avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract individual de munca nesemnat de angajat!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract individual de munca nesemnat de angajat!

Am o problema legata de un contract individual de munca astfel: Am stabilit cu un angajator sa colaboram. Am trimis actele necesare scanate pe email (Adeverinta medicala ca sunt apt, Copie dupa ultima diploma de studii si copie buletin). Dupa prima zi de munca, vanzand ca activitatea pe care trebuia sa o desfasor era cu totul alta decat ce stabilisem initial, am decis ca la sfarsitul zilei sa instiintez angajatorul ca nu doresc sa continui. Foarte important mentionez ca NU am semnat contractul de munca sau vreun alt act.
Acum, dupa 2 zile, angajatorul imi solicita sa semnez contractul de munca, o notificare privind incetarea contractului de munca conform art. 31 alin. 3 din Codul muncii si o adeverinta din care reiese ca am fost angajatul lor 1 zi, spunand ca contractul a fost deja inregistrat la ITM si trebuie semnat. Am zis ca nu semnez nimic, asta pentru ca nu doresc sa figurez la vechime ca am lucrat o singura zi undeva. Ce trebuie sa fac? Sa semnez actele impuse de ei sau sa nu o fac. Imi este frica sa nu semneze ei in locul meu, deoarece au fost extrem de vehementi legat de necesitatea semnarii actelor mai sus mentionate. Niste sfaturi va rog, are ceva daca nu semnez nimic?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iunie 2012
daniek0k, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:43, 13 Octombrie 2024
buna ziua,
nevasta mea "s-a angajat" la un magazin de Second hand haine lucreaza de aproape o luna acolo dar nu a semnat nimic,actele sunt la ea,precizez ca a fost in somaj,a luat de la angajator o repartitie sa o duca la somaj pentru a i se intrerupe somajul si acum nici CIM semnat nici somaj...
ma puteti ajuta cu vreun sfat?
1. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Art.260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
....
e) primirea la munca a pana la 5 persoane fara incheierea unui contract individual de munca, potrivit art. 16 alin. (1), cu amenda de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru fiecare persoana identificata;
f) prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca, cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei;
.....
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
... ..

2. In speta, sotia dvs trebuie sa depuna o sesizare la Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectia Muncii.
Bună ziua am și eu o întrebare am fost angajat un an de zile se zice nu am semnat nimica nici un contract.sunt curios cine a semnat acel contract
@ kostyk

Art.16 (3) C.mun. : Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.

Art. 260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
.........
p) incalcarea prevederilor art. 16 alin. (3), cu amenda de la 1.500 lei la 2.000 lei.

(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
.........

Prin urmare, daca angajatorul nu v-a inmanat un exemplat de pec.i.m. , atunci a incalcat dispozitiile art.16 alin.3 C.mun. , situatie in care puteti sesiza ITM-ul.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Buna ziua am lucrat 2 luni in timp de 3 luni si nu am semnat nici un contract cum e posibil sa imi faca contract fara a semna si acum nu vrea sa imi dea si bani pe ultimile 9 zile lucrate ce trebuie sa fac

Alte discuții în legătură

S-a depus revisalul, dar angajatul nu mai semneaza cim OAV OAV Buna ziua. Am marea rugaminte de a-mi da niste sfaturi pentru urmatoarea situatie: s-a depus revisalul la itm, dar angajatul nu mai doreste sa semneze ... (vezi toată discuția)
Cim nesemnat dar inregistrat in revisal mihneaandrei mihneaandrei Acum cateva luni urma sa incep munca la un angajator, insa nu mi-a trimis contractul decat in ziua inceperii activitatii, iar la parcurgerea contractului nu am ... (vezi toată discuția)
Contract de munca nesemnat ionelalexandru ionelalexandru Am preluat cu data de 01.09.2014, 17 agenti de paza de la o alta firma carora li s-a inregistrat contractul de munca la itm la data de 26.08.2014 on line prin ... (vezi toată discuția)