avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie concediere

Poate cineva sa imi spuna daca pe decizia de concediere firma precizeaza ca:
-concedierea este individuala
-restructurarea este motivata de dificulati de natura economica ce afecteaza firma si de restringerea activitatii
-unitatea nu dispune de locuri de munca vacante pentru a va propune ocuparea unui loc corespunzator pregatirii profesionale, in schimb prin adresa z am solicitat sprijinul ajofm perntru redistribuire
si angajeaza pe altcineva la doua zile din momentul in care a inceput preavizul celui in cauza pe alt post pe care ar fi putut lucra cel dat afara, decizia de concediere se poate anula in instanta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:06, 10 Iunie 2012
In conditiile in care ati pierdut , nu vad interesul angajatorului de a formula recurs , daca dvs nu doriti sa va exercitati acest drept constitutional .. situatie in care hotararea va deveni irevocabila , dupa expirarea termenului de recurs daca nu s-a formulat aceasta cale de atac si va intra in puterea lucrului judecat.
nu m-am hotarit daca fac recurs deoarece increderea mea in instanta din acest oras e undeva aproape de 0, si nu vreau sa dau din nou bani avocatilor degeaba. daca totusi l-asi face, imi puteti raspunde la urmatoarele intrebari:
-daca avocatul lor a incheiat la fond spunind fara cheltuieli de judecata, ma pot trezi la recurs, daca pierd, ca va cere cine stie ce suma?
-care este tariful pentru avocatul ce ma reprezinta(aproximativ)?
- ce sanse sunt sa cistigi la recurs, daca ai pierdut la fond?
-daca pierd, ce cale ar exista pentru a se face dreptate?
1. In fata instantei de recurs se pot solicita numai cheltuielile efectuate pentru recurs , nu si pentru cele efectuate la prima instanta.

2. Onorariul difera de la un avocat la altul ...

3. Sanse sunt sa castigati daca dovediti ca prima instanta a pronuntat o hotarare nelegala si netemeinica ... in cazul admiterii recursului , hotararea primei instante poate fi casata sau modificata.
am incercat sa pun o alta intrebare, care a disparut. permiteti-mi sa o pun tot aici. nu stiu ce se intimpla...Daca obtin ajutor public judiciar la recurs, pe motiv ca nu am venituri, avocatul partii adverse imi poate cere cheltuieli de judecata daca pierd???...neavind nici un venit?
1. În art.274 alin.1 C.proc.civ. este consacrat principiul suportării cheltuielilor de judecată de către partea care a pierdut procesul. Potrivit textului, partea care cade în pretenţii va fi obligată la cerere, să plătească cheltuielile de judecată. Prin urmare, la baza acordării cheltuielilor de judecată stă culpa procesuală a părţii care a pierdut procesul . Aceasta va suporta atât cheltuielile făcute de ea, cât şi cele făcute de partea care a câştigat procesul .

2. De asemenea, potrivit art.19 din OUG nr.51/2008:
(1) Dacă partea care a beneficiat de ajutor public judiciar cade în pretenţii, cheltuielile procesuale avansate de către stat rămân în sarcina acestuia.

(2) Instanţa poate dispune însă, odată cu soluţionarea cauzei, obligarea părţii care a beneficiat de ajutor public judiciar la restituirea, în tot sau în parte, a cheltuielilor avansate de către stat, dacă prin comportamentul nediligent avut în timpul procesului a cauzat pierderea procesului ori dacă prin hotărâre judecătorească s-a constatat că acţiunea a fost exercitată abuziv.

Alte discuții în legătură

Restructurare post - probleme i0n i0n va salut, am fost concediat pe data de 12.10.09 de la unitatea unde ramasesem cu 2 ore/zi, avand cartea de munca mutata in alta parte, cu norma intreaga. ... (vezi toată discuția)
Recuperare onorariu avocat victoria_alba victoria_alba Buna dimineata! Am castigat un proces in care am avut calitatea de parata, l-am castigat. S-a facut recurs de catre reclamant. Bine-nteles ca am platit ... (vezi toată discuția)
Reintegarea refuzata Instantlife Instantlife Buna ziua, Iata o problema des intalnita: -se emite decizia de concediere unui angajat cf. 65 CM - angajatul o contesta si castiga in fond. - la cateva ... (vezi toată discuția)