb la 60 de bolnavi 30 pe un palier sectiile sust de pshiatrie si daca mai prevede si alta categorie de angajat.Va intreb aceasta pentru ca noi lucram cite 1 asistenta pe un schimb inclusiv pe dimineata cu doi medici va multumesc
Ca sa va raspund ar fi trebut sa stiu exact cate paturi are sectia dvs,avand in vedere ca normarea se face in functie de acest criteriu,mai precis nr. de paturi/1 post/tura.Sa presupun totusi ca vorbind despre 60 de bolnavi sectia are 60 de paturi si lucrati in 3 schimburi.Atunci,cf. nornarii:
-pt. asistente se normeaza 1asistenta la 8-12 paturi/tura,
-1 infirmiera la 20-25paturi/tura
-si eventual 1brancardier la 40-60 de paturi/tura.

De regula ,in calcul se merge pe media paturilor,adica la asistente la 10paturi,la infirmiere la 23paturi si la brancardieri la 50paturi.
Daca aveti 60 de paturi si lucrati 3 schimburi,sectia va trebui incadrata cu:
-asistente (60/10)x3=18
-infirmiere(60/23)x3=8
-brancardieri(60/50)x3=4
In plus,ar trebui si un ingrijitor curatenie la 250-300 mp suprafata de curatenie,deci se normeaza tinand cont de suprafata concreta de curatenie din sectie.

Alte discuții în legătură

Curs DiaDia21 DiaDia21 Buna ziua, Sunt angajata intr-un laborator de anatomie patologica pe postul de biolog. La angajare mi s-a spus ca voi urma un curs de citologie ... (vezi toată discuția)
Curs specializare dinescucornelia dinescucornelia Buna ziua! Sunt asistent medical generalist, dar sunt incadrata in sectia de medicina fizica si recuperare, unde am intrat prin concurs in decembrie 2015, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt as.medical principal pl si lucrez intr-o sectie ... Angela1966 Angela1966 Buna ziua! Sunt as.medical principal PL si lucrez intr-o sectie cu paturi (cardiologie) in cadrul unui Spital Municipal. Lucrez de peste 35 de ani si as avea ... (vezi toată discuția)