avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract individual de munca nesemnat de angajat!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract individual de munca nesemnat de angajat!

Am o problema legata de un contract individual de munca astfel: Am stabilit cu un angajator sa colaboram. Am trimis actele necesare scanate pe email (Adeverinta medicala ca sunt apt, Copie dupa ultima diploma de studii si copie buletin). Dupa prima zi de munca, vanzand ca activitatea pe care trebuia sa o desfasor era cu totul alta decat ce stabilisem initial, am decis ca la sfarsitul zilei sa instiintez angajatorul ca nu doresc sa continui. Foarte important mentionez ca NU am semnat contractul de munca sau vreun alt act.
Acum, dupa 2 zile, angajatorul imi solicita sa semnez contractul de munca, o notificare privind incetarea contractului de munca conform art. 31 alin. 3 din Codul muncii si o adeverinta din care reiese ca am fost angajatul lor 1 zi, spunand ca contractul a fost deja inregistrat la ITM si trebuie semnat. Am zis ca nu semnez nimic, asta pentru ca nu doresc sa figurez la vechime ca am lucrat o singura zi undeva. Ce trebuie sa fac? Sa semnez actele impuse de ei sau sa nu o fac. Imi este frica sa nu semneze ei in locul meu, deoarece au fost extrem de vehementi legat de necesitatea semnarii actelor mai sus mentionate. Niste sfaturi va rog, are ceva daca nu semnez nimic?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iunie 2012
daniek0k, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:43, 13 Octombrie 2024
Buna ziua,

Am si eu o intrebare vizivi de subiect. Ce se intampla in cazul in care am angajat, am realizat contractul de munca pt angajat, am inscis revisal, am trimis salariatului pe mail contrctul pt a fi semnat, insa acesta nu l a semnat. Am incheiat la scurt timp colaborarea, iar salariatul a facut reclmatie ITM cum ca lucrez la negru. In condittile acestea, stiti cumva cum solutionam?Contrctul este nul, ori cum as putea demonstra altfel buna mea intentie ? multumesc din suflet!
Incetarea c.i.m. a fost mentionata in REVISAL ?
Foarte complicata povestea. Am încheiat contractul, acesta a fost trimis in revisal nesemnat. A fost trimis angajatei apoi pe mail cu rugămintea semnării lui- atât contractul cât și revisalul, fiind atașate mailului respectiv.
In următoarea săptămâna spre final, am decis încetarea colaborării intrucat atitudinea/baza de cunoștințe ale salariatei, erau departe de ceea ce speram din partea unui angajat ( tot ceea ce notare in cv fiind nereal) astfel încât a urmat notificarea cf Art 31 de încetare cim.
Atunci am și constatat de altfel nesemnarea acestuia, zilele următoare am primit invitație Itm- intrucat făcuse reclamație pt munca la neagru.
Nereal din nou, fireste. Dovada fiind însăși înregistrarea revisal cu salariul trecut corect in cim. Înregistrat in graba, la rugămintea dânsei, pentru a nu exista pauze între contractul anterior și cel prezent.

Am închis apoi cim ca fiind nul ( nu a adus nici certificat medical ce denota ca ar fi fost apta job propus- Art 37 cm dc nu ma nsel), am radiat cim din revisal - urmând spete asemănătoare, însă astăzi doamna inspector Itm deși a înțeles perfect situația in care ma aflu, considera totuși ca nu ar fi corecta varianta nulitatstii ctr.
Astfel încât trebuiesc refăcute statele de plata cu salariul aferent, rugată salariata sa vina sa și semneze documentele samd. Au sunat o cei de la conta, însă firește ca nu a răspuns, cum nu a răspuns nici notificării mele initiale.
nemaivorbind despre faptul ca nu a lucrat nici macar o zi, a refuzat semnarea cim și încheiere cim in mod civilizat, a făcut in plus și reclamație Itm.

Ma simt intr o situație fără ieșire...amenda fiind de 20.000 , după cum știm...
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 10 August 2018
AdinaBanea, utilizator
Art.57 C.mun.
...
(6) Constatarea nulităţii şi stabilirea, potrivit legii, a efectelor acesteia se pot face prin acordul părţilor.
....

Nu trebuia c.i.m. radiat , daca l-ati incetat.
azi l am repus in drepturi, insa i tot nesemnst. Trimitem notificare pt convocare la sediu in vederea incheierii lichidarii etc prin psta cu confirmare de primire. Daca nu se prezinta, vom vedea...

Alte discuții în legătură

S-a depus revisalul, dar angajatul nu mai semneaza cim OAV OAV Buna ziua. Am marea rugaminte de a-mi da niste sfaturi pentru urmatoarea situatie: s-a depus revisalul la itm, dar angajatul nu mai doreste sa semneze ... (vezi toată discuția)
Cim nesemnat dar inregistrat in revisal mihneaandrei mihneaandrei Acum cateva luni urma sa incep munca la un angajator, insa nu mi-a trimis contractul decat in ziua inceperii activitatii, iar la parcurgerea contractului nu am ... (vezi toată discuția)
Contract de munca nesemnat ionelalexandru ionelalexandru Am preluat cu data de 01.09.2014, 17 agenti de paza de la o alta firma carora li s-a inregistrat contractul de munca la itm la data de 26.08.2014 on line prin ... (vezi toată discuția)