avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi salariale

Buna seara va rog sa_mi spuneti cine ar trebui sa plateasca cursul de igiena daca ni se cere la institutia unde lucrez :angajatorul sau angajatul' In alte institutii se plateste de catre angajator. DAR analizele anuale pentru personalul din alimentatia publica cine suporta costul analizelor. va multumesc
Cel mai recent răspuns: cucuvea , utilizator 21:31, 29 August 2012
sectia are 60 de paturi ma scuzati nu mam exprimat bine am zis bolnavi .
Atunci este in ordine,calculul este cel pe care vi l-am prezentat deja.
buna seara as dori sa va intreb cu cit o sa mi se mareasca salariul de la 1 iunie daca in prezent am salariul de incadrare de 580 va rog sa imi ziceti cit o sa fie dupa aplicarea de 8% daca o sa se cunoasca ceva crestere sau o sa iau tot atit la ce calcule fac ma pot astepta la ori ce . Sa va explic si de ce zic acest lucru ;suntem 2 persoane cu aceasi incadrare aceleasi ore de lucru aceasi vechime toate drepturile egale singura diferenta e ca una are ore de uikend 24 ore si ia la salariu cu 20 de lei mai mult fata de cealalta care nu are.va multumesc
Nu aveti cum sa aveti un salariu de incadrare sub salariul minim brut pe economie care de la 01.01.2012 este de 700 lei ...
1. 580lei nu poate fi salariu brut,ci eventual salariul net,pt. un brut de 750lei ,daca lucrati cu norma intreaga,si aveti 1 persoana in intretinere...

2.In cf.cu prevedera art1(1)lit.a din OUG19/2012:

Art. 1
(1) Cuantumul brut al salariilor de baza/soldelor functiei de baza/salariilor functiei de baza/indemnizatiilor de incadrare de care beneficiaza personalul platit din fonduri publice se majoreaza in doua etape, astfel:
a) cu 8%, incepand cu data de 1 iunie 2012, fata de nivelul acordat pentru luna mai 2012;
Deci ,veti avea o majorare cu 8%aplicat la salariul de baza brut avut in mai.Daca presupunem ca brutul a fost de 750lei in mai,atunci din 1 iunie salariul brut este 750x108%=810lei,si un net de 624lei. Cresterea neta va fi de 44lei(624-580)

3.Colegul este avantajat de orele prestate s/d . Daca orele se platesc cu un spor nu puteti avea un castig salarial brut/net egal cu al acestuia...

Alte discuții în legătură

Curs DiaDia21 DiaDia21 Buna ziua, Sunt angajata intr-un laborator de anatomie patologica pe postul de biolog. La angajare mi s-a spus ca voi urma un curs de citologie ... (vezi toată discuția)
Curs specializare dinescucornelia dinescucornelia Buna ziua! Sunt asistent medical generalist, dar sunt incadrata in sectia de medicina fizica si recuperare, unde am intrat prin concurs in decembrie 2015, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt as.medical principal pl si lucrez intr-o sectie ... Angela1966 Angela1966 Buna ziua! Sunt as.medical principal PL si lucrez intr-o sectie cu paturi (cardiologie) in cadrul unui Spital Municipal. Lucrez de peste 35 de ani si as avea ... (vezi toată discuția)