avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie concediere

Poate cineva sa imi spuna daca pe decizia de concediere firma precizeaza ca:
-concedierea este individuala
-restructurarea este motivata de dificulati de natura economica ce afecteaza firma si de restringerea activitatii
-unitatea nu dispune de locuri de munca vacante pentru a va propune ocuparea unui loc corespunzator pregatirii profesionale, in schimb prin adresa z am solicitat sprijinul ajofm perntru redistribuire
si angajeaza pe altcineva la doua zile din momentul in care a inceput preavizul celui in cauza pe alt post pe care ar fi putut lucra cel dat afara, decizia de concediere se poate anula in instanta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:06, 10 Iunie 2012
Da, poate exercita recurs in termen de 10 zile de la data comunicarii hotararii tribunalului .. recursul se va judeca la Curtea de apel.
gogu2 a scris:

multumesc din nou pentru raspunsuri dar mai am o dilema: daca concediaza si angajeaza in acelasi timp, cum se sustine partea cu dificultatile economice, si cea cu nu dispune de locuri vacante ? nu inseamna ca pe decizie sunt doua puncte false chiar daca nu este vorba de acelasi post? ma ajuta cu ceva in instanta?


Exista o explicatie :D

Angajatorul nu mai are comenzi suficiente care sa acopere toate posturile de munca. O parte din aceste posturi vor fi restructurate si, poate, reinfiintate cand portofoliu de comenzi creste.

In schimb poate avea o comanda complexa din punct de vedere tehnic pentru care are nevoie de o persoana calificata in domeniu, dv. neputand ocupa postul deoarece nu aveti calificarea si pregatirea necesara. Angajatorul a scris si in decizie "-unitatea nu dispune de locuri de munca vacante pentru a va propune ocuparea unui loc corespunzator pregatirii profesionale,..."

Daca nu este vorba de acelasi post si daca pregatirea dv. nu corespunde postului vacant, in decizie nu "sunt doua puncte false".


nu aveti de unde sa stiti, calificarea mea este superioara postului respectiv, de unde stiti ca nu l-as fi acceptat? acest proces a fost aranjat, si tocmai am primit o informatie cum ca la curtea de apel din acest oras o sa pierd. daca chiar vreti sa imi dati un sfat util, spuneti-mi ce ar trebui sa fac pentru a scapa de aceasta caracatita. daca puteti... credeti ca puteti???
si pentru mai multe detalii cititi si celelalte doua intrebari puse de mine pe acest site...si asta nu e tot...
Ultima modificare: Joi, 7 Iunie 2012
gogu2, utilizator
Ce aveti de facut:
1. fie puneti in executare hotararea primei instante, sub riscul sanctiunii intoarcerii executarii silite in cazul in care la recurs pierdeti

2. fie asteptati solutionarea recursului , in cazul in care angajatorul exercita aceast acle de atac. In acest sens, prin intampinarea pe care o veti depune trebuie sa sustineti ca hotararea Tribunalului este legala si temeinica .
imi cer scuze, dar angajatul (eu) e cel care a pierdut la fond, si care va pierde probabil si la recurs. eu nu sunt multumit de decizia tribunalului care a respins cererea. deci ei nu au motiv sa faca recurs, eu nu am interes sa sustin ca a fost o hotarirea dreapta (pentru ca nu a fost)

Alte discuții în legătură

Restructurare post - probleme i0n i0n va salut, am fost concediat pe data de 12.10.09 de la unitatea unde ramasesem cu 2 ore/zi, avand cartea de munca mutata in alta parte, cu norma intreaga. ... (vezi toată discuția)
Recuperare onorariu avocat victoria_alba victoria_alba Buna dimineata! Am castigat un proces in care am avut calitatea de parata, l-am castigat. S-a facut recurs de catre reclamant. Bine-nteles ca am platit ... (vezi toată discuția)
Reintegarea refuzata Instantlife Instantlife Buna ziua, Iata o problema des intalnita: -se emite decizia de concediere unui angajat cf. 65 CM - angajatul o contesta si castiga in fond. - la cateva ... (vezi toată discuția)